Az első smink

Az első smink: Mikor van itt az ideje és mik az első lépések?

Az első smink

Minden lány életében eljön a pillanat, amikor elkezd kutakodni a sminkcuccok között. Ez azonban nem mindig történik a nagykönyv szerint. Mikor és mivel jó kezdeni, és mi az, amit inkább kerülj az első alkalommal? 
Az első smink

Létezik megfelelő időpont a sminkelés elkezdésére?

Minden a szájfénnyel és a körömlakkal kezdődik, aztán már nincs megállás. A lányok nagyjából 12 éves kor körül kezdenek érdeklődni a sminkelés iránt. Függ ez attól is, hogy van-e például nővérük vagy olyan osztálytársuk, aki már sminkel. Az első lépések általában az ajakbalzsamokhoz, a lakkokhoz és a szempillaspirálhoz vezetnek. 

Ha szülő vagy, nem kell aggódnod, és főleg tartózkodj a tiltástól. Inkább beszélgess el a lányoddal a sminkelésről, mutasd meg neki, hogyan kell a spirált használni. Menjetek el együtt bevásárolni, a szemében te leszel a szuperanya, és pontosan tudni fogod, mit használ. 
 
Színtípusok

Színtípusok: Mely színek illenek neked?

Hallottál már valaha a színtípusokról? 4 kategóriáról van szó: tavaszi, nyári, őszi és téli. Ezek a kategóriák jellegezetes vonásokkal rendelkeznek, amelyek alapján mindenki besorolható valamelyikbe. 

Ha utánanéztél, milyen típusba tartozol, azt is tudod, melyek a te színeid. Ez nagyban megkönnyíti például a szemfesték vagy a rúzs színének kiválasztását. Csináljatok a lányoddal közös színelemzést, és tudjátok meg, melyek a legmegfelelőbb színek számotokra! 
 

Alapozó helyett válaszd inkább a BB krémet

Különösen pubertás korban napirenden vannak a nagyon kellemetlenek pattanások.

Teljesen természetes, hogy a lányok igyekeznek őket elfedni. Ennyire fiatalon azonban az alapozó még túlságosan nehéz a bőrnek, és csak ronthat a helyzeten, mivel eltömíti a pórusokat. Ezért sokkal jobb, ha kipróbálod a NIVEA SPF 15 Nappali BB krémet, amely egységesíti és hidratálja a bőrt, és elfedi a bőrhibákat. Ráadásul a bőrt is táplálja.
 
BB krémet

Tippünk:

A pattanás a pubertáskor része, de léteznek módszerek, amelyek segítenek teljesen eltüntetni őket. Tudd meg, mi okozza a pattanásokat, és hogyan szabadulj meg tőlük
Labello

Hangsúlyozd a szempillákat és emeld ki az ajkakat

Azt kérdezed, mit illik és mit nem? A szempillaspirál biztos nem ront el semmit, de óvatosan a választással. A jó spirál nem összeragasztja, hanem kiemeli és meghosszabbítja a pillákat. 

A Labello Lip Oil rózsaszín ajakápoló olaj természetes olajokkal táplálja, hidratálja és enyhén színezi is az ajkakat. A fényes hatásnak köszönhetően az ajkak dúsabbnak hatnak az erdei gyümölcsös illat pedig jókevdre derít.
 

A kevesebb néha több – sminkeléskor ez kétszeresen is igaz!

Füstös árnyalatok, hangsúlyos rúzsok, szemceruzák. Teljesen érthető, hogy a feltűnőbb sminkelésről is előkerül majd, de addig is hogyan kerülj ki elegánsan a kutyaszorítóból anyaként? 

Legjobb, ha nyíltan elbeszélgettek és megmagyarázod, hogy a cél elsősorban az, hogy a bőr természetesen és visszafogottan nézzen ki. Mindenekelőtt segíts a lányodnak kitapasztalni az alap sminkkészletet, és ha már úgy érzed, eljött az ideje a kísérletezgetésnek, próbáljatok ki együtt valami extrát. Az viszont biztos, hogy nem kell elsietni. 
 
A kevesebb néha több

Arctisztítás, arctisztítás, arctisztítás

Kezdetben a bőr számára szokatlan lesz a sminkelés, különösen, ha alapozóról vagy BB krémről is szó van, ezért nagyon fontos a megfelelő bőrápolás. És mi a legfontosabb? Az arctisztítás. Akkor is, ha a lányod este jön haza, és csak arra vágyik, hogy bezuhanjon az ágyba, le kell mosnia a sminkjét. Ebben legyél következetes és kérlelhetetlen. 

Ideális megoldás lehet például a makacsabb szemsmink eltávolítására a NIVEA Double Effect Kétfázisú Szemfestéklemosó. Ezután pedig a teljes arc lemosása a NIVEA Rózsavizes Micellás Arclemosó Géllel. tiszta arcbőr képes regenerálódni és szabadon lélegezni az éjszaka folyamán, a smink lemosása késlelteti a bőröregedést és az újabb pattanások kialakulását.