Kérdéseid vannak az ajakápolással kapcsolatban?

Itt megtalálhatod a választ a gyakori kérdésekre.

1. Miért van szükségem speciális ajakápolóra? 

Ajkunkon a bőr rendkívül vékony és érzékeny. Ajkaink csak egy vékony réteggel tudják védeni magukat a külső irritáló hatásoktól. Az ajakápoló termékek megóvják a bőr egészségét. Fontos a megfelelő nedvességszint fenntartása, és különösen fontos, hogy megvédjük ajkunkat az olyan külső hatásoktól, mint a hideg, a szél és az UV-sugárzás. Ahhoz, hogy megvédhessük, egész nap ápolnunk kell ajkainkat, nemcsak akkor, amikor elmegyünk otthonról. A tél különösen nehéz időszak az ajkak számára, mert ilyenkor gyorsan kiszáradhatnak. Ugyanez érvényes a nyárra, amikor légkondicionált helyiségekben tartózkodunk. 

2. Fennáll-e a veszély, hogy függővé válunk, ha rendszeresen használunk ajakápoló termékeket? 

Nincs tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az ajakápoló termékek használata fizikai függőséghez vezethet. A külsőleg alkalmazott lipidek nem befolyásolják a bőr saját, belső lipidtermelését. Azonban ha a szervezet kevés lipidet termel, szükségessé válhat az ajakápoló naponta többszöri használata, különösen télen, amikor a hőmérséklet és a levegő páratartalma is alacsony. A rendszeresen ápolt ajkak lágyabbak lesznek.

3. Cserepesek az ajkaim – mit tehetek? 


Ha az ajkaid szárazak és töredezettek, fontos, hogy azonnal cselekedj. A legjobb megoldás egy olyan termék, amely enyhíti a szárazságot és segít regenerálni az ajkak bőrét, miközben támogatja a gyógyulási folyamatot. A NIVEA ajakápoló termékcsaládjában megtalálod a Labello MED Repair-t, mely elsősegélyt nyújt a kicserepesedett ajkaknak.

4. Le tudnak égni az ajkak a napon?


A bőr természetes pigmentjei segítenek kiszűrni a napfény veszélyes UV-sugarait. Sajnos az ajkak bőre szinte egyáltalán nem tartalmaz melanint. Ezért közvetlen napsugárzásban az ajkakat mindig védeni kell egy fényvédő faktort tartalmazó krémmel. A Labello ajakápoló termékei közül több is tartalmaz 15-ös fényvédő faktort. Ha a strandon vagy a hegyekben vagy, javasoljuk a magasabb szintű védelmet nyújtó termékek használatát. És ne feledd: az UV-sugarak még felhős időben is hatással vannak ajkaidra. A Labello ajakápoló termékcsaládjában megtalálod a 30-as fényvédő faktort tartalmazó Sun Protectet is.


További kérdésed van?

Kérjük, használd a kapcsolatfelvételi űrlapot.
Lépj velünk kapcsolatba
Termékek háttérkép