Elérkezett a báli szezon: Hogyan készítsünk ragyogó és tartós frizurát?

KÉSZÍTS MAGADNAK OLYAN FRIZURÁT, AMELY A TÁNCPARKETTEN IS TARTJA VELED A LÉPÉST. Az egész délutánt a báli frizurád elkészítésével töltötted, mégis pár perc alatt szétesett, amikor táncolni kezdtél? Az idei báli szezont az elejétől a végéig élvezni fogod! Nézd meg, milyen lépésekkel készíthetsz tartós frizurát. Legyen szó bonyolult kontyokról vagy csak „egyszerű“ alkalmi loknikról.

Ne félj a hajlakktól és a habtól

Hogy lehet, hogy a fodrász által készített frizura reggelig tart, míg a saját próbálkozás soha sem él ilyen sokáig? Ha legközelebb a fodrászodnál ülsz, figyeld meg őt munka közben. Az otthon készített frizurákkal ellentétben ugyanis a fodrászszalonokban nagy hangsúlyt fektetnek a készítés folyamatára és a frizura menet közbeni rögzítésére. Egyáltalán nem igaz, hogy minél több hajtűt használsz, annál tartósabb lesz a frizurád. A lényeg a helyes lépésekben és a jól kiválasztott termékekben van.

Ha ezt a folyamatot elsajátítod, minden frizurád tartós lesz. Legyen szó kontyokról, vagy hajsütővassal készített hullámokról. 


Lépésről lépésre: Alkalmi frizura, ami jól tart

1. Kezdd a sampon kiválasztásával

Akár egyenes, akár hullámos hajról van szó, könnyebb formázni, ha sima és selymes is egyben. Ha vastagabb szálú, szárazabb, töredezésre hajlamosabb hajad van, kezdd a frizura készítését már hajmosás közben. A Hairmilk Natural Shine ápoló sampon a tej- és selyemproteineknek köszönhetően ápolja a hajat. Hajad nem csak selymesen puha, hanem természetesen csillogó is lesz. Ünnepélyes alkalmakra és hétköznapokra egyaránt ideális. 

2. Készítsd elő a hajadat a szárításra

Készítsd elő a hajadat a további formázásra hajbalzsammal. A Hairmilk Natural Shine ápoló hajbalzsam puhává varázsolja a hajat és felerősíti a sampon hatásait. Használata után elég a hajat alaposan kifésülni, és törülközővel óvatosan felitatni róla a felesleges vizet, megszárítva így a hajvégeket. Kerüld el a hajad durva dörzsölését, és ne törülközőbe csavarva száradjon meg. Ezzel ugyanis csak tönkreteszed. 

3. Használj hajformázót

Ezt a lépést nagyon sokan kihagyják. Pedig bármilyen frizura tartóssága szempontjából ez a húzás elengedhetetlen. Használd a NIVEA Care & Hold hajhabot és végy búcsút az összetapadt hajtól. Próbáld ki az Euceritet® tartalmazó innovatív formulát, amely hosszantartóan rögzíti, de nem nehezíti el, nem tapasztja össze a hajszálakat. Tegyél a tenyeredbe barack mennyiségű hajhabot, és vidd fel a még félig nedves hajad teljes hosszára. Az ápoló hajhabnak köszönhetően frizurád egész este gyönyörű és tartós lesz, ráadásul táplálja és védi is a hajat a sérülésektől.

4. Hívd segítségül a hajszárítót

Semmit se vigyünk túlzásba. Ez érvényes a hajszárítóra is. Ne fújd teljesen szárazra a hajad. Először csak végezz előszárítást. Ha már csak kicsit nedves, kezdheted a végleges formázást. Ez a fázis ugyanis a legmegfelelőbb arra, hogy kialakítsd a frizura végső formáját. Az ápoló hajhab ráadásul a forró levegőtől is megvédi a hajszálakat.

Ha tökéletesen egyenes frizurát szeretnél, folytasd a szárítást. De ne úgy, mint eddig. Oszd fel a hajad szakaszokra, és szárítsd nagy méretű gömbölyű hajkefével a haj tövétől a végekig. A szálegyenes frizura elérése érdekében használhatsz hajvasalót is. Végül rögzítsd alaposan hajlakkal.

5. Dolgozz gyorsan

Ha gyönyörű hullámokat szeretnél, amelyeket csak úgy szabadon hagysz, vagy fel is akarod tűzni, kicsit más lépések következnek. Ha végeztél az előszárítással, oszd fel a hajad szakaszokra, és szárítsd mindegyiket körkefével. Csavard a tincseket a kefére, szárítsd meg, végül csavart mozdulattal húzd el a fésűt (úgy, hogy ne bontsd meg a hullám szerkezetét).

Ezt követően az összes tincset csavard fel a hajtövekig. Dolgozz gyorsan, amíg még forró a hajad a hajszárítótól. A végső frizura így tartósabb lesz. Az így feltekert tincseket rögzítsd hajtűvel (vagy hajcsattal), és hagyd az egészet lassan kihűlni.

6. Használj hajformázó spray-t

Nem a hajlakk az egyetlen trükk, amit alkalmazhatsz. További „must have“ segítség például a NIVEA Formázó spray, amely fixálja a hajat, ugyanakkor engedi, hogy bármikor változtass a frizurán. Vidd fel a spray-t a haj teljes hosszára kb. 25 cm távolságból, és készítsd el a végső frizurát. Három különböző változatból választhatsz: egyenes hajra, a dús tartásért vagy hullámos hajra.

Alkalmi frizurákat keresel, amelyeket otthon is elkészíthetsz? Ötletekért less bele a báli frizurákkal teli NIVEA Lookbook-ba.