Mindent a kicserepesedett ajkakról

Mindent a kicserepesedett ajkakról

A LEGJOBB MÓDSZEREK AZ AJKAK KISZÁRADÁSÁRA

Az ajkak kicserepesedése gyakori jelenség, főként télen. Ahhoz, hogy ajkaid simák és gyönyörűek legyenek, fontos, hogy tudd, milyen lépéseket kell tenned a megelőzés érdekében.

Mi okozza az ajkak kiszáradását?

A száraz és töredezett ajkak nagy kellemetlenséget jelenthetenek. Ha ismered a jelenség fő okait, az segíthet a megelőzésben.

Az ajkak kicserepesedésének gyakori okai

Időnként mindenki szenved attól, hogy ajkai kisebesednek, töredezetté válnak – nem is gondolnád, milyen gyakori ez, és nem hinnéd, mekkora hatással van rá az életmódod.

Manapság sokan élnek rohanó, gyakran zaklatott életet, de a túl sok stressz árthat az ajkak finom bőrének. Ha állandóan mozgásban vagy és nem állsz meg lazítani, ajkaid alultáplálttá válhatnak és kisebesedhetnek. A szükségesnél kevesebb alvással párosulva mindez még nagyobb mértékben befolyásolhatja ajkaid egészségét, mivel az ajkaid akkor regenerálódnak, amikor alszol.

A folyadékhiány is gyakran idézi elő az ajkak kicserepesedését. Azt mondják, amit megeszünk és megiszunk, meghatározza a külsőnket. A szakértők napi két liter (nyolc pohár) víz bevitelét javasolják, ez a mennyiség hidratálja a sejteket és simává teszi az ajkakat. Jót tesz, ha folyamatosan gondoskodsz a külső védelemről is egy ajakápoló, például a Labello Med Repair használatával, mely megnyugtatja az ajkad és hosszan tartó védelmet biztosít a kiszáradás ellen.

 
chapped-lips-winter

Az ajkak érzékenyek a hidegre

A téli hónapok sokat árthatnak ajkaidnak, melyek ilyenkor töredezetté és szárazzá válhatnak. A rendkívüli hideg, a szél és az alacsony páratartalom megfosztja az ajkakat a nedvességtől, ezért a pótláshoz nagy szükség van egy jó ajakápolóra. 

 

A legjobb módszerek az ajkak kicserepesedésének megelőzésére

Nem kell beletörődnöd, hogy ajkaid cserepesek – tehetsz lépéseket ennek az állapotnak a megelőzésére.
chapped-lips-smile

Ajakápolás – őrizd meg ajkaid simaságát és egészségét

Ajkaidon a bőr sokkal vékonyabb és finomabb, mint arcod többi részén, ezért különleges ápolásra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Jó módszer a száraz bőr pikkelykéinek eltávolítására, ha rendszeresen használsz ajakradírt, mely felszínre hozza az alsóbb, sima bőrréteget.

chapped-lips-mirror

A napi arcápolás közben figyelj oda ajkaidra is

A napi arcápolás során fordíts kiemelt figyelmet az ajkak területére. Használj száraz ajakra készült ajakápolót, mint amilyen például a Labello Med Repair, és gyakran vidd fel újra, hogy ajkaid csodásan nézzenek ki.
chapped-lips-blonde

Az ajakápoló erejével a cserepes ajkak regenerálódásáért

Az olyan ajabalzsamok, mint a sheavajat és mandulaolajat tartalmazó Nude színezett ajakápoló gyorsan hidratálnak, s ezáltal azonnali enyhülést nyújtanak a száraz ajkaknak. A különleges formula csodásan lágy érzetűvé teszi az ajkakat.

5 gyors tipp száraz ajkakra

 • Soha ne tépkedd ajkaidon a hámló bőrt
 • Ne használj matt rúzst, válassz jobban hidratáló termékeket
 • Fogyassz kevesebb citrusfélét és fűszeres ételt, emellett kerüld a túl sok sót
 • Nagy hidegben húzd a sálad az ajkaid elé
 • Lefekvés előtt mindig távolítsd el a rúzst

Honnan tudhatom, hogy melyik termék a legjobb töredezett ajkaimra?

Sokféle termék van a piacon, mely segíthet rendbehozni és táplálni a töredezett ajkakat, és fontos, hogy megtaláld közöttük a számodra megfelelőt.

Az ajabalzsamok, például a Nude színezett ajakápoló gazdag formulájukkal intenzíven hidratálnak, így ajkaid a téli hónapokban is gyönyörűek maradhatnak. Ha könnyebb textúrát keresel, a Labello Hydro Care ajakápoló gyorsabban beszívódik, de így is hosszan tartó védelmet nyújt, és az ajkaidat csodásan lággyá teszi. Ha szívesen viselnél egy árnyalatnyi színt is, a gyümölcsös Shine gyönyörű, fényes felületet adó formulája pontosan az, amit keresel.

Mit tegyél és mit ne tegyél annak érdekében, hogy megelőzd ajkaid kicserepesedését

Tedd:

 • Legyél jól hidratált
 • Próbálj az orrodon és ne a szádon át lélegezni
 • Használj párásítót, hogy magasan tartsd a szoba levegőjének páratartalmát

Ne tedd:

 • Ne nyalogasd az ajkaid túl gyakran
 • Hideg téli napokon ne menj a szabadba jó ajakápoló használata nélkül
 • Ne feledd, hogy olyan ajakápolót célszerű választanod, mely napvédelmet is nyújt 
   

Mondj búcsút a töredezett ajkaknak: remek módszerek és házi praktikák

Kisebesedett, cserepes ajkaidat sokféleképpen kezelheted azzal, amit otthon találsz
chapped-lips-honey
Házi prakitkák és a legjobb hatású anyagok száraz ajkakra

Méz

A méz nagyszerűen hidratál, ráadásul antibakteriális hatású. A Labello Vitamin Shake segít helyreállítani a töredezett ajkakat – naponta többször vidd fel közvetlenül az ajkaidra.

 
chapped-lips-shea-butter
Házi prakitkák és a legjobb hatású anyagok száraz ajkakra

Sheavaj

A shea vajban levő A- és E-vitamin tökéletesen alkalmas a töredezett ajkak nyugtatására és hidratálására. Próbáltad már a Labello Vanilla Buttercream Ajakápoló.


 
chapped-lips-cucumber
Házi prakitkák és a legjobb hatású anyagok száraz ajkakra

Uborka

Az uborka nagyon egyszerű, természetes megoldás a száraz ajkak kezelésére, és valószínűleg már ott is van a konyhádban. Egy kis szelet uborkával gyengéden dörzsöld át ajkaid, az uborkalevet hagyd fenn nagyjából 15 percig, majd mosd le. Ettől a kezeléstől ajkaid sokkal lágyabbá válnak.

chapped-lips-kiss

Ne hagyd, hogy töredezett ajkaid megfosszanak a csók élményétől

Ha jó az ajakápolási rutinod és használod a házi praktikákat is, ajkaid nem cserepesedhetnek ki. Így selymes ajkaiddal bármikor nyugodtan megcsókolhatod a párod.
 
chapped-lips-woman

Tudnod kell, mikor fordulj orvoshoz

Ha a töredezettség különösen sokáig megmarad vagy ajkaid fájnak, annak ellenére, hogy helyesen ápolod őket, a legokosabb, ha mielőbb felkeresed a háziorvosodat. Lehet, hogy az ajkak súlyos töredezettsége valamilyen más egészségi probléma tünete, és ezt jobb minél előbb kivizsgálni.