Frizuratippek 50 feletti hölgyek számára

FRIZURATIPPEK 50 FELETTI HÖLGYEK SZÁMÁRA

TUDD MEG, HOGYAN ÁPOLHATOD FÜRTJEIDET ÉRETT KORBAN. Mindenki a legjobbat szeretné kihozni magából, de a kor előrehaladtával a hajunk szerkezete is megváltozik, így más hajápolási rutint igényel egészségének megőrzése. Nézd meg, milyen hajformázási technikák és stílusok a legmegfelelőbbek az érett haj számára.

FRIZURATIPPEK 50 FELETTI HÖLGYEK SZÁMÁRA – AZ ŐSZ HAJSZÁL ELFEDÉSÉNEK TECHNIKÁJA

Ha törődsz a külsőddel, kívül-belül jól érzed magad. Egyes nőknek 50 év felett ez a haj festését jelenti

Az ősz hajszál elfedése

Ha szeretnéd elfedni az ősz hajszálakat, érdemes elkerülni az élénk színeket. Az egyszínűre festett haj esetében a lenőtt hajtövek sokkal inkább láthatóvá válnak, míg az olyan finom hajfestési technikák, mint a balayage, természetes hatást kölcsönöznek a hajnak, miközben elfedik az öregedés jeleit. 

Így fedd el az ősz hajszálakat

Azok a nők, akiknek csak néhány ősz hajszáluk van, tincseiket világosabb vagy sötétebb, de a hajszínhez közel álló színnel melíroztathatják. Ezzel a technikával hosszabb ideig megőrizheted eredeti hajszínedet, és kevesebbszer kell fodrászhoz járnod, mivel nem igényel olyan gyakori beavatkozást, mint a teljes hajfestés.

Hogyan befolyásolja az öregedés a hajad?

Az idő előrehaladtával általában elvékonyodik a haj. Nemcsak azért, mert megritkul, hanem mert a szőrtüszőkből finomabb hajszálak nőnek. Ebből kifolyólag sokkal sérülékenyebbek is. 

A legtöbben az ősz szálakat az érett hajjal azonosítják. Hajunk 2-10 évente megújul. Az idő múlásával a melanintermelés, vagyis a színpigmentek száma lecsökken, ezért lesz ősz vagy fehér a hajunk. 

Az őszülés sokszor együtt jár azzal, hogy a tincsek szárazak és fénytelenek lesznek, kevésbé erősek, mint fiatal korban. Fontos azonban, hogy a fakó, dehidratált haj megfelelő ápolással újra fényes és egészséges lehet. Próbáld ki a NIVEA Diamond Gloss Hajbalzsamot!FRIZURATIPPEK 50 FELETTI HÖLGYEK SZÁMÁRA - AZ ŐSZ HAJ ÁPOLÁSA

A hajtípusodnak megfelelő stílus kialakításával éveket fiatalodhatsz. A megfelelő frizura magabiztosságot kölcsönöz, amit mindenki észre fog venni körülötted.

Gyönyörű szavak

„A stílusváltás és a hajfestés felett gyakorolt kontroll is az önkifejezésed része.“ Olivia Wilde

5 módszer az ősz és festett haj ápolásához

  1. Mindig használj balzsamot. A kondicionáló segít kisimítani a hajszerkezetet, amitől a haj fényesebbnek és fiatalabbnak tűnik.  
  2. Mindig ősz vagy festett hajra való sampont válassz.
  3. Ahhoz, hogy a hajad egészséges és erős maradjon, rendszeresen használj maszkokat és szérumokat. 
  4. Kerüld a hajsütő vas vagy a hajsimító készülékek túlzott használatát. 
  5. Használj volumennövelő hajhabot az erősebb, dúsabb hatású hajért.

 

Frizuratippek 50 feletti hölgyek számára

Ha azt tapasztalod, hogy egyre inkább elvékonyodik a hajad, és túl laposnak érzed, annak ellenére, hogy megfelelő hajápolási termékeket használsz, érdemes kipróbálnod a pixie frizurát. A textúrált, modern fazon lényege, hogy a kedvednek és az öltözetednek megfelelően formázhatod.

Hajformázási tippek érett hölgyek számára

Ha érett hajról van szó, érdemes a volumenre koncentrálni hajápoláskor. Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha olyan hajhabot használsz, ami dússá varázsolja a frizurádat, mint pl. a NIVEA Volume Care Dúsító Hajhab. Tartást kölcsönöz a frizurának, ami tömörebbnek látszik.

A festett haj formázása

Habár az érett hölgyek kedvelik a dauert, a szakértők szerint érdemes kerülni az ilyen jellegű beavatkozást, mivel töredezetté teszi a hajat. 

Ahogyan idősödünk, természetes, hogy a hajunk elkezd vékonyodni. A legtöbben göndörítéssel, dauerolással vagy egyenesítéssel próbálják orvosolni a problémát, azonban így még inkább ártanak az egyébként is száraz, sérülékeny hajnak. 

Adj tartást a hajadnak a NIVEA Care & Hold Hajhabbal, ami nemcsak ápolja a tincseidet, de óvja a hővel történő formázás káros hatásaitól.