Mire van szüksége a sapka alá rejtett hajnak

Kalap alá való: Mire van szüksége télen a fejfedő alá rejtett hajnak?

Itt a tél! És vele együtt a sapkák, a barettok és a kalapok is. Gyönyörű kiegészítőkről van szó ugyan, de a levételük után a stílusos frizuránkból sokszor madárfészek lesz. Hogyan előzd ezt meg? Nagy szerepet játszik benne a helyes hajápolás és a jó samponválasztás.

Alapvető a jó sampon kiválasztása

A sapka alatt a hajunk jobban zsírosodik, ráadásul a fejbőr is sokkal inkább le van terhelve. A NIVEA Frissítő micellás sampon üdévé és sérülésmentessé varázsolja a hajat. Ideális választás a téli időszakra. 

Ha továbbra is zsíros hajtól szenvedsz, van számodra pár tippünk, amelyek elboldogulnak vele.  

Hogyan legyen tartása a hajadnak? Segít az összeborzolás és a száraz sampon

Mindannyian ismerjük a helyzetet. Levesszük a sapkát, és összetapadt, formátlan frizura néz vissza a tükörből. Hogyan érheted el, hogy ismét legyen tartása? Elég előrehajolni és az ujjaiddal összeborzolni a hajadat. Ezzel kiegyenesíted a hajtöveket, és a frizurádnak újra lesz tartása.  

Ha ez sem segít, használd a NIVEA Száraz sampont. Ez megszabadítja a hajadat a zsiradéktól és azonnali tartást ad, a frizurád friss és gyönyörű illatú lesz. Vigyázz azonban, hogy helyesen használd. Minimum 15 cm távolságról fújd a hajadra, masszírozd be, hagyd egy percig hatni, majd alaposan fésüld ki. 

Helyesen mosol hajat?

Igen, tényleg, a hajmosás módja is befolyásolja a frizura sapka alatti „viselkedését“. A leggyakoribb hibák közé tartozik:

  • Nagy mennyiségű sampon: Elég egy teáskanálnyi. A sampont a kezedben habosítsd fel, és csak ezután vidd fel a hajra. Nem kell a fél flakont a hajadra önteni. 
  • Rossz öblítés: Tanács a szakértőtől: A haj öblítésének háromszor annyi időt szentelj, mint magának a mosásnak. Csak így távolíthatod el az összes sampont. Ebben az esetben érdemes az időt rászánni. 
  • A nedves haj nem megfelelő kezelése: Ne aludj vizes fejjel, és ne gumizd össze a hajadat rögtön a mosás után. A vizes haj fésüléséhez használj szélesfogú fésűt vagy sörtés hajkefét. És óvatosan a dörzsöléssel is. A vizet csak kézzel nyomogasd ki. 

Tipp: A samponnal történő hajmosás után használj NIVEA Hairmilk Natural Shine ápoló hajkondicionálót, amely megkönnyíti a fésülködést és selymessé és fényessé varázsolja a hajad. Egyébként a hajkondicionáló használata nem „valami plussz“, rendszeresen kellene alkalmaznod. 

És milyen az idei sapkadivat?

Ne hiányozzon a szekrényedből a barett sapka, a klasszikus fejfedő és az elegáns kalap sem.  

Elegáns párizsi nő – barett sapkák és a hozzáillő frizurák

A barett sapkák idén elárasztották az üzleteket. Nem csoda! Elegánsak, időtlenek és romantikus külsőt kölcsönöznek. Átláthatatlan mennyiségű színből és stílusból lehet válogatni. Előnyben részesíted az egyszerűt, vagy inkább a siltes változatot választanád? Ha így, ha úgy, a barettel nem nyúlhatsz mellé. És hogy milyen frizura illik hozzá

  • Van időd reggel kicsit eljátszadozni a frizuráddal? Próbáld ki az elegáns oldalkontyot, amely feldobja az egész külsődet, és szépen kiegészül a barett sapkával. Ne feledd rögzíteni a kész frizurát hajlakkal, hogy egész nap gyönyörű maradjon. 
  • Az oldalfonat biztos választás. Nem fog szállni a hajad, és az egész frizura elkészítése sem igényel hosszú perceket. Mielőtt elkezded befonni, vigyél fel a hajadra egy kis Care & Hold Soft Touch hajhabot, hogy könnyebb legyen kezelni és ne is csússzon szét. 
  • Az arany középút – az egyszerű hullámok. Rendezett, ugyanakkor könnyed, nemtörődöm hatást kelt. Nézd meg a használati utasítást a gazdag hullámokhoz lépésről lépésre – és hidd el, hogy egyedül is menni fog. Az egész mindössze pár egyszerű lépésből áll. 

Pompomos fejfedők nem csak a hegyekbe

A sapkák, amelyek azelőtt csak a sípályákon szerepeltek, ma már egyáltalán nem mennek ritkaságszámba a városban sem. És miért is ne? Jó melegek, bájosak és stílusosak

Jótanács az anyukáknak! Hangold össze a sapkádat a gyerkőcével, és sztárok lesztek. Nagy divat ugyanis a szülő-gyerek öltözék összehangolása – elég megnézni az ismert celebmamák Instagramját.

A sapkával azonban együtt jár az „elektromos haj“ is. Elkerülhető? Igen, sapkaviselés előtt elég átfújni a hajat NIVEA Volume Care hajlakkal. Ez megerősíti a hajszálakat, és elejét veszi az elektrosztatikusság kialakulásának, ráadásul 24 órára fixálja is a frizurát. 

Időtlen kalapok

A kalapról elmondható, hogy nem avul el és univerzális viselet. Minden nőnek kellene, hogy legyen legalább egy. Jó ok arra, hogy vásárolni indulj, igaz? Hangold össze az őszi vagy a téli kabátoddal és egy szép sállal. Alatta pedig szinte bármilyen frizurát viselhetsz. Fonott copfot, lezser hullámokat vagy elegáns kontyot. 

Eredeti turbánok

A turbánok kb. három évvel ezelőtt jelentek meg a színen, és azóta sikeresen divatban maradtak. A barettekhez hasonlóan több színből, formából, díszítésből és stílusból választhatsz. És elhiheted, hogy igazán melegen tart

A turbánokhoz (és a formájukból kiinduló meleg homlokpántokhoz) leginkább a kiengedett haj illik. Hagyhatod a frizurádat egyenesre, vagy készíts rétegelt hullámokat. Ha turbánt viselsz, is jó ha megelőzöd a hajad elektrosztatikusságát valamilyen hajlakkal