A manikűr és a pedikűr nem csak a tavaszi-nyári szezonban érdemel figyelmet

A nyár visszafordíthatatlanul tovaszállt, a szandálok lekerültek a pincébe, és már nem aggódsz a pedikűr miatt. Pedig kellene! A köröm és a körömágy ápolására ugyanúgy szükség van ősszel és télen is, mint a meleg hónapokban. Segítünk az otthoni manikűrben és pedikűrben, amely nem tart majd órákig.

Mosd le a régi lakkot

Sok kötelesség és kevés idő? Ez nagyon gyakran meglátszik a körmünkön. A lepattogott lakk és a körömágy pedig mostohagyerek lesz. Tudtad, hogy a legtöbb férfi viszont legelőször a kezet nézi meg?

Az ápolt körmök bizonyosan jobb benyomást keltenek a töredezett és piszkos karmoknál. Először is meg kell szabadulnod a régi lakktól. Csak annyit kell tenned, hogy beáztatod a vattapamacsot a körömlakklemosóba, rányomod néhány másodpercig a körömödre, és körkörös mozdulatokkal eltávolítod a lakkot. Ügyelj igazán rá, hogy a kéz és esetleg a láb körmén ne maradjon semmilyen körömlakk.


Készíts kézfürdőt

Lemostad? Hurrá! Folytathatjuk. Következzen a kéz- és láb-wellness.

Kéz: A kéz puhításához engedd tele a mosdót meleg vízzel és tegyél bele 2 evőkanál olíva- vagy mandulaolajat. Merítsd a kezd 10 percre a fürdőbe, majd óvatosan szárítsd meg.

Láb: A láb bőre néhol kemény és repedezett lehet, de ettől gyorsan és könnyen megszabadulhatsz. Engedj meleg vizet a lavórba, adj hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát és 6 csepp levendula illóolajat. Körülbelül 20 percig áztasd a lábadat a fürdőben, majd óvatosan szárítsd meg, és kezeld hidratáló krémmel.

Tippünk: Olvasd el a helyes kéz- és körömápolásról szóló tippjeinket, és add meg a kezednek pontosan azt, amire szüksége van. Legyen szó akár regeneráló peelingről, akár tökéletes manikűrről, akár a száraz és repedezett bőr ápolásáról. 


Ápold a körömágyat és formázd a körmöket

A fürdő után a köröm formázása és a körömágy ápolása következik. Mire lesz szükséged?

  • Üveg körömreszelő
  • Körömolló
  • Pálcika a körömágybőr visszatűréséhez

Először vágd le a körmödet kisollóval a kívánt hosszúságra. Majd speciális pálcikával finoman nyomogasd vissza a körömágy bőrét. Közben vigyázz, nehogy megsérüljön. A következő lépés a körömreszelés. Először a reszelő durvább oldalát használd, majd reszeld simára a finomabb oldalával. Ha a körmöd körül be van repedezve, a bőrdarabkákat óvatosan vágd le ollóval.


Itt az ideje az új ruhának

 Végre eljött az idő, hogy új ruhába öltöztessük a körmünket. Akkor is, ha nem szereted a színes lakkokat. Léteznek ugyanis színtelen lakkok is, amelyek megadják a szükséges tápanyagokat a körmödnek, megerősítik, fényessé teszik, és megvédik a töredezéstől. És most lássuk magát a lakkozást: 

  1. Először vigyél fel alapozót, amely táplálja a körmöt, és hagyd megszáradni.
  2. Ezután következik a színes lakk.
  3. Miután megszáradt az első réteg, vigyük fel a második réteget is, és hagyjuk megszáradni.
  4. És most már csak a fedő lakk van hátra, amely gondoskodik róla, hogy a szín minél tovább megmaradjon.

Hogyan kell helyesen felvinni a lakkot? Először áztasd be az ecsetet, és töröld az egyik oldalát az üveg széléhez. Ezután nyomj egy csepp lakkot a köröm tövére, a körömágy közepén. Ezzel eloszlatod a lakkot a köröm teljes szélességében, és a köröm hegyéig húzhatod azt.

A divatirányzatok a manikűrt és a pedikűrt is befolyásolja. Régi állócsillag a francia manikűr, az utóbbi évek trendje szerint viszont már különböző színekben pompázik. A fehér alap helyett egyszerűen használj színeset. A 2020-as év a feltűnő grafikai minták és állatmotívumok éve volt. Bizonyára elbűvöl majd a több szín játékos kombinációja, vagy egy matt és fényes felületű koktél. Végül is egy speciális lakkal mattá varázsolhatod a körmödet.

Ápold: Krém és olaj a végére

Már majdnem kész! Már csak a bőrápolás maradt, ami megkoronázza a manikűrt és a pedikűrt is. A körömágy bőre vékony és könnyen beszakad. Helyes bőrápolással mindezt megelőzheted. Ezt tápláló olajjal érheted el, amely puhítja és kellően táplálja a köröm környékét. Mindez a kéz és a láb körmeire is érvényes. 

 

Végül vigyél fel a kezedre NIVEA Intensive Care kézkrémet, amely akár 24 órán keresztül intenzíven lágyítja és táplálja a kézbőrt. Gazdag, mandulaolajat tartalmazó összetétele ráadásul hosszantartó kellemes illatot is ad a bőrnek.