A színpszichológia megértése

A színpszichológia megértése

Tudd meg, miként kódolja a színpszichológia az érzelmeidet A kedvenc színed idővel változhat. Fedezd fel, hogy hatnak a kedvedre a különböző színek. Itt van néhány tipp, ami abban segít, hogy olyan színekkel vedd körül magad, amelyek a legjobban passzolnak a hangulatodhoz.

Színek és érzelmek - a NIVEA Creme színpszichológiája

Mindenki ismeri a kis kék tégelyt. Mára már nem csak a NIVEA, de a bőrápolás szimbólumává is vált.
Tudj meg többet a kék tégely mögött álló érvekről.

Hogyan hatnak a színek a hangulatodra?

Annak, hogy mikor milyen színekkel rajzolunk, oka van. Például a fal színe is befolyásolja, hogyan is érzed magad egy bizonyos környezetben.

Az évszázadok során a színek erejét arra használták, hogy az élet különböző területein - az orvostudománytól a rituálékig - megragadják az érzelmeket. Ezért nem meglepő, hogy a gyermekek számára a rajzolást és egyéb kreatív tevékenység végzését javasolják.

Bizonyos színek hatása az árnyalatuk szerint változik, de általában a vörösről a hatalomra, a dominanciára és a kreatív lehetőségekre asszociálunk. A sárga szimbolizálja az energiát, míg a zöld a bizalmat és a stabilitást idézi, a kék pedig elősegíti ez utóbbiakat.
 
színpszichológia és hogyan

Mi a színpszichológia és hogyan működik?

A színpszichológia a színek viselkedésre gyakorolt hatása. Sokaknak például előítéleteik vannak színek iránt, máshogy reagálnak a színekre. A placebós kezelésnél a résztvevők úgy hiszik, a hatás a tabletta színétől függ.
NIVEA Creme érdekességek

Mit szimbolizál a kék a színpszichológiában?

A kék szín általában arra késztet minket, hogy a tenger és az ég hatalmasságára asszociáljunk. A színpszichológiában a kék nyugtató, mégis magabiztos, megbízható szín. A kék egyben a bizalom, a stabilitás és a megbízhatóság színe. Melyik szín képviselhetné ennél jobban a NIVEÁ-t?

Színpszichológia - tudomány a színek és az érzelmek mögött

Rengeteg kutatás foglalkozik azzal, hogyan dolgozza fel az agyunk a színeket. Tudj meg többet arról, hogy a színpszichológia hogyan játszik szerepet a mindennapjainkban.

Tippek az érzelmekre ható, hangulatot befolyásoló színek használatához

A hangulatra ható színek az élet minden területén használhatóak arra, hogy összekapcsolódjanak az érzelmeikkel.

Ha például lakberendezésről van szó, a nappaliban a harmónia és a nyugodtság megteremtéséhez a barna és krémszínek ajánlottak. A kreatív helyiségekben a gondolkodás elősegítésére a vörös színt érdemes használni, míg  a magas energia szint fenntartásához a sárgát. 

Állásinterjú előtt segíthet, ha olyan színekbe öltözöl, amelyekben kellemesen érzed magad. Ha szeretnéd növelni az önbizalmad, próbáld ki a pirosat. A zöld öltezetről úgy tartják, hogy segíti az analítikus gondolkodást és csökkenti a vérnyomást.
 

3 dolog, amit tudnod kell a színpszichológiáról

  1. Egy márka logójának színe hatással van a termékei iránt táplált érzelmekre.
  2. A legtöbb, amit tudunk a színek és az érzelmek kapcsolatáról, az Goethe "Színelmélet" című könyvén alapszik.
  3. A színek tudat alatt fontos részei az emberi döntéshozatalnak - beleértve azt is, hogy mit eszünk.
NIVEA Creme tégely

A NIVEA tégelyt újra felhasználhatod

Miután kényeztetted a bőröd NIVEA Creme-mel, a tégelyt továbbra is használhatod. Adj neki egy új funkciót asztali tárolóként, amibe akár a hajcsatjaidat is rakhatod. Ily módon tovább élvezheted a nyugtató színeket és még emlékeztet is, hogy hidratáld a bőröd.

Miért kék a NIVEA tégely?

A NIVEA Creme a kezdetekben zöldes-sárga, indákkal díszített és a szecesszió stílusának megfelelő dobozban volt elérhető.

1925-ben a Beiersdorf akkori marketing igazgatója, Juan Gregoria Clausen alkotta meg a ma klasszikusnak hívott NIVEA tégelyt.

Clausent, mint egykori tengeri hajóskapitányt, a nyílt óceán és a kék szín misztikussága és robosztussága inspirálta. Az általa választott sötétkék egyértelműséget, megbízhatóságot, őszinteséget és felelősséget sugallt, míg a fehér az ártatlanságot és tisztaságot jelenti. A koncepciója egy lenyűgöző eredmény: sikerült adaptálnia a márkát egy autentikus és időtlen dizájnnal, ami mára ikonikussá vált.
 
background

Dobd fel a hangulatod és óvd a bőröd a hidratáló NIVEA Creme termékkel