Erős izzadás

Ne hagyd, hogy megizzasszon!

A legjobb termékek és trükkök az erős izzadás ellen
Akár izzadós tenyