header

VÍZIMÁDÓ BABÁK

Az úszás babádnak és neked is jót tesz! Sok kisbaba olyan, mint hal a tengerben – egyszerűen imádja a vizet. Úszás órákra járni hasznára válik mindkettőtöknek. Remek szórakozás és megerősíti az kettőtök közötti kapcsolatot.

Élvezd a pancsolást! Nagyszerű testmozgás babának és mamának.

A babaúszás a szabad mozgás élvezetére és könnyedségére helyezi a hangsúlyt. A víz eleme az anyaméhre emlékezteti, ahol nemrég még boldogan lebegett a magzatvízben. Még mindig emlékszik a biztonság és védelem meghitt érzésére. Az úszás pozitív hatást gyakorol a kisbaba motorikus készségeire csakúgy, mint általános fejlődésére. Élesíti az érzékeket és segít abban, hogy gyermeked még többet érzékeljen a világból. Légzőszerveit, szív- és érrendszerét is erősíti. Azzal, hogy megszokják, hogyan lélegezzenek nyugodtan vizes arccal is, sokkal könnyebben tanulnak majd meg úszni a későbbiekben.
nivea baby

És mikor a legjobb felfedezni ezt az izgalmas "játszóteret"?

Számos babaúszás tanfolyamra 6 hónapos kortól lehet vinni a piciket, de akadnak 3 hónapos kortól látogatható órák is. Gondozónő vagy a gyermek orvosa szintén adhat tippeket, hogy hová érdemes menni. Onnantól kezdve, hogy kisbabád fent tudja tartani a fejecskéjét (általában 6 hónapos korban), készen áll az úszóleckékre.

Milyen szempontokat vegyél figyelembe az uszoda kiválasztásánál?

  • Maximum tíz gyermek jusson egy úszóoktatóra!
  • Tiszta uszodai körülmények, úszómesteri felügyelettel.
  • A víz hőmérséklete 32-33° C között legyen.
  • Olyan oktató, aki a játékosságra és a biztonságra helyezi a hangsúlyt – nem úszni akarja megtanítani a babákat (ugyanis még nem képesek megtanulni!)


Mit is fog kisbabád tanulni?

Végül is mit fog kisbabád tanulni (a dalokon és játékokon kívül)?

  • Hogyan üljön a medence szélén, hogyan csússzon be a vízbe, majd kezével kapaszkodjon újra meg a medence szélébe – ez egy létfontosságú gyakorlat, ha netán a kicsi véletlenül a vízbe esne.
  • Hogyan tud kutyaúszásban haladni (a te segítségeddel).
  • Hogyan fújjon buborékokat a víz felszínén.

 

Ha kettesben úszol kisbabáddal:

Még ha az oktató ott is lesz melletted az órán, jó, ha tudod, hogyan tarthatod gyermeked biztonságban.

  • A kisbaba mindig karnyújtásnyi távolságon belül legyen!
  • Sose hagyatkozz úszásoktató segédeszközökre (melyekkel a vízen lebeghet a kicsi)!
  • Ne merítsd gyermeked a víz alá! Az újszülöttek ösztönösen visszatartják a lélegzetüket a víz alatt, de ez a reflex idővel eltűnik.

baby
A babaúszásnak rengeteg előnye van a szülők számára is. Ha csatlakozol egy tanfolyamhoz, megismerkedhetsz más szülőkkel és kisbabáikkal – tökéletes alkalom ez új barátságok kötésére és egy kis tapasztalatcserére. Végül, de nem utolsósorban a vízben végzett mozgás neked is jót tesz.
baby