Fonott haj minden hajtípushoz

Fonott haj minden hajtípushoz

ÍGY MÁSOLHATOD LE AZ EGYSZERŰ FRIZURÁKAT

A hajfonatoknak legalább annyi változata van, ahány típusú haj létezik. Találd meg a számodra leginkább megfelelő stílust, és kövesd instrukcióinkat, hogyan másolhatod le a legegyszerűbben.

Fonott haj, az egyik legcsinosabb hajviselet.

Szörfös lány

Szakértői tipp:

A hosszú hajnak hetente szüksége van intenzív hajpakolásra ahhoz, hogy igazán ápolt maradhasson. Például próbáld ki a NIVEA Diamond Gloss Care Gyémántfény hajbalzsamot. Ahhoz, hogy megelőzd a töredezett szálak kialakulását, rendszeresen, legalább 3 havonta vágass a hajad végéből.

Hogyan készítsd el:

A hosszú, hullámos hajhoz az egyik leginkább passzoló stílus a laza felső rétegnek és a vastag, könnyedén fonott copfnak köszönhetően.

1. LÉPÉS

Miután megmostad a hajadat, és megfelelően ápoltad pl. a  NIVEA Diamond Gloss Care Gyémántfény hajbalzsammal, vigyél fel egy tenyérnyi hajhabot a teljes hajhosszra (pl. a NIVEA Care & Hold hajhab), majd dolgozd bele a szálakba egy széles fogú fésűvel.

2. LÉPÉS

Válaszd le a hajad felső rétegét és rögzítsd megfelelően a fejed tetején. Az alsó fürtöket egy körkefe segítségével szárítsd dúsra, majd simítsd őket végig egy lapos, széles kefével. Ezt követően a felső réteget diffúzor segítségével formázd a legerősebb fokozaton, de alacsony hőmérsékleten. Így lesz igazán volumene a tincseknek, és így lesznek természetesen hullámosak, mintha csak a szél szárította volna meg.

3. LÉPÉS

Az ujjaid segítségével tedd lazábbá a felső részeket, egy kissé fel is tupírozhatod a szálakat. Ezután kösd lófarokba a hajadat a nyakadnál, és válaszd 3 részbe a copfot. Készíts laza, dús fonatot, majd rögzítsd egy hajgumi segítségével. Ismét használd az ujjaidat, és keretezd az arcod néhány szál kihúzásával. 

Hogyan készítsd el:

A fonott korona klasszikus, csajos és elbűvölő. Ha ezt viseled, semmi másra nincs szükséged ahhoz, hogy romantikus külsőt varázsolj magadnak. Ezt a verziót egy kis gyakorlással gyorsan elkészítheted magadnak. 

Egy stílfésű segítségével válaszd el középen a hajadat a homlokodtól a nyakadig. Fontos, hogy mindkét rész egyforma szélességű legyen. 

Egyszerűen fond be mindkét oldalon a hajadat, és rögzítsd egy-egy hajgumi segítségével. Az elkészült fonatokat keresztezd a nyakadnál, majd hullámcsattok segítségével rögzítsd őket úgy, hogy a két fonat egymás tetején feküdjön. Ez a frizura akkor mutat igazán jól, amikor a haj elég hosszú ahhoz, hogy a két copf végét eltakarják a fonatok. Ettől úgy fog kinézni a hajad, mint egy véget nem érő koszorú.

Tipp a formázáshoz: Ha egy kicsit lazábban viselnéd a koronafonást, óvatosan húzd szét a részeket egymástól, így igazán természetes lesz az összhatás, és lezserebbé válik az összkép.

Nincs más dolgod hátra, mint hogy hajlakkal fixáld a frizurát. Használd a Nivea Diamond Gloss Care Gyémántfény hajlakkot.

 

Fonott korona

Olyan stílusos! A fonott korona időtlen és igazán elegáns.

Kukorica fonás

A tökéletes stílus, és nem csak medencés partykhoz. Ez a kukorica fonással készült frizura igazán figyelemfelkeltő és egyúttal rendkívül egyszerű is.

Hogyan készítsd el:

Ez a hajfonat rövid hajból is tökéletesen elkészíthető. Mindegy, hogy egy vagy több egymás mellett lévő fonatról van szó, ezzel a megjelenéssel biztosan felkelted a figyelmet.

A fonatok szorosan a fejen helyezkednek el, akár a szemek a kukoricán, a neve is innen ered.

Az elkészítéséhez válaszd részekre a hajadat. Ez a frizura akkor igazán látványos, amikor a fonatok egy-egy sort képeznek a jobb és bal oldalon. 

A francia változathoz hasonlóan az alap fonáshoz egy-egy vékony tincset hozzáfogva, a homloktól haladj a fül mögött.

Ezt ismételd meg minden egyes résznél. 

Az igazán egyedi kukoricafonásnál a copfok végét hullámcsattal rögzítik, majd egy jó adag hajlakkal fixálják.

Glória fonás: frizuratippek

Ez a stílus egyenesen a kifutóról érkezett, és ez a szezon kislányos fonata. Alulértékelt divat egy kis cuki csavarral.

A strandok hercegnője: frizuratippek

A strandok hercegnője hajviselet egyszerű, elegáns és ápolt megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Szuper modern stílus a nyári napokra.