Hajfonás: a legvonzóbb technikák

Csinosabb, mint bármikor ezelőtt. Koronafonat, önálló copf vagy teljes berakás – a fonott haj egyszerre kelt trendi és klasszikus hatást. Itt minden hajhosszúsághoz találsz tippeket a haj befonására.

A legvonzóbb hajfonási technikák – csináld utánunk!

Francia fonat – az időtlen klasszikus

Valószínűleg a francia fonat vagy berakás a legismertebb és legnépszerűbb hajfonat. Bemutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni:

Először is fésüld hátra az összes hajadat, majd a felső réteget válaszd szét három egyforma vastag tincsre. A NIVEA Diamond Gloss Care Gyémántfény Hajlakk csodás fényt ad a hajfonatnak.

Ezután a három szétválasztott tincset fond be közvetlenül oly módon, hogy

a jobb oldali tincset a középső fölé helyezed, majd a bal oldalit a középső fölé, azután megint a jobb oldalit a középső fölé. Így készítheted el a berakás alapját.

A francia copf közvetlenül a fej felső részétől indulva fut le. A fennmaradó hajból válassz le további tincseket, mindegyiket add hozzá a copf azonos oldalán levő külső tincshez, és így folytasd a befonást. Haladj lefelé, amíg oldalról az összes haj be nem kerül a copfba. Ha az oldalról vett extra tincseket egyenletesen adod hozzá a fonathoz, a berakás különösen egységes képet mutat.

Amikor elértél a nyakadhoz, a copf végét egyszerűen fond össze és rögzítsd hajgumival.
 

Öt dolog, amire figyelj, amikor hajlakkot használsz

  1.  A hajlakk legyen a hajtípusodnak megfelelő
  2.  Figyelem: az eltömődött fúvókából egyenetlenül szóródik ki a hajlakk
  3.  Ne fújj túl sok lakkot a hajadra: a hajad hamar fénytelenné válik
  4. Amikor kifújod a hajlakkot, mindig mozgasd a palackot
  5. Csak óvatosan a hajlakkal és a hővel (hajvasaló!) – kiszáríthatják a hajad

Vízesés fonat – kifinomult és sikkes

A homlokod közelében fogj a hajadból három egyforma tincset. Ezután a három részt kezdd el befonni a szokásos módon, majd a második lépésnél engedj el egy tincset. Ahelyett, hogy ezt a tincset újra felvennéd, vegyél egy új tincset, és azzal folytasd a fonást, akárcsak a francia copfnál.

Ismételd ezt a lépést, amilyen gyakran csak szükséges, amíg a fonással körbe nem érsz a fejeden, és végül rögzítsd hajcsattal a fonatot. Tipp: előzetesen göndörítsd be a hajad hajgöndörítővel, úgy, hogy a végek befelé íveljenek.

Holland fonat – van benne valami különleges

Ennek a változatnak az elkészítéséhez legalább vállig érő hajra van szükség. Először fésüld hátra az összes hajad, majd a homloknál lévő hajat oszd három egyenlő tincsre. Ha már van gyakorlatod a hajfonásban, akkor egy kicsit újra kell gondolnod a módszert. A holland fonat készítésekor ugyanis a tincseket nem egymás fölé, hane egymás alá kell helyezni.

Kezdd úgy, hogy a bal szélen levő tincset a középső tincs alá teszed, majd a jobb oldalon levő tincset szintén a középső alá. Folytasd a fonást ezzel a módszerrel, és a fejtetőn levő felső rétegből mindig adj hozzá még egy kis hajat, amíg a nyakadhoz nem érsz. Ekkor kösd meg a copfot egy vékony szalaggal és rögzítsd NIVEA Ultra Strong Hajlakkal. Tipp: ez a fonat remekül használható féloldali berakás készítéséhez, és mutatós hajviselet elegáns alkalmakra is.

Fonott frizurák minden hajhosszhoz

Rövid, hosszú, egyenes vagy göndör a hajad – itt minden hajtípushoz találsz tippeket a hajfonásra.

