Praktikák lógó szemhéjak ellen

Praktikák lógó szemhéjak ellen

Fedezd fel a legjobb bőrápolási technikákat. A fáradt szemeket az alváshiány, vagy a monitor előtt töltött rengeteg idő is befolyásolhatja. Megmutatjuk, hogyan enyhítsd és csökkentsd a szemkörnyéki ráncokat.

Minden, amit tudod kell szemhéjaid egészségéről

Ahogy öregszünk, úgy kezdünk el aggódni szemhéj körüli bőrünk miatt is. Most megválaszoljuk neked a téma leggyakoribb kérdéseit!

Megereszkedtek a szemhéjaim? Jelek, amire figyelni kell

A figyelmeztető jelek, amikre figyelni kell, a szem körüli karikák, illetve a szem alatti táskák feltűnése.

Lehet, hogy a probléma forrása mélyebbről gyökerezik, és valamiféle idegproblémát, izomgyengeséget vetít előre, de azért a lelógó szemhéj leggyakrabban az öregedés jele.

A jó hír az, hogy vannak olyan bőrápolási termékek és olyan tornagyakorlatok, amelyek segíthetnek a szemkörnyéki terület feszesítésében.
A megfelelő hidratálás az egyik legjobb megoldás, amivel megelőzheted az öregedés jeleit. A NIVEA Hyaluron Cellular Filler Szemkörnyékápoló hialuronsavval és magnólia kivonattal hidratál és támogatja a bőr saját regeneráló funkcióját is.

Előzd meg szemeid megterhelését, 5 egyszerű gyakorlattal

  1. 20 percenként fordulj el a monitortól és pislogj folyamatosan, 4 másodperces időközökkel.
  2. Csukd be szemed és úgy forgasd szemgolyóidat.
  3. Melegítsd fel szemeidet tenyereddel és hagyd őket csukva pihentetni.
  4. Fordulj el a monitortól és fókuszálj egy másik tárgyra. Ismételd meg óránként.
  5. Csukd be szemed és utána nyisd ki, amilyen gyorsan csak tudod. Ismételd meg oldalirányban is.
munka
Mitől ereszkedhetnek meg a szemhéjak?

Munka, munka, munka

A megereszkedett szemhéjak gyakran társulnak fárasztó és túlzott munkával. Tudtad, hogy a túl sok stressz és a túlzott munka is kiválthatja ezt? Mindig aludj eleget, relaxálj sokat és tedd rendszeressé a testmozgást is a bőr egészségének megőrzése érdekében.
Túl sokat bámulod a képernyőt?
Mitől ereszkedhetnek meg a szemhéjak?

Túl sokat bámulod a képernyőt?

Manapság már igen nehéz megkerülni a kijelzők és monitorok előtt eltöltött hosszú órákat. A  sugárzott fény csökkenti a pislogások közti időtartamot és pirossá, fáradttá teszi a szemet. Tipp: tarts kellő mennyiségű szünetet és tornáztasd rendszeresen szemeidet.
Izomfáradtság
Mitől ereszkedhetnek meg a szemhéjak?

Izomfáradtság

Az izomfáradtságnak különböző típusai vannak. Születhetsz szemproblémákkal, vagy lehet, hogy az idő előrehaladtával fognak megereszkedni szemhéjaid.
Ezeknek az izmoknak a használata, edzése segít fiatalabban tartani a szemkörnyéket.
Túl kevés (vagy épp túl sok) alvás
Mitől ereszkedhetnek meg a szemhéjak?

Túl kevés (vagy épp túl sok) alvás

Emlékszel, hogy a szüleid mindig korán küldtek lefeküdni? Vagy épp azt mantrázták folyton, hogy túl sokat alszol? Az alvás nagyon fontos tényező a megereszkedett szemhéjak megelőzésében, hiszen ez az a szakasz, amikor a szövetek és az izmok regenerálódnak. 

Hogyan fiatalítsd meg szemhéjaidat?

A megereszkedett szemhéjak megszüntetése segít, hogy fiatalabbnak nézz ki. Tudd meg, hogyan óvd bőröd, házi praktikákkal és professzionális krémmel.

Viszlát, sötét karikák!

Ahogy öregszünk, az arcunk életünk festővásznává válik. A késő éjszakák nem tűnnek el nyomtalanul.

Szerencsére a speciálisan kifejlesztett ránctalanító krémeink segítenek megakadályozni a szemkörnyéki terület öregedését és csökkentik a sötét karikákat.

A NIVEA Q10 POWER Ránctalanító Szemkörnyékápoló termék Q10 koenzimmel és a kreatinnal csökkenti a szem alatti sötét karikákat. Ez a népszerű krém finommá teszi bőröd a szemkörnyéken és minimalizálja a sötét karikákat és finom ráncokat.

Ennek az öregedésgátló szemkrémnek az a szépsége, hogy mind a ráncok megelőzésére, mind a bőr természetes védekezőképességének javítására, mind pedig a meglévő ráncok csökkentésére tökéletes formulával rendelkezik.
Érezd a ragyogást

Érezd a ragyogást

Ki mondta, hogy 40 felett nem lehet ragyogó a bőröd? A NIVEA Hyaluron Cellular Filler Szemkörnyékápoló frissíti a bőrt és fiatalos megjelenést kölcsönöz neki. Rendszeres használata rövidláncú hialuronsav, magnólia kivonat és kreatin tartalma segítségével támogatja a bőr természetes regenerációs képességét.
Teafilter
3 otthoni trükk a fáradt szemek ellen

Teafilter

A teafilter egy jó módja a fáradt szem körüli puffadás csökkentésére. Tégy két teafiltert forrásban lévő vízbe, majd rakd őket a hűtőbe lehűlni, utána pedig tedd a szemeidre 15-20 percre. Tipp: a kamilla teafilter az ideális, mivel gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik
Uborka
3 otthoni trükk a fáradt szemek ellen

Uborka

Az uborka nem a ráncok csökkentésére, hanem a szem pihentetésére szolgál. Tegyél hideg uborkaszeleteket a szemeidre 15-20 percre, segít csökkenteni a puffadtságot.
Jégkocka
3 otthoni trükk a fáradt szemek ellen

Jégkocka

Ez a módszer talán nem annyira ismert, mint az előző kettő, de ez is igen hatásos. A jégkocka segít szemhéjaidon, akár úgy is, ha egy ruhába csavarod. Ez a trükk segít szemeidet egész nap frissen tartani.