Őrizd meg a dekoltázs és a nyak gyönyörű bőrét

Őrizd meg a dekoltázs és a nyak gyönyörű bőrét: Próbáld ki a fiatalító tippjeinket

Nem csak az arcunk a névjegyünk. A nyak és a dekoltázs bőre is sokat elárul rólunk. Akkor figyelnek fel rá a leginkább, ha nincs összhangban az arcbőrünkkel. Segítünk ápolni ezt az érzékeny területet, hogy mindig bársonyos, üde és ránc nélküli legyen.

Az öregedés jelei legelőször a nyak és a dekoltázs bőrén mutatkoznak

A nyak és a dekoltázs bőre gyakran még akkor is elárul bennünket, ha a legjobb sminket viseljük. Eláruljuk, hogyan ápold ezt a területet, hogy inkább kiemelje a szépséged.

A dekoltázs bőre nagyon vékony és hajlamos az irritációra

Dekoltázs alatt leginkább a nyak és a mellkas felső részének területét értjük. Ha csak nem veszel fel magasnyakút, a kivágás felfedi ezt a részt is. Az itt található bőr rendkívül vékony, finom és érzékeny. Ha nem ápoljuk megfelelően, korán jelentkezhetnek az öregedés első tünetei. Léteznek azonban jól bevált módszerek, amelyek garantálják a bársonyos dekoltázst, és segítenek simává varázsolni a nyak bőrét is.

A rendszeres bőrápolás csodákra képes

A nyak és a dekoltázs bőre vékonyabb és finomabb, mint  más testrészeké. Más bőrfelületekkel összehasonlítva a dekoltázs bőrét a napsugarak is gyakrabban érik. Ezért alapos védelemre és rendszeres ápolásra szorul. Elhanyagolása ugyanis idő előtti öregedéshez és megereszkedett nyakbőrhöz vezethet.

Annak ellenére, hogy a legtöbben ma már törődünk az arcbőrünk védelmével és általában védőfaktoros nappali krémet és smiket használunk, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a nyak és a dekoltázs bőréről. Pedig ezt a részünket is szinte ugyanannyiszor érik a káros UV-A és UV-B sugarak. Elsősorban nyáron győződjünk meg róla, hogy a legjobb krémet használjuk, amely megfelelően védi a bőrünket. A legjobb, ha az esti bőrápolási rutinunkat erre a területre is kiterjesztjük. Ha késleltetni szeretnéd a dekoltázs bőrének az öregedését, használj rendszeresen bőrápoló hidratáló krémet. Próbáld ki mondjuk a Q10 Power ránctalanító nappali krémet, amely alaposan táplál és csökkenti a fáradtság jeleit


Tudod, hogyan ápold megfelelően a nyak és a dekoltázs bőrét?

Olvasd el a tippjeinket és a tanácsainkat, amelyeknek köszönhetően a bőröd gyönyörűen selymes, feszes és üde lesz.
5 tipp, hogyan legyen szép a bőrünk a nyak és a dekoltázs környékén

Aludj a hátadon

Ha az oldalunkon vagy a hasunkon alszunk, a mellkasunkra és a nyakunkra enyhe, de rendszeres nyomás nehezedik, amely ráncosodást okozhat. Próbálj inkább a hátadon aludni. Így megelőzheted a bőr gyűrődését és az idő előtti ráncok kialakulását.
 
5 tipp, hogyan legyen szép a bőrünk a nyak és a dekoltázs környékén

Tornázz és erősíts

A rendszeres edzés serkenti a vérkeringést, amely biztosítja a sejteknek a szükséges tápanyagot és oxigént. Kutatások bizonyítják, hogy az erősítés lassítja az öregedés folyamatát és hosszabb ideig fiatalon tartja a bőrt.
5 tipp, hogyan legyen szép a bőrünk a nyak és a dekoltázs környékén

Rejtsd el a bőröd a ruha alá

A dekoltázs megereszkedett és ráncos bőrét leginkább az UV-A sugarak okozzák. Ezért biztosan nem követsz el hibát, ha a nyakadat még nyáron is könnyű sállal takarod el.
5 tipp, hogyan legyen szép a bőrünk a nyak és a dekoltázs környékén

Figyelj oda az étkezésre

A szép dekoltázst befolyásolja az is, hogy mit eszel. A bőrünket változatos, vitaminokban, ásványi anyagokban és egészséges zsírokban gazdag étrenddel belülről is táplálnunk kellene. Ha megadod, amire szüksége van a megújuláshoz, bőröd bársonyosan sima és rugalmas lesz.
5 tipp, hogyan legyen szép a bőrünk a nyak és a dekoltázs környékén

Csakis jól illeszkedő melltartót viselj

A dekoltázs bőrét közvetlenül befolyásolja a fehérnemű, amit hordunk. Győződj meg hát róla, hogy a megfelelő méretű és típusú melltartót viseled. Olyat, amely a legjobban kiemeli ezt a területet, ugyanakkor nem gyűri a bőrt, ami felgyorsíthatja a ráncok kialakulását.

A legfontosabb a hidratálás

A dekoltázs bőre nagyon vékony és kevés zsírmirigyet és bőr alatti zsiradékot tartalmaz. Ezért gyakran kiszárad. A megelőzés érdekében alaposan és rendszeresen hidratálj.

Ideális, ha olyan krémet használsz, amely táplál és növeli a bőr rugalmasságát. Próbáld ki például a Q10 energy+ Tápláló bőrfeszesítő testápoló tej, amely ápolja a bőrt és energiával tölti fel a sejteket. Ennek köszönhetően a nyak és a dekoltázs bőre gyönyörűen selymes és feszes lesz.

 

A napozókrém egész évben elengedhetetlen

Ne felejtsd el védeni a bőrödet minden alkalommal, ha nap éri - és nem csak nyáron, hanem a hegyekben például télen is. Próbáld ki mondjuk a Protect & Moisture Hidratáló Naptej, amely könnyen felvihető, gyorsan beszívódik és az azonnali UV-védelmen kívül kellemesen hűsíti is a bőrt.

5 bőrápoló tipp a szép dekoltázsért

  • Ne blicceld el a bőrtisztítást. Minden nap tisztítsd a nyak és a dekoltázs területét is bőrkímélő készítménnyel. A sminklemosás sztárja a micellás víz
  • Használj rendszeresen bőrradírt. Gyengéden tisztítja a bőrt és serkenti a vérkeringést. 
  • Vidd fel a hidratáló pakolást a nyak és a dekoltázs területére is. Vagy próbáld ki a kifejezetten erre a részre kifejlesztett termékeket. 
  • Időnként masszírozd finoman a bőrödet. Serkenti a vér áramlását és üdévé varázsolja a bőrt. 
  • Próbáld ki a csillogó bronzosítót. Kiemeli a dekoltázsod szépségét.