chapped-lips-header

Mindent a kicserepesedett ajkakról

A legjobb módszerek az ajkak kiszáradására
Az ajkak kicserepesedése gyakori jelenség, főként télen. Ahhoz, hogy ajkaid simák és gyönyörűek legyenek, fontos, hogy tudd, milyen lépéseket kell tenned a megelőzés érdekében.

Mi okozza az ajkak kiszáradását?

A száraz és töredezett ajkak nagy kellemetlenséget jelenthetenek. Ha ismered a jelenség fő okait, az segíthet a megelőzésben.

Az ajkak kicserepesedésének gyakori okai

Időnként mindenki szenved attól, hogy ajkai kisebesednek, töredezetté válnak – nem is gondolnád, milyen gyakori ez, és nem hinnéd, mekkora hatással van rá az életmódod.

Manapság sokan élnek rohanó, gyakran zaklatott életet, de a túl sok stressz árthat az ajkak finom bőrének. Ha állandóan mozgásban vagy és nem állsz meg lazítani, ajkaid alultáplálttá válhatnak és kisebesedhetnek. A szükségesnél kevesebb alvással párosulva mindez még nagyobb mértékben befolyásolhatja ajkaid egészségét, mivel az ajkaid akkor regenerálódnak, amikor alszol.

A folyadékhiány is gyakran idézi elő az ajkak kicserepesedését. Azt mondják, amit megeszünk és megiszunk, meghatározza a külsőnket. A szakértők napi két liter (nyolc pohár) víz bevitelét javasolják, ez a mennyiség hidratálja a sejteket és simává teszi az ajkakat. Jót tesz, ha folyamatosan gondoskodsz a külső védelemről is egy ajakápoló, például a Labello Med Repair használatával, mely megnyugtatja az ajkad és hosszan tartó védelmet biztosít a kiszáradás ellen.


Az ajkak érzékenyek a hidegre

A téli hónapok sokat árthatnak ajkaidnak, melyek ilyenkor töredezetté és szárazzá válhatnak. A rendkívüli hideg, a szél és az alacsony páratartalom megfosztja az ajkakat a nedvességtől, ezért a pótláshoz nagy szükség van egy jó ajakápolóra. 


A legjobb módszerek az ajkak kicserepesedésének megelőzésére

Nem kell beletörődnöd, hogy ajkaid cserepesek – tehetsz lépéseket ennek az állapotnak a megelőzésére.

Mit tegyél és mit ne tegyél annak érdekében, hogy megelőzd ajkaid kicserepesedését

Tedd:
 • Legyél jól hidratált
 • Próbálj az orrodon és ne a szádon át lélegezni
 • Használj párásítót, hogy magasan tartsd a szoba levegőjének páratartalmát
Ne tedd:
 • Ne nyalogasd az ajkaid túl gyakran
 • Hideg téli napokon ne menj a szabadba jó ajakápoló használata nélkül
 • Ne feledd, hogy olyan ajakápolót célszerű választanod, mely napvédelmet is nyújt 

Honnan tudhatom, hogy melyik termék a legjobb töredezett ajkaimra?

Sokféle termék van a piacon, mely segíthet rendbehozni és táplálni a töredezett ajkakat, és fontos, hogy megtaláld közöttük a számodra megfelelőt.

Az ajabalzsamok, például a Labello Raspberry Rose gazdag formulájukkal intenzíven hidratálnak, így ajkaid a téli hónapokban is gyönyörűek maradhatnak. Ha könnyebb textúrát keresel, a Labello Hydro Care ajakápoló gyorsabban beszívódik, de így is hosszan tartó védelmet nyújt, és az ajkaidat csodásan lággyá teszi. Ha szívesen viselnél egy árnyalatnyi színt is, a gyümölcsös Shine gyönyörű, fényes felületet adó formulája pontosan az, amit keresel.


Az ajakápoló erejével a cserepes ajkak regenerálódásáért

Az olyan ajabalzsamok, mint a sheavajat és mandulaolajat tartalmazó Labello Vanilla&Macadamia gyorsan hidratálnak, s ezáltal azonnali enyhülést nyújtanak a száraz ajkaknak. A különleges formula csodásan lágy érzetűvé teszi az ajkakat.

5 gyors tipp száraz ajkakra

 • Soha ne tépkedd ajkaidon a hámló bőrt
 • Ne használj matt rúzst, válassz jobban hidratáló termékeket
 • Fogyassz kevesebb citrusfélét és fűszeres ételt, emellett kerüld a túl sok sót
 • Nagy hidegben húzd a sálad az ajkaid elé
 • Lefekvés előtt mindig távolítsd el a rúzst

Nagyszerű termékek a száraz, kicserepesedett ajkak

Mondj búcsút a töredezett ajkaknak: remek módszerek és házi praktikák

Kisebesedett, cserepes ajkaidat sokféleképpen kezelheted azzal, amit otthon találsz