Hogyan rejtsük el az elálló fület

Hogyan rejtsük el az elálló fület? Megfelelő frizurával

Az elálló fül nem a világ vége, például Kate Hudson színésznőnek vagy Nikol Moravcová bloggernek is ilyen van. Mégis jól jöhet, ha néha álcázni tudod. A megfelelő frizura néhány másodperc alatt segít ebben.

Az elálló fül elrejtésére nem a műtét az egyetlen megoldás

Az elálló fül egyáltalán nem ritkaság. Ez a genetikai "hiba" viszonylag gyakori az újszülötteknél. Az aurikulák porcának veleszületett rendellenessége okozza, amely nem eléggé ívelt, így az aurikulák elállóak lesznek. Sok esetben a fülkagyló plasztikai műtétével oldják meg, amelyet leginkább az 5 és 10 év közötti korosztályban végeznek, de még felnőttkorban is gyakori. Felnőttkorban azonban mindenki maga fizeti az eljárást, míg tízéves korig az egészségbiztosító állja. Ehhez a háziorvos ajánlása vagy jóváhagyása sem szükséges. 

Ha nem akarod az elálló füledet műtéttel orvosolni, de azért szeretnéd néha elrejteni, nézd meg praktikus tippjeinket, melyek segítenek ebben.

 

Az elálló fül elrejtésére nem a műtét az egyetlen megoldás

A jól megnyírt mikádó sokmindent képes elrejteni

A jól megnyírt mikádó sokmindent képes elrejteni

Tippünk: Milyen termékeket használjunk? Hogyan mossuk és szárítsuk helyesen a hajunkat? Olvasd el a cikkünket, amely mindent elárul a rövid hajról

Az elálló fül részleges elrejtésének egyik leghatékonyabb módja az átgondolt hajvágás. A mikádó frizura nemcsak elegáns, hanem megfelelő ápolással dúsítja is a hajat, amely mögött elvész a füled. Mielőtt azonban fodrászhoz mennél, gondol át alaposan, hogy tudod-e majd kezelni az új frizurádat.

Különösen a női frizurák esetében nem érvényes a "minél rövidebb a haj, annál kevesebb a gond" elmélet, sőt, inkább az ellenkezője igaz. Ha mikádód van, akkor nagy hangsúlyt kell fektetned a hajformázásra. A hajformázás alfája és omegája a szárítás. A rövid hajat kerek hajkefével kell átfújatni, ami segít, hogy a frizurád ne tapadjon a fejedhez.

 

Legyen a frizurád a lehető legdúsabb

Azt mondják, hogy a dús frizura jó benyomást kelt. Nos, az elálló fület is ügyesen elrejtheti. A kusza haj egyszerűen a fejhez tapad, és a füled teljes egészében kikandikál mögüle. És ez az önbizalmadat sem növeli igazán.

Szerezd be a megfelelő termékeket, szárítsd a hajadat körkefével, és meg is van a dús tartás. Még a vékonyszálú, lelapuló haj esetében is.

  1. Először is mosd meg a hajadat Volume Care Dúsító samponnal, amely erősíti és dússá varázsolja a hajat. Emellett bambuszkivonatot tartalmaz, amely anélkül ápolja megfelelően a hajat, hogy elnehezítené.
  2. Most következzék a hajszárítás. Körkefe segítségével kifelé fújasd a hajadat. Állítsd a hajszárítót a haj növekedésének irányába, és kapcsold közepes hőmérsékletűre.
  3. Végül spriccelj a hajadra Volume Hajformázó spray-t és készítsd el a frizurádat. A spray gondoskodik a tartásról és dússá varázsolja a hajadat, az Eucerit pedig megerősíti a hajszálakat.  
 

Legyen a frizurád a lehető legdúsabb

Tippünk: Ha vékonyszálú hajad van, válassz szilikonmentes hajápolókat. Ez ugyanis körbevonja és feleslegesen elnehezíti a hajszálakat. 

Hordj lazább kontyot és copfot

Hordj lazább kontyot és copfot

Az elálló fül még nem jelenti azt, hogy soha sem viselhetsz gumival összefogott hajat. Csak okosan kell csinálnod. Gyakorlatilag hordhatsz bármilyen fonott frizurát, kontyot vagy lófarkat, a lényeg, hogy a frizura ne legyen túl szoros.  

Az elkészült frizurát a tincsek kihúzogatásával lazítsd meg egy kicsit. Így kialakítható egy kis hely a fejed és a hajad között, ahová remekül elbújtatható a füled. A kész frizurát végül ne feledd átfújni Volume Care Dúsító Hajlakkal, amely rögzíti, és gondoskodik róla, hogy egész nap a helyén maradjon