Fonatok hosszú hajból

Hosszú hajból különösen sokféle fonatot lehet készíteni. Akár egyetlen hajfonatot készítesz, akár művészi frizurává alakítod a copfokat – a lehetőségek száma majdnem végtelen. Hosszú hajból ideálisan elkészíthető a klasszikus fonott korona, melyet koszorú alakban rendeznek el körben a fejen, a divatos halszálka fonat vagy a holland copf. A több, keskenyebb vagy szélesebb copfból összeállított, feltűzött frizurák kifinomult hatást keltenek. A laza berakással készült alkalmi változatok különösen divatosak. Tudj meg többet a legújabb hajtrendekről.

Fonatok rövid hajból

A copfoknak sok különböző változata van rövid hajra is: a külön befont tincsek remekül mutatnak a rövid hajban. A fonatok általában a fejhez közel készülnek, hangsúlyossá teszik a megjelenést és vonzzák a tekinteteket. A szorosan befont oldalsó copfok ragyogóan néznek ki. A trendi kukoricafonás, a fejen végigfutó keskeny copfok nagyszerűen mutatnak, amikor más fonatokkal kombinálják őket, és a fejtetőn levő görbe változatok szintén nagyon vonzóak. Tipp: a szorosan font copfok elegáns hangulatúak, míg a lazább változatok inkább kötetlen stílust képviselnek.

A finom szálú haj dúsabbá tétele

Vékony és egyenes szálú haj: ehhez a hajtípushoz nagyon jól illik a kukoricafonat, amelyben a hajnak csak egy része van befonva. A fonott korona vagy a magas konty is ideális, mert térfogatot lehet beléjük vinni, és ezáltal a haj vastagabbnak tűnik. Hajhabjaink (például a NIVEA Volume Care Dúsító Hajhab vagy a Diamond Gloss Care Gyémántfény Hajhab) dúsabb hatásúvá és erősebbé teszik a hajat, s egyúttal megkönnyítik, hogy a hajat megfelelő formára lehessen fonni.

Tippek a göndör haj befonásához 


Ha vastag szálú és göndör a hajad, a laza és nagy térfogatú fonott frizurák illenek hozzád. Kitűnőek azok az oldalsó, leeresztett copfok, melyek a fej felső részét emelik ki, és előnyösek a különböző hosszúságú fonatokból álló copfok is.

Lezser elegancia – oldalsó fonatok

A lazán fonott copfok néhány kihúzogatott tinccsel nagyon fesztelen hatást keltenek.

Ápolási és formázási tippek fonott frizurákhoz

Szeretnél egyszerű tippeket, melyek megkönnyítik a haj befonását? Ezeknek a tippeknek köszönhetően stresszmentesen létrehozhatod a kívánt hatást:

Ha szeretnéd, hogy a fonat könnyen elkészüljön, biztos kézre van szükséged. A divatos frizurák akkor mutatnak a legjobban, ha hajformázó habot, például NIVEA Diamond Gloss Care Gyémántfény Hajhabot viszel föl a hajadra. A különálló tincsek stabilabbakká válnak, és nagyobb térfogatú frizura is készíthető belőlük.

Ahhoz, hogy a fonatok jól nézzenek ki, legalább olyan hosszú hajra van szükség, amelyből egy kis fonatot tudsz formálni anélkül, hogy bármennyi haj kicsúszna belőle. Azonban a fejbőrhöz közel font kukoricafonat rétegesen vágott rövid hajból a legjobb.

Nem kell tökéletességre törekedned! Ne aggódj, a szabad stílusú, laza tincseket alkalmazó frizurák nagyon divatosak!

Ha azt szeretnéd, hogy a frizura tartós legyen, nagyon lényeges, hogy használj hajlakkot (például NIVEA Ultra Strong Tartós Hajlakkot). Ez tökéletes módszer arra, hogy a frizura a helyén maradjon. Tudj meg többet a minden hajhosszhoz illő fonott frizurákról.

1. LÉPÉS

Fogd össze a hajad hátul a nyakadnál és köss rá egyszerű csomót.

2. LÉPÉS

Csavard fel a csomót a nyakszirteden és tűzd meg hajtűvel.

3. LÉPÉS

A homlokod fölött válassz két részre egy kis tincset.

4. LÉPÉS

Most vegyél egy tincset alulról és tedd a másik kezedbe, így körbetekerted a hajad.

5. LÉPÉS

Tekerd mindkét oldalt középirányba, majd rögzítsd erősen a csomóhoz egy hajtűvel.