NIVEA_BAU_header_uzijte_si_cakani

PANCSI-PANCSI – FÜRDÜNK!

Nézd meg videónkat, hogyan fürdess egy csecsemőt! A fürdetést általában nagyon élvezik a kisbabák – ahogy a szülők is, hisz ez egy újabb alkalom, hogy erősebbé tegyük a szülő-gyermek kapcsolatot.Nem utolsó sorban: az esti fürdetés kellemesen megnyugtató felvezetése a lefekvésnek.

Ahhoz, hogy a fürdetés valóban kellemes élmény legyen, ne feledd

koupani
 • A fürdőszobában legyen megfelelően meleg a hőmérséklet!
 • Készíts oda egy puha, meleg törölközőt, mellyel fürdetés után bebugyolálhatod kisbabádat!
 • A fürdőkádat nagyjából félig töltsd fel meleg vízzel (12-14 cm magasan elég is lesz)!
 • A fürdővíz körülbelül 36 – 37 °C-os legyen!
 • Adj pár csepp, ápoló hatású NIVEA Baby Babasampont és Fürdetőt a vízhez, hogy megakadályozd a baba bőrének kiszáradását!
 • Legalább az egyik kezeddel mindig tartsd a kisbaba testét!
 • A pici haját a fürdés végén mosd meg, mert különben a feje túl hamar kihűl (a fej gyorsabban lehűl mint a test többi része)!
 • Fürdetés közben sose hagyd felügyelet nélkül kisbabádat!

A fürdetés menete

 1. Helyezd a kicsit a kádba!
  Rakd bal csuklódat a baba feje alá, és gyengéden tartsd meg a hátát!
 2. A kisbaba szemének és szájának tisztítása
  Puha mosdókesztyűvel finoman tisztítsd meg a baba szemét és száját!
 3. Pancsolás
  A meleg vízben tartózkodás az anyaméhben töltött időre emlékezteti a babákat. Ha kisbabád élvezi a fürdést, engedd meg, hogy mozogjon és pancsoljon kicsit!
 4. Vedd ki a picit a kádból!
  Tartsd határozottan a babát: egyik kezed a háta és karja alatt, másik kezed tedd a feneke alá és fordítsd a kicsit magad felé. Most finoman helyezd rá az előmelegített fürdőlepedőre!
 5. Puha törölközővel szárítsd meg a kisbabát!
  Bugyoláld be a kicsit a törölközőbe és dörzsölés helyett, finoman nyomkodva szárítsd meg a bőrét! A kis bőrredők alatt is alaposan töröld meg!
 6. További ápolás
  Fürdetés után a legjobb alkalom a hidratálásra, amikor kisbabád bőre még enyhén nedves. Tegyél egy kevés NIVEA Baby Ápoló Babaolajat a tenyeredbe, és finoman masszírozd be a baba bőrébe!
 7. Befejezésnek egy finom babamasszáz
  Egy finom masszázs a tökéletes utolsó lépés. Ez elősegíti kisbabád általános közérzetének javulását és az anya-gyermek közötti kapcsolat mélyülését, továbbá javítja az emésztést, vérkeringést és az immunrendszer működését.
NIVEA_BAU_NBY_clanky_600x450px_koupani1
A legtöbb kisbaba tökéletesen megnyugszik, ellazul és egy ilyen kellemes fürdő és masszázs után jobban alszik, mint valaha.


ADP024_PRODUCTSTAGE_2800x1400