EDZÉS KÖZBEN IS SZÉPEN

Edzés közben is szépen: Sminkeljünk vagy ne?

ÉS HOGYAN ÁPOLJUK A BŐRÜNKET EDZÉS UTÁN?

A közösségi médiában folyamatosan szembejönnek az edzőteremben készült fotók, amelyeken a hölgyeknek nemcsak az alakjuk gyönyörű, hanem tökéletes sminket is viselnek az izzadás egyetlen nyoma nélkül, és még az arcuk sincs kipirulva. Ha viszont te szeretnél hasonló képet készíteni, inkább idő előtt feladod. Hogyan csinálják ezt a celebek? Nézzünk csak közösen a színfalak mögé.

Sminkeljünk vagy ne? Ez aztán a kérdés

A hölgyek egy része gondolkodóba esik, mikor az edzés közbeni smink szóba kerül, mások viszont el sem tudják képzelni másképpen. A kérdésre, miszerint sminkeljünk-e edzéshez, egyszerűen nem létezik egyöntetű válasz.
A pro és kontrákat azonban összegyűjthetjük!

Miért sminkeljünk?

 • Edzés közben szép szelfiket készíthetünk, amilyenekkel teli van a közösségi háló. 

 • De most komolyan: Edzés után gyorsabban elkészülsz. 

 • Valakinek szüksége van legalább egy kis make-upra, hogy magabiztosabb legyen. 
Edzés közben is szépen

Miért hagyjuk ki a make-upot?

 • A vastagabb make-up edzés közben eltömíti a pórusokat, ami bőrproblémákhoz vezethet. 

 • Nem mindig marad a smink a helyén. Intenzív edzés után könnyen „pandaszemünk“ lehet, vagy csúnyán összecsomósodhat a make-up. 

 • A bőr számára fontos, hogy időnként mindenféle termékek nélkül lehessen, add meg neki a lehetőséget. 

Felejtsd el a teljes díszt

A kevesebb néha több. És az edzés közbeni sminkre ez duplán érvényes! Használd ezért csak a legszükségesebbeket. Hogyan is nézzen ki hát a fitnessz-smink?

 

Kezdetnek mindjárt 2 lehetőséged is van:

 1. Vagy vigyél fel az arcodra könnyű nappali krémet (mondjuk NIVEA Tápláló nappali krémet, amely megfelelően hidratál) és egészítsd ki könnyű mattító púderrel és korrektorral, hogy elfedd a bőrhibákat.
 2. Vagy választhatod a NIVEA Bőrszépítő BB krémet. Ez egységesíti a bőr tónusát, ugyanakkor nem tömíti el a pórusokat, mivel nem olyan nehéz, mint a klasszikus alapozó.
 3. Ezután vízálló szempillaspirál segítségével hangsúlyozd ki a szemedet.
 4. A szemöldöködet formázd szemöldökgél segítségével, amely tökéletesen tart és nem kenődik el! 
 5. Végül pedig hidratáld az ajkadat. Arany középút az ajakbalzsam és a rúzs között a Labello Színező ajakbalzsam, amely hidratálja az ajkat, ugyanakkor enyhén színezi is – röviden, win-win!

És ez minden! A kozmetikai felszerelésed többi tagját dobd a fiókba és hagyd is ott.

Ezzel a könnyed sminkkel jól érezheted magad a bőrödben, és abban is biztos lehetsz, hogy edzés közben semmi sem kenődik el. 


És a hajunk?

 • A sminkkel már készen vagyunk, de mi legyen a hajunkkal? Fontos, hogy edzés közben ne lógjon a hajunk az arcunkba. Nem megfelelő tehát a kiengedett frizura, ami nemcsak akadályozna, hanem meleged is lenne tőle. 

 • Fogd hát össze egy kontyba, vagy próbáld ki valamelyiket a fonott frizurák közül. Hogy a hajad az egész edzés során jól tartson, fixálhatod hajlakkal.
Edzés közben is szépen

Edzés után megment a száraz sampon

Edzés után rögtön dolgozni mész? Akkor biztosan keresed a módját, hogy egyszerűen és gyorsan megszabadulj az izzadt hajkoronádtól. Ne lógasd az orrod, létezik megoldás. Megment a száraz sampon, amely azonnal hat. Azon kívül, hogy megszabadítja a hajat az izzadságtól és a zsírtól, tartást és friss illatot is biztosít!

Mosd le a sminket, mindig!

Akár edzés, akár munka után vagy, ne felejtsd el lemosni a sminkedet. A bőrödnek szüksége van a nehéz nap után pihenésre, és hogy megszabaduljon a szennyeződésektől, amelyek rátapadtak. Ne aggódj, a sminkeltávolítás nem feltétlenül hosszadalmas és bonyolult folyamat. A NIVEA Expert Kétfázisú micellás víz segítségével az arctisztítás csak pár másodpercet vesz igénybe. Ráadásul nem hagy az arcodon sem sminkmaradékot, sem zsíros filmréteget.
Edzés közben is szépen
Edzés közben is szépen