hogyan-apoljuk-a-viszketo-fejbort

Hogyan ápoljuk a viszkető fejbőrt

Minden, amit a viszkető fejbőrről tudnod kell
A bőrirritáció egy gyakori probléma, amelyért számos tényező lehet felelős. A viszkető fejbőr tudományos hátterének megértése segíthet megakadályozni a jövőben felmerülő problémákat.

Mi az a viszkető fejbőr?

A problémás fejbőr meglehetősen frusztráló. Észrevehető jelei a száraz fejbőr, az irritáció vagy a korpa.

Mi a viszkető fejbőr definíciója?

Viszkető fejbőrről beszélhetünk, amikor a fej bőre irritálttá válik. A viszkető fejbőr több különböző formában jelentkezhet, azonban a leggyakoribb tünetek a száraz fejbőr és a hámló bőr. Többen pirosságot is észlelnek. A tünetek, amelyekre érdemes odafigyelni a kopaszodás, bőrfertőzések, duzzanat és a haj károsodása.

De honnan tudhatod, hogy problémás fejbőröd van, vagy csak egyszerű viszketésről van szó? Teljesen normális néha megvakarni a fejünket, például, ha gondolkodunk valamin. Azonban, amikor ez gyakrabban történik, és kényelmetlenséget okoz, akkor itt az idő orvosi segítséget hívni.

Szintén fontos megkülönböztetni a problémás fejbőr változó okait. Nem csak a korpásodás lehet felelős érte.

A viszkető fejbőr megelőzése

A problémás fejbőr kényelmetlenséget okozhat és kellemetlen is. Tudd meg, mit tehetsz fejbőröd ápolásáért és a viszketés megelőzéséért!

A fejbőr ápolása

A legjobb megoldás a megelőzés. Fontos, hogy tisztán tartsuk a hajkefénket, hiszen rendszeres tisztításuk csökkenti a fertőzések esélyét.

Egy másik módja a megelőzésnek a stressz csökkentése például testmozgással, mivel a stressz bőrbetegségeket okozhat.

Fedezd fel a NIVEA ápoló és hidratáló hajápolási termékeit!

Javaslatunk a számodra