ÖRÖKÖS PELENKÁZÁS

ÖRÖKÖS PELENKÁZÁS!

Örökös pelenkázás! Eddig még sosem cseréltél pelenkát? Ezzel nem vagy egyedül – a legtöbb újdonsült szülőnek fogalma sincs, mit tegyen azokkal az icipici babatestrészekkel.

Nézd meg videónkat, mely lépésről lépésre mutatja be a pelenkázást.

Nézd meg videónkat, hogy mindent megtudj a pelenkázásról!(!)


Egy baba átlagosan 6000 pelenkát fogyaszt el élete során. Az újszülött babáknak ráadásul általában több pelenkára van szükségük, mint az idősebb babáknak, mivel gyakrabban pisilnek – akár naponta 8-10 alkalommal is. De ne aggódj – hamarosan neked is úgy megy majd a pelenkacsere, mint a karikacsapás! Addig is ez a néhány tipp segíthet abban, hogy ez a babaápolási rutin még könnyebb és örömtelibb legyen.

1. Kezdőknek
Tanácsos minden evés előtt vagy után cserélni a pelust. Ragadd meg a pelenkázó felszereléseket és keress egy tiszta, lapos felületet, amin kicserélheted a kisbaba pelusát! A padló éppúgy megteszi, mint a pelenkázó asztal, utóbbi a hátad is kíméli. Ügyelj arra, hogy a baba olyan pelenkázó párnán feküdjön, mely könnyen tisztítható! Úgy fektesd a picit a pelenkázó párnára, hogy egyik kezeddel megtámasztod a kis fejét és a vállait, másik kezeddel pedig a hátát!

2. Óvatosan vetkőztesd le és készülj fel az "eseményre"!
Bontsd ki a pelenkát és mérd fel a károkat! Ha a pelus tele van, a legjobb, ha még azelőtt letörlöd a pici popsiját, mielőtt teljesen eltávolítanád alóla a pelenkát – így a használt popsitörlőket a kakival együtt a pelenkába téve dobhatod ki. Mielőtt a szemetesbe dobnád, a pelenkát zárd le: tekerd össze és az öntapadós ragasztócsíkkal rögzítsd!

3. Gyengéd, de alapos tisztítás
A baba popsijának tisztításánál törekedj az alaposságra – minden apró kis redő vagy hurka alatt alaposan töröld át a kis bőrét!  Használj olyan extra gyengéd törlőkendőt, mint a NIVEA Baby Soft & Cream Törlőkendő, vagy tisztítsd meg a picit langyos vízzel és puha, kisméretű pamuttörölközővel szárítsd fel a baba bőrét! A fertőzések elkerülése érdekében a nemi szerveket mindig elölről hátrafelé tisztítsd! 
                                                                                                                  

  4. Gondos védelem és gyengéd átfordítás
Használj erre a célra kifejlesztett popsiápoló kenőcsöt, mint például a NIVEA Baby Nyugtató Popsiápolót, mely védi és megnyugtatja a kisbaba érzékeny, kipirosodott bőrét! Pelenkázás közben tartsd kisbabádat biztos kézzel, görgesd az oldalára és közben kezeddel támaszd meg a hátát – ne emeld fel a lábainál fogva, mert az árthat a csípőízületeknek!

5. Felfrissülés: az új pelenka
Fontos, hogy megfelelő méretű pelenkát használj, olyat, amiben a kisbaba szabadon tud mozogni, de  nem szivárog ki belőle semmi. Csúsztass egy tiszta pelenkát kisbabád alá úgy, hogy a ragasztócsík feléd legyen! Húzd fel a pelenka elülső részét, és kényelmesen rögzítsd a baba derekánál! Figyelj arra, hogy ne húzd túl szorosra! Ha a köldökzsinór csonk még nem esett le, fedve kell maradnia. Ebben az esetben a pelenkát hajtsd a köldökcsonkra, és csak azután rögzítsd!

6. Tedd kellemes élménnyé a pelenkázást!
Hogy a pelenkacsere mindkettőtöknek kellemes élmény legyen, próbáld meg kisbabáddal folyamatosan tartani a szemkontaktust! Olykor a játékok is segíthetnek a figyelem elterelésében, jó szolgálatot tehet pl. a pici kedvenc csörgője.

7. A befejezés
A használt pelenkát dobd pelenkaszemetesbe, és jöhet az ünneplés: emeld fel a picit és vállon is veregetheted magad – hurrá, minden gond nélkül kicseréltem egy pelenkát!produkty