MILYEN GYAKRAN FESD A HAJAD?

ISMERD MEG FRIZURA- ÉS HAJÁPOLÁSI TIPPJEINKET. A gyönyörű, egészséges haj és az igéző hajszín kéz a kézben kell, hogy járjanak. A festett haj számára összeállított tippjeink segítségével olyan külsőt varázsolhatsz magadnak, amelyre biztosan büszke leszel.

MILYEN GYAKRAN FESD A HAJAD? - HAJÁPOLÁSI TIPPEK

A hajfestés ijesztőnek tűnhet, ha nem tudod, hogy hogyan is csináld. Tanácsainkkal és javaslatainkkal azonban könnyedén veheted az akadályokat.

Hogyan működik a hajfestés?

Ahhoz, hogy megértsük a hajfestés tudományát, fontos különbséget tenni a tartós és féltartós színek között. 

Féltartós hajfestés esetén a pigmentek kívülről vonják be a hajszálakat. Ilyenkor, a tartós hajszínezéssel ellentétben, nem alkalmazunk ammóniát a hajszerkezet megnyitásához, emellett a szín rövid időn belül kimoshatóvá válik. 

A tartós hajfestékek ezzel szemben a színezőanyagot a haj belsejébe juttatják, így az összetevők a szálak belső szerkezetében fejtik ki hatásukat. 

A folyamat általában a meglévő hajszín eltávolítását és az új pigmentek beépítését is magába foglalja, amely viszonylag gyorsan és szinte egyidőben történik.

Milyen gyakran fesd a hajad?

Hogy milyen gyakran festheted biztonsággal a hajadat, a tincsek egészségétől és a változtatások mértékétől is függ. Teljesen új szín kialakításához az egész hajhosszon 4-7 hét javasolt, különösen akkor, ha peroxidot is használunk. Az ősz hajszálak elfedése azonban gyakoribb beavatkozást igényelhet. 

Tippek otthoni hajfestéshez

Mindegy, hogy pasztell rózsaszínben vagy egy finomabb szőke árnyalatban gondolkodsz, a színt nagy valószínűséggel ki kell majd keverned. Használj színelőhívó oxigentát a megfelelő tónus eléréséhez, majd hajfestést követően ápold a tincseket NIVEA Color Care & Protect Sampon festett hajra.


MILYEN GYAKRAN FESD A HAJAD - A FESTETT HAJ ÁPOLÁSA

Megmutatjuk, hogyan maradhat olyan egészséges a hajad, mint festés előtt, és eláruljuk a biztonságos hajfestés feltételeit is.

A hajfestés veszélyei

Habár egy új hajszín önbizalmat adhat, és a kedvedet is jobbá teheti, fontos, hogy festés során betarts néhány alapszabályt. 

Annak ellenére, hogy a rák kialakulása és a hajfestés között feltételeznek összefüggéseket, a kutatások ezt nem bizonyították. 

Tény, hogy néhány összetevőre érdemes odafigyelni, de azok olyan kis mennyiségben vannak jelen a festékekben, hogy nem jelentenek kockázatot az egészségre.  

Szakértők szerint a szalonokban történő hajfestés biztonságosabb, mivel a professzionális termékek minőségibb hatóanyagokat tartalmaznak, azonban a hajfestéket használó nők számára a száraz és sérült haj problémája jelenti a nagyobb kérdést. 

Ebben segít a NIVEA Gloss Care Gyémántfény hajbalzam, amely simává és rugalmassá varázsolja a tincseket.

7 egyszerű módja annak, hogy a festett haj gyönyörű maradjon

  1. Langyos vízzel moss hajat.
  2. Hetente maximum háromszor moss hajat.
  3. Használj fürdősapkát tisztálkodás közben.
  4. Ápold hajmaszkkal a tincseidet.
  5. Kizárólag olyan sampont használj, amit speciálisan festett hajra fejlesztettek ki. 
  6. Hathetente vágass a hajadból. 
  7. 4-7 hetente festesd újra a hajadat. 

 

Ápolás a festett haj számára

Rendszeres hajvágás

A rendszeres hajvágás segít, hogy a tincsek egészségesek legyenek és ne töredezzenek. Figyelembe véve, hogy a hajfestés károsíthatja a hajszálakat, amelyek így szárazzá válhatnak, fontos, hogy mindig gondoskodj az igénybevett fürtökről. Egy új hajszín is sokkal szebben mutat élettel teli, fényes tincseken.

Ápolás a festett haj számára

Hajmaszkok és szérumok

Amikor nők új hajszínnel büszkélkedhetnek, érthető, hogy meg szeretnék mutatni a külvilágnak. Hozd ki magadból a legtöbbet, varázsolj magadnak új külsőt szexi tincsekkel. Kényeztesd fürtjeidet hetente egyszer hajmaszkkal, formázás előtt pedig használj szérumot, hogy megvédd a szálakat a hőtől, a kiszáradástól és a hajtöredezéstől. 

Ápolás a festett haj számára

Hajlakk festett hajra

Legyél büszke a szuper, új hajszínedre! Kísérletezz különböző frizurákkal és játékos fonatokkal, hogy teljes pompájában megmutathasd gazdagságát és árnyalatait. Használj festett hajra való terméket, a NIVEA Colour Care & Protect Hajlakk festett hajra segítségével hosszú ideig megőrizheted a szín ragyogását. 

Ápolás a festett haj számára

Különleges formázó termékek

Mielőtt hő segítségével formáznád a hajad, használd a NIVEA Care & Hold Hajhab, még ha nem is egyenesíted vagy göndöríted hetente, csak különleges alkalmakkor. A hab megvédi a sérülékeny szálakat a kiszáradástól, a károsodástól és a színvesztéstől.