Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

how-to-support-hair-growth-header

Hogyan segítsd hajad növekedését?

Hosszú, szép haj gyorsan: a megfelelő gondoskodással sikerülni fog.

A hosszú, egészséges haj régóta a nőiesség egyik ismertetőjegye. Az idő viszont nagy úr: a haj havonta átlagosan egy centimétert nő. Tippjeink segítenek kihozni a legtöbbet a hajadból, és segítenek felgyorsítani a növekedését is.

A hajunk a növekedés bajnoka

Rekorddöntés

hair growth

Tudtad? Az embereknek átlagosan 100 000 hajszáluk van és hozzávetőlegesen 0,35 millimétert nőnek egy nap. Ha összeadjuk a számokat, ez körülbelül 1000 méter növekedést jelent havonta, ami mesteri teljesítmény.

Érdekességek a hajnövekedésről

Alapvetően a haj keratin összetételű, akárcsak a körmök. Négyzetcentiméterenként körülbelül 200 hajszál található a fejünkön, vastagságuk pedig genetikailag kódolt, 0,04-0,12 milliméter között váltakozik.

A haj növekedése különböző ciklusokban zajlik:

  • Körülbelül 2-6 évet felölelő növekedési fázis az, amikor új hajhagymák alakulnak ki, a haj pedig folyamatosan növekszik. 
  • Körülbelül hajszálaink 90%-a ebben a fázisban van.
  • Ezután van egy 2-3 hetes átmeneti fázis, amikor a haj megáll a növekedésben.
  • A pihenési fázisban a hajszálak a fejbőrön maradnak további 9 hónapig, majd új hajszál nő a helyükre.

 

A hajnövekedés állandó ciklusban forog, amelyet számos tényező befolyásol: a stressz, a mentális terheltség és a hormonzavarok negatív hatással vannak a haj növekedésére.

 

De ne aggódj: a megfelelő táplálással és ápolással segítheted hajad növekedését. Ráadásul a haj a Hold állásától függően gyorsabban növekszik, habár erre nincsen tudományos bizonyíték, mégis rengeteg nő hisz ebben. Végül is a Hold nem csak az árapályra, hanem a szervezetre is hatással van.

Tippjeink álmaid hajához

Ápolási tipp: így gyorsítsd fel a hajnövekedést

Alapvetően óvatosan kell, hogy fésüld a hajad, a legjobb, ha minél kevesebb hajszálat vesztesz egy nap.

Egy tanács: ha be szeretnéd fonni a hajad, ne használj olcsó hajgumit, mert roncsolhatja a haj szerkezetét és növelheti a töredezettség esélyét is. Olyan hajgumit válassz, ami spirálos, mint egy régi telefonkábel. Praktikus viselet, mivel alig hagy nyomot a hajadon.

A változás mindig üdvözlendő! Ha minden nap más stílusban viseled a hajad, akkor nem ugyanazon a ponton éri a stresszhatás.

Egy bonyolult stílus viselése után jót tesz egy kis regeneráló kezelés. Próbálj ki egy gazdag hajpakolást, mint például az ápoló Diamond Gloss kondícionáló balzsamot, majd használj egy kis kókuszolajat a hajvégeken. Ez a kezelés visszaadja a haj hidratáltságát és csodás csillogást biztosít neki.

 

Ne feledd: mindig olyan ápoló termékeket használj, amely kielégíti hajtípusod szükségeleteit. Egy jól megválasztott sampon és kondícionáló garantálja a kívánt hatást, akár göndör, akár a kevésbé zsíros, akár a festett hajnak is.

A hajvégek vágása gyorsabb növekedésre ösztönzi a hajat?

cutting the tips

A mítosz, miszerint a hajvégek rendszeres vágása segíti a haj növekedését, sajnos nem igaz. Ugyanakkor érdemes 4-6 hetente vágatni hajadból, hogy szép és egészséges maradjon.