Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Narancsbőr a combokon – tippek és tanácsok – NIVEA

Narancsbőr a combokon – tippek és tanácsok – NIVEA

Így szabadulj meg a combjaidon megjelenő narancsbőrtől

A cellulitisz nagyon gyakori a nők körében, és sajnos nincs rá azonnali, titkos gyógymód. Vannak azonban olyan módszerek, melyekkel javíthatsz az állapotán, hogy jobban érezd magad a saját bőrödben.

Narancsbőr: A tények

Tudd meg, mi az a narancsbőr, mi okozza, és kik a leginkább veszélyeztetettek?

Mi valójában a narancsbőr, és vajon mi okozza?

Cellulitisz akkor alakul ki, amikor a bőr alatti zsírsejtek átjutnak a kötőszövetbe. Egyesek szerint ez okozza, hogy a bőröd rücskösnek és egyenetlennek tűnik – egyesek szerint a narancs héjához hasonlatos. Megjelenésének különböző stádiumai vannak, egészen az alig észrevehetőtől, az erősebben át az egész testen elterjedőig.

Bár a narancsbőr kialakulása természetes folyamat és nem betegség, sok nő nagyon nehezen viseli, és meg akar szabadulni tőle, vagy legalább minimálisra szeretné csökkenteni a mértékét.

Valójában nehéz megmondani, hogy mi okozza a narancsbőrt, mivel gyakran különböző tényezők játszanak szerepet a kialakulásában, beleértve:

 • Dehidratáció
 • Egészségtelen étrend
 • Lassú anyagcsere
 • Fizikailag nem elég aktív életmód
 • A hormonszint változása
 • Magas testzsírszázalék
 • Bizonyos genetikai összetételek

A narancsbőr kialakulásának leggyakoribb területei

...

A narancsbőr többnyire a combon, a fenéken, az alhasi tájékon és a csípő körül jelenik meg. Bár túlsúlyos emberek körében a leggyakoribb, minden testtípusnál előfordulhat, és jellemzően 10-ből 9 nő meg is tapasztalja élete során.

Hogyan befolyásolhatja életmódod a narancsbőr kialakulását

Sokan nem tudják, de a cellulitisz kialakulása nagymértékben függ az életmódtól. Ha aktív életet élsz, sokat mozogsz és egészségesen táplálkozol, az jelentősen csökkentheti a megjelenés lehetőségét – ha egyáltalán kialakul!

A stresszes életmód bizonyítottan növeli a narancsbőr kialakulásának kockázatát, míg a rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés elősegítheti, hogy a cellulitisz kevésbé legyen észrevehető, sőt, bizonyos esetekben akár meg is akadályozhatja annak létrejöttét.

A nőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki narancsbőr, mint a férfiaknál

...

Annak köszönhetően, hogy a nők hajlamosabbak arra, hogy a csípőjük és combjuk körül zsírpárnák alakuljanak ki, sokkal gyakrabban szenvednek a narancsbőrtől, mint a férfiak. Ráadásul a nőknek lazább a kötőszövete, ami ugyancsak növeli a kialakulás kockázatát.

Kiknél alakul ki gyakrabban narancsbőr?

 • Nők
 • Azok, akiknek a családjában előfordult már cellulitisz
 • Nem aktív életmódot élő emberek
 • Terhes nők
 • Idősebb emberek, mivel idővel a bőr elveszíti rugalmasságát
 • Túlsúlyos emberek

Tippek a narancsbőr kezelésére

Ne hagyd, hogy a cellulitisz legyőzzön – íme néhány ötlet a narancsbőr enyhítésére a combokon és más testrészeken.

Milyen termékeket használjak a combjaimon lévő narancsbőr enyhítésére?

Annak ellenére, hogy még nem találták fel azt a krémet, amitől a cellulitisz azonnal eltűnik, a bőr rendszeres ápolásával, hidratálásával és hámlasztásával elősegíthetjük, hogy kevésbé legyen észrevehető.

Hámlaszd alaposan a bőrödet az érintett területeken hetente egyszer vagy kétszer, mely elősegíti a bőrsejtek megújulását, és eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal csökkenti a narancsbőr megjelenésének kockázatát.

Fontos, hogy emellett kiemelten figyelj bőröd megfelelő hidratálására, melyhez megfelelő segítséget nyújt a NIVEA Smooth Sensation Testápoló Tej, ami simává teszi a bőrödet, így a problémás terület alig lesz észrevehető.

4 egyszerű módszer a narancsbőr ellen

 • Száraz testkefe használatával élénkítsd a vérkeringésed
 • Ígyál sok vizet, hogy ezáltal Te és bőrsejtjeid is olyan hirdatáltak legyenek, amennyire csak lehetséges
 • Relaxálj - a stressz bizonyítottan hatással van a cellulitiszre
 • Használj narancsbőr elleni krémet. A NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Testápoló C-vitaminnal észrevehetően növeli a bőr feszességét és rugalmasságát, valamint csökkenti a narancsbőr látható jeleit akár 10 nap alatt!

Masszázzsal a narancsbőr ellen

csontkovács-combhajlító.izom-masszázs

Masszírozd erősen a cellulitisz által érintett területeket, mely által fokozod a vér- és nyirokkeringést. Ez segít eltávolítani a méreganyagokat és csökkenteni fogja a folyadék felhalmozódását.