rovid-haj

ELÉRKEZETT A HAJVÁGÁS IDEJE! MILYEN ELŐNYEI VANNAK A RÖVID HAJNAK?

A rövid haj is lehet nőies és szexi! A rövid haj praktikus, vagány és a frizurádnak köszönhetően minden nap másképp nézhetsz ki.

A rövid haj is lehet nőies és szexi!

Halle Berry, Emma Watson vagy akár Judi Dench. Mi a közös bennük? A rövid haj! A rövid frizura nem csorbítja a nőiességünket, ellenkezőleg: kiemeli a finom lányos vonásokat.

A nők többsége fél a nagy változástól. Ráadásul sokan úgy gondolják, hogy a hosszú hajukkal együtt a nőiességüket is elveszítik. Ez azonban nem igaz. A rövid haj is lehet nőies. Mi több, hihetetlen, mennyire variálható. Egyik nap – a rendezett frizurádnak köszönhetően – lehetsz elegáns hölgy, máskor meg összeborzolhatod, és lehetsz valaki teljesen más. Akár a mikádón, akár a sünifrizurán gondolkodsz, összeszedtük neked a rövid haj előnyeit. Rengeteg van belőle! 


Rövid haj = gyors és egyszerű hajápolás

Felejtsd el a kibírhatatlanul hosszú hajmosást és szárítást

Felejtsd el a kibírhatatlanul hosszú hajmosást és szárítást, a rövid hajat pár perc alatt megmoshatod, megszáríthatod, és már kész is a tökéletes frizura! A hosszú hajúakkal ellentétben speciális kúrákkal és hajpakolásokkal sem kell foglalkoznod. Semmiképpen se hagyd azonban figyelmen kívül a sampon és a balzsam minőségét, és természetesen a hajformázó termékeket is jól válogasd meg! Ezek elengedhetetlenek a tökéletes rövid frizura, az ápolt haj eléréséhez.

Őrizd meg a frizurád formáját!

A remek frizurához és a könnyű hajformázáshoz elengedhetetlen a tökéletes hajvágás. Ne feledd, hogy a rövid hajat rendszeresen kell vágatni!  Különösen, ha például a pixi stílus mellett döntenél, melynél minden plusz centiméter meglátszik. Ideális 4–6 hetente ellátogatni a szalonba. Így otthon elég csak felvinni egy kis volumennövelő hajhabot (például a NIVEA Volume Care hajhabot) a törölközőszáraz hajra az ujjaiddal, és már kész is!

A rövid a hajad, lehetsz egyik nap vadóc, máskor pedig elegáns hölgy. A jól elkészített frizura azonban soha sem vesz el a nőiességedből.

A DÚS TARTÁSÚ RÖVID HAJ: HOGYAN ÉRJÜK EL?

Dús hatású frizurát a megfelelő készítmények használatával érhetsz el. Válassz dúsító sampont és balzsamot (például a NIVEA Hairmilk Ápoló Kondicionáló Normál Hajra), hajmosás után vidd fel a hajhabot, és szárítsd be a hajad lapos hajkefe mentén! Ügyelj a haj alapos öblítésére, mert a sampon- és balzsammaradványoktól hamar összetapad!

Dús frizurát nemcsak tupírozással lehet elérni, hanem minőségi hajformázó készítmények segítségével is. Hajszárítás előtt vigyél fel hajadra hajhabot.

ENGEDD RAGYOGNI A RÖVID FRIZURÁD

A hajformázás utolsó lépése a fixálás. Mindig rögzítsd a frizurádat hajlakkal, hogy a frufrud ne kezdjen el pár perc múlva kunkorodni! A frizurát fénylő hatású hajlakkal teheted tökéletessé. (például a NIVEA Diamond Gloss Care Gyémántfény Hajlakk).


Rövid frizura – ideális a vékony szálú hajhoz

Ha vékony szálú hajad van, praktikus és elegáns megoldás lehet számodra a rövid frizura. A jó fodrász ki tudja választani a hajtípusodnak és az arcformádnak megfelelő fazont. Az arcot keretező, precízen elkészített fiús frizura tökéletesen kiemeli a finom vonásokat. A magas homlokot szépen elfedi a hosszú frufru, de vigyázni kell vele, mert az orrunkra irányítja a figyelmet. A rendkívül vékonyszálú hajúaknak  igazán előnyös a rövid fiús frizura, az ún. garcon. A már említett Emma Watson is ilyet viselt egy ideig. Időtálló klasszikus az ún. pixie frizura. Ez a viselet oldalt és a tarkónál rövid, elől hosszabb, homlokba hulló frufruval.

PIXIE FRIZURA

A Pixie frizura története egészen 1966-ig nyúlik vissza, amikor Twiggy, az ismert modell, ezt viselve feltánt a divatlapok címlapjain. Ettől kezdve ez az egyik legkedveltebb rövid női frizura. Például Kate Moss, Halle Berry vagy Anne Hathaway is kipróbálta már. A pixie borzos stílusáról és a könnyű kezeléséről híres. Talán ezért is olyan népszerű. 


Rövid hajjal minden nap más lehetsz

Egyik nap hullámokkal és vékony hajpánttal romantikus tündér lehet belőled, máskor pedig borzas lázadó. A rövid haj univerzálisabb, mint azt sokan gondolják. Engedd, hogy meggyőzzünk!

A göndör hajnak is jól all a rövid frizura. Ha levágatod, előterbe kerülnek a loknik.

Romantikus tündér

Ha hullámos a hajad, akkor is meglehet, hogy illik hozzád a fokozatosra vágott, állig érő bob frizura. Kiemeli a loknijaidat! 


Hogyan készítsd el? 

  1. Mosd meg a hajad. Finoman nyomkodd ki a vizet belőle. Ne fésüld át, mert szétzilálod a göndör tincseket. 
  2. Oszlass el a tincseiden egy kis hajhabot (például a NIVEA Volume Care dúsító hajhabot) és használj diffúzoros hajszárítót!
  3. Rendezd a csigákat az ujjaiddal, rögzítsd hajlakkal, esetleg díszítsd vékony hajpánttal.

Borzas lázadó

A frufrut nem csak oldalra fésülve lehet hordani, fésüld hátra „lázadó“ stílusban! De vigyázz, ha magasabb a homlokod, maradj inkább a klasszikus fazonnál!


Hogyan készítsd el?

  1. Gyors szárítás után vigyél fel hajhabot a hajadra, és lapos hajkefével arcból kifelé fésülve szárítsd be a hajad!
  2. A felső hajtincseket hajsütővassal csavard hátra a homlokodból! Ujjbeggyel könnyedén borzold össze a hajadat!
  3. Végül rögzítsd az egészet hajlakkal!  
     


A frufru hátrafésülésével könnyen lázadó külsőt varázsolhatsz magadnak. Óvatosan, ha magas a homlokod.