Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

eye wrinkles

Szemráncok: hogyan tűntesd el őket

A szemkörnyék ápolásának legjobb módja

A szemkörnyék gyakran a legelső terület, amelyen feltűnnek az öregedés jelei. Tudd meg, hogyan ápold a szemkörnyéked, miközben csökkentheted a ráncok kialakulását is.

Miért van szüksége a szemkörnyéknek speciális ápolásra?

Fontos, hogy óvd az érzékeny szemkörnyéki bőrt a ráncoktól és a sötét karikáktól.

Mit kell tudnod a szem alatti sötét karikákról?

A karikák kialakulása a bőr vékonysága miatt van, az itt látható vérerek megjelenésének az eredménye. Néhányan genetikailag hajlamosak erre, míg mások betegség,  allergia,  hiányos étrend vagy alváshiány miatt szenvednek a jelenségtől.

Miért különösen hajlamos a szemkörnyék a ráncokra?

A bőr a szem környékén egyedülálló, mivel vékonyabb. Így védi és pihenteti a szemgolyót, de ezáltal sokkal érzékenyebb és sérülékenyebb is.

Az érzékeny bőr általában megnyúlik, amikor mosolyogsz, ezért könnyebben kialakulnak itt ráncok. Az is hatással lehet rá, ha csak az egyik oldaladon alszol. Fontos megjegyezni: attól még, hogy az arcod pihen, a szemkontúr még  mozgásban van, a pislogások miatt. Ezt még tetőzi, hogy az itt található szövetben nincs sok faggyúmirigy, ami a hidratáltság és a nedvesség elvesztéséhez vezet. Idővel a rugalmasság elvész, a bőr pedig megereszkedik és elkezd ráncosodni.

Bár ez teljesen normális része az öregedésnek, vannak trükkök rá, hogyan tudod késleltetni a szemráncok kialakulását.

Hogyan ápold a szemkörnyéket?

Tippek és krémek a finom szemkörnyéki bőr ápolására

Milyen szemkörnyékápoló terméket kellene használnom?

A NIVEA Q10 Power Ránctalanító Szemkörnyékápoló hatásos megoldást kínál a könnyű és gyors felszívódásra, tökéletes a mindennapos viseléshez, és hatékonyan tölti fel az érzékeny területet nedvességgel, miközben felgyorsítja a bőr regenerálódását.

Intenzívebb megoldást nyújt a NIVEA Hyaluron Cellular Filler szemkörnyékápoló. Ezt az öregedésgátló krémet azért fejlesztettük ki, hogy észrevehetően feszesebbé tegye a bőrt, csökkentse a szem ráncait és ragyogó megjelenést biztosítson a szemkörnyéknek. Ráadásul alvás közbeni használata segít a szemkörnyék revitalizálásában.

Gondosan válassz szemkörnyékápoló terméket

asian woman applying eye cream

Fontos tudni, hogy a szemkörnyéki bőr vékonyabb és érzékenyebb, mint az arc többi részén lévő. Annak érdekében, hogy elkerüld az irritációt és a még több ráncot, mindig olyan terméket használj, amelyet kifejezetten a szemkörnyékre fejlesztettek ki.

Gyors tippek a helyes krémhasználathoz

  • Mielőtt nekilátnál, alaposan moss kezet és vágd le a körmeid.
  • Győződj meg róla, hogy a szem körüli terület tiszta és a sminket is maradéktalanul eltávolítottad róla.
  • Gyengéden vidd fel a krémet a szem környékére.
  • Ne gyötörd a bőrt, miközben a krémet használod.
  • Az ujjaid melege segít a krém felszívódásban.
  • Vigyázz, ne kend a szemedbe a krémet, mert irritációt okozhat.

Védd a szemed a napsugaraktól

shopping woman enjoying the summer

Az UVA/UVB sugarak károsíthatják a szem körüli bőrt és felgyorsíthatják az öregedési folyamatot. Ruházz be egy UVA/UVB sugárzás elleni védelemmel ellátott napszemüvegre, ezáltal a szemeid védettek lesznek a nyári hónapokban is.

NIVEA KÉK TIPPEK - Fájdalommentes szemöldökszépítés? Nem probléma!

Túl fájdalmas számodra a szemöldökszedés? Itt a megkönnyebbülés! Nézd meg a NIVEA Kék Tippek sorozat következő részét, és ints búcsút a fájdalomnak!

background

NIVEA termékek, amelyeket a szemkörnyék ápolására fejlesztettek