Relaxációs gyakorlatok a lelki egyensúly megtalálásához

Legyen időd magadra! Relaxálj a testi-lelki egyensúlyért! A relaxációs technikákat könnyű elsajátítani, ráadásul hozzájárulnak ahhoz, hogy fizikailag is fitt maradj. Relaxálj jóga, Pilates vagy Nia gyakorlatokkal, és találj rá a belső egyensúlyra.

A szépség belülről fakad, teremtsd meg a lelki harmóniát!

A belső szépség megtalálásához elengedhetetlenek a relaxációs gyakorlatok, míg a mozgásnak köszönhetően fittek maradunk, egészségesek, és csökken a stressz-szint is.

Relaxációs gyakorlatok – finom mozdulatok és meditáció

  • A szépség akkor lehet igazán belülről fakadó, ha megszületik a test és lélek tökéletes harmóniája. A jógaPilates és Nia gyakorlatok segítenek megteremteni, elérni a mentális és fizikai fittséget is. Ezek a relaxációs technikák izomerősítő és meditációs elemeket kombinálnak, így az edzést követően teljes mértékben készen állsz arra, hogy szembe nézz a kihívásokkal, és egész nap jól fogod magad érezni a bőrödben. 
  • A jóga: Évszázados indiai tanítás, holisztikus koncepció, amely amellett, hogy átmozgatja az egész testet, szellemileg is feltölt. Fejleszti a koncentrációs és állóképességet, energizál és segít megteremteni a belső békét.  
  • Az Öt tibeti rítus: Öt egymást követő jóga gyakorlat, amelyek ideálisak, ha kevés az időd, emellett tökéletes a mirigyrendszer megerősítésére is.
  • A Pilates: Elősegíti a mélyizmok, különösen a tartóizmok megerősítését, valamint hozzájárul a belső béke megtalálásához.

 

Állj egyenesen, kis terpeszben, a karjaidat nyújtsd az ég felé, és végy egy mély levegőt, kilégzés közben pedig engedd le a karjaidat. Ezzel a technikával gyorsan oldhatod a belső feszültséget.

Tele energiával – új erő a jóga segítségével

Kinek ajánljuk a jógát?

A jóga segítségével harmóniát teremthetsz, és megőrizheted a test, szellem és lélek egészségét. A különböző ászanák vagy testtartások különböző mozdulatokat kombinálnak speciális légzőgyakorlatokkal és meditációs fázisokkal, ezáltal csökkentik a stresszt és energizálják a testet. A jóga napjaink egyik legnépszerűbb mozgásformája és relaxációs technikája.

A stresszes mindennapok során próbáljuk megteremteni a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, ami belső feszültséget okoz és fizikailag legyengít bennünket. Ha szeretnél egy kis időt szánni magadra, és visszanyerni az energiádat, érdemes kipróbálni a jógát. A különböző ászanák segítenek megnyugodni, a figyelmedet befelé fordítani, így magad mögött hagyhatod a gondokat és a nehézségeket.

Kezdők számára kifejezetten a Hatha jógát ajánljuk, egyszerű, mégis hatékony mozdulataival és légzőgyakorlataival.


Pilates – tökéletes egyensúly ülőmunkát végzők számára

A Pilates segítségével megerősíthetjük teljes izomzatunkat, és elsajátíthatjuk a helyes testtartást.

Mi a Pilates, és mit nyújt számomra?

Biztosan ismerős számodra az az érzés, amikor hosszú ideje ülsz az irodában, befeszül a hátad és a nyakad. 

Néha fejfájással is küzdesz? Akkor a Pilates Neked való. Egyszerű, ám rendkívül hatékony gyakorlatokkal erősíti a mélyen fekvő izmokat, hozzájárul az alapvető lelki alkat fejlesztéséhez, és ellenállóbbá tesz. Erősíti a nyak, a has izmait, a medence körüli, valamint a gerinc melletti tartóizmokat.

A különböző izomcsoportok megerősítésével csökken a feszültség kialakulásának gyakorisága, szabadabbnak, fittebbnek és nyugodtabbnak fogod magad érezni.

A Pilates a mélyizmok intenzív megerősítésével automatikusan formálja az alakot is. A hasad laposabbá válik, a derekad karcsúbb lesz, javul a testtartásod. Ugye, milyen jól hangzik? 

Pilatesszel a karcsúbb alakért

Relaxáció, mozgás és jókedv – A Nia és az Öt tibeti rítus

Öröm és életszeretet – Nia, a jóllét forrása

Koncentrált edzés néhány lépésben – az Öt tibeti rítussal

  • Az Öt tibeti rítus öt gyakorlatsort tartalmaz, amelyeket évszázadok óta végeznek a tibeti kolostorokban, és amelyekre a hosszú élet kulcsaként tekintenek.
  • Az Öt tibeti rítus a jóga elemeit ötvözi különböző fizikai gyakorlatokkal. A lassú ütemű mozdulatok az életerő helyes áramoltatásának elérésével csökkentik a feszültséget, segítenek a testnek és az elmének megteremteni a belső békét.
  • A gyakorlatok stimulálják a mirigy- és erősítik az immunrendszert. Fittséget, éberséget és harmóniát hozva a mindennapokba.
  • Ha kevés az időd, mégis holisztikusan szeretnéd gyógyítani magad, az Öt tibeti rítus relaxációs gyakorlatai ideálisak számodra. Próbáld ki, csak 15 perc naponta!