NŐI INTIM HIGIÉNIA

Női intim higiénia: tisztaság mindenhol

Fontos tippek a megfelelő ápolás érdekében.
A testápolás a szépítkezés fontos részét képezi.
Ez bizony egy igen lényeges pontja a mindennapos rutin teendőinknek, amibe az intim területek tisztítása is beletartozik. Elmagyarázzuk, hogyan kell gondoskodnod erről a testterületről és mire kell odafigyelned az ápolás során.

Kímélő és gyengéd ápolás

A kevesebb néha több

A legfontosabb eleme a női intim higiéniának a gyengédség. A normál tusfürdők és szappant tartalmazó termékek kiszárítják az érzékeny bőrt. Elővigyázatosnak kell lenned akkor is, ha egy termék tartalmaz illatanyagot vagy alkoholt, mivel ezeket az összetevők lehetőleg teljesen el kellene kerülnöd. PH-semleges termékeket kell használnod annak érdekében, hogy ép maradjon a tested természetes, védelmi feladatot ellátó savköpenye. Tehát olyan kozmetikumokat érdemes alkalmaznod, amelyeknek a savassága megegyezik a bőrödével.
Az intim területeid pH-értéke enyhén savas. Ennél fogva, a hagyományos tusfürdők és samponok használata nem megfelelő ezeken a testrészeken éppen ezért csak sima langyos vizet vagy olyan ápolótermékeket érdemes  használnod, amelyek kifejezetten az intim területeid pH-értékéhez illeszkednek, ami általában 4,0 és 4,5 közötti szintet jelent. Azt is érdemes elkerülnöd, hogy a vízsugár közvetlenül az intim területekre folyjon, mert emiatt baktériumok juthatnak a testedbe. Ha fürdőszivaccsal mosakszol, akkor fürdés után magas hőfokon mosd ki, hiszen csak így garantálható, hogy a baktériumok eltűnnek.
pH-szint

Figyelj oda a pH-értékedre!

Az intim területeiden lévő bőr savassága magasabb, mivel a 4.0 és 4.5 közötti pH-érték tökéletes védelmet nyújt a kórokozók és a baktériumok ellen. A megfelelő pH-érték fenntartása érdekében arra is figyelj oda, hogy milyen mosóport használsz
A megfelelő ápolás

Így kell helyesen tisztálkodnod

A vaginális flóra a külső nemi szervek védőrétegét képezi és megbízható védelmet nyújt a kórokozók ellen.  A gyengéd tisztítás és gyors, napközbeni felfrissítés érdekében, próbáld ki a NIVEA Mild Intim Törlőkendőt.

Őrizd meg a természetes pH-értékedet

Tisztító víz
Olyan terméket válassz, amelyikben nincs szappan vagy színezék.  A NIVEA Fresh Intim Mosakodógél nőgyógyászatilag és bőrgyógyászatilag is tesztelt, valamint a védelem, a frissesség és a jó közérzet kellemes érzetét hagyja maga után.

Női intim higiénia: csak kímélő összetevőkből készült termékeket alkalmazz

Ha a tisztálkodás során nem csak vizet szeretnél használni, akkor próbáld ki az olyan speciális női intim termékeket, mint például a NIVEA Mild Intim Mosakodógél. Ezt a terméket kifejezetten az intim területek ápolásának érdekében fejlesztettük ki, ezért optimális tisztaság és védelem érhető el a segítségükkel. A nő- és bőrgyógyászati szempontból tesztelt termék alkáliszappan-mentes.  A mosakodógél kényezteti a bőrt a kamillakivonatot tartalmazó formulájának segítségével, valamint tejsavval segít megóvni a bőr természetes pH-értékét.
Az erősebb szappanok hatásának nem tanácsos kitenni az érzékeny területen található savas védőréteget, mivel ez védi meg a testet a gombához hasonló hívatlan látogatóktól.
termek-hatter