Női bajusz

Női bajusz:

TABU, AMIRŐL NEM BESZÉLÜNK, DE SOK NŐT KÍNOZ

Szenvedsz a felső ajkad feletti finom pihéktől? Legyen az arcod tökéletesen sima, egyetlen szőrszál nélküli. A bajusz nem divat! És mi tudjuk, hogyan szabadulj meg a nem kívánatos szőrszálaktól, de felhívjuk a figyelmet arra is, mely „garantált“ megoldásokat kell nagy ívben elkerülni.

Tabu, amiről nem beszélünk, de sok nőt kínoz

Átlagosan minden második nőt kínozzák az orr alatti nem kívánatos pihék. A negyven feletti és sötét hajú nők azonban sokkal inkább szenvednek ettől. Az ő pihéik sötétebbek, vastagabbak és láthatóbbak is. A túlságosan szembetűnő bajuszka azonban nem csupán esztétikai probléma: Annak jele is lehet, hogy a testedben valami nincs rendben.

Az orr alatti feltűnő szőrszálaknak több oka is lehet. Gyakran a genetika a bűnös, az erőteljes szőrszálak növekedését okozhatja valamilyen gyógyszer, a menopauza, sokszor a várandósság alatti hormonális vihar.
Hibás lehet a férfi és női nemi hormonok egyensúlyának felborulása is.

Borotvapengével a női bajusz ellen? Inkább ne

Borotvapengével a női bajusz ellen? Inkább ne

A hölgyek többsége először általában borotvát ragad. Ezzel gyorsan és fájdalommentesen lehet eltávolítani a bajuszkát, csakhogy... hosszútávon a borotva sokkal nagyobb problémákat okozhat. Borotválkozás után a szőrszálak benőhetnek és a teljesen jelentéktelen bajuszkából szúrós bozót lehet, ami egy férfinek is a becsületére válhat. 

Lényegesen hatékonyabb módszer a szőrszálak eltávolítása egy jó minőségű csipesszel, amellyel gyökerestül tépheted ki a pihéket. Ez a módszer azonban hosszadalmas és fájdalmas. Rendkívül hangsúlyozzuk egy jó minőségű csipesz beszerzését. Egy nem megfelelő darab puha fémből csak irritációt okoz és nem tépi ki a szőrszálakat, mert nem tudjuk azokat megragadni vele. Nem mellesleg, egy jó minőségű csipesz a szemöldök igazításánál is jó szolgálatot tesz.

 

Tipp: A szőrszálakat közvetlenül fürdés után távolítsd el, amikor puha a bőröd, és aztán ne feledd el használni a legendás NIVEA Creme-et, amely megnyugtatja és kellemesen felfrissíti a bőrt. 


A gyantacsíkok használata igencsak fájdalmas lehet!

A csipeszen kívül szerencsére elérhetők egyéb hatékony kozmetikai termékek is, amelyek segítenek megoldani a problémádat.

A gyantacsík arcra az egyik legegyszerűbb módja a szőrszálak eltávolításának, amire otthon egyedül is képes vagy. Elég felragasztani a csíkot és a szőrszálak növekedésével ellentétes irányban gyors mozdulattal letépni. A módszer előnye, hogy egyszerre nagy mennyiségű pihét távolíthatsz el és anyagilag sem megterhelő. Maga az epilálás azonban fájdalmas, rövid ideig hatékony és nem kíméli az arcbőr érzékeny területeit. A bőr a szőrtelenítés után vörös, irritált és kellemetlenül égő lesz.

Amennyiben neked ez a bajuszeltávolító módszer mégis beválik, „beavatkozás után“ ápold megfelelően a bőrödet. A NIVEA creme csökkenteni a bőrpírt és az irritációt, ami a szőrszálak durva eltávolítása után az orrod alatt kínozhat. 

A gyantacsíkok használata igencsak fájdalmas lehet!

Felejtsd el a szokásos szőrtelenítő krémeket!

Felejtsd el a szokásos szőrtelenítő krémeket!

Viszonylag egyszerű és fájdalommentes a szőrtelenítés szőrtelenítő krém vagy gél segítségével, amelyet elég, ha felviszed a szőrteleníteni kívánt helyre és hagyod hatni. Csakhogy ennek a módszernek is megvannak a veszélyei! Az agresszív kémiai összetétel, aminek az a feladata, hogy megzavarja a szőrszálak szerkezetét, allergiás reakciót válthat ki.

Ezért mindig teszteld a krémet az arcodon kívüli más testrészeken. És mindig válassz kifejezetten arcra szánt krémet vagy gélt.

Kellemetlen allergiás reakciót válthatnak ki a kifejezetten a bajuszka kifakítására szolgáló krémek. Ezeket is előbb próbáld ki mondjuk az alkarodon. Az ilyen beavatkozásnak köszönhetően a pihék világosabbak, szinte láthatatlanok lesznek. Nyáron azonban ezt a módszert inkább felejtsd el! A lebarnult bőrön ugyanis a kifakított szőrszálak méginkább meglátszanak. 


Epilálás: Örökre leszámol a bajusszal

A lézeres epilálás a leghatékonyabb módszerek közé tartozik. A jó minőségű lézerrel helyesen elvégzett kezelés egyszer s mindenkorra eltávolítja a nem kívánatos szőrszálakat. Hátránya viszont más módszerekkel szemben, hogy anyagilag megterhelő és a rovarcsípéshez hasonlítható kellemetlen fájdalommal jár.

A lézeres epilálást ráadásul a téli hónapokban ajánlatos elvégeztetni, amikor a napnak (legalábbis a mi szélességi körünkön) nincs akkora ereje. A napsugárzás ugyanis pigmentfoltokat okozhat a lézerrel kezelt bőrön.

 

Tipp: Tudtad, hogy a lézeres epilálás nyáron, amikor a bőr le van barnulva és a menstruáció alatt sokkal fájdalmasabb? 

Epilálás: Örökre leszámol a bajusszal

Tanuld meg eltakarni a bajuszkát

Tanuld meg eltakarni a bajuszkát

Nem egyszerű eltakarni az orrunk alatti nem kívánatos szőrszálakat, szükség van egy kis gyakorlatra. Ha rosszul választod meg a make-up árnyalatát, az megül a pihéken és a „díszed“ még láthatóbbá válik. Utolsó mentőövként működhet azonban a szinte láthatatlan és könnyű színező (semmiképpen sem a sűrű fedő) alapozó. Ez elfedi, de nem hangsúlyozza ki a szőrszálakat.

Jusson eszedbe az is, hogy a szőrtelenítés az arcon irritálhatja az érzékeny bőrt. Ha el szeretnéd takarni a piros kiütéseket és a foltokat, próbáld ki a NIVEA BB nappali krémet, amely csökkenti a pirosodást és természetes tónust ad az arcbőrnek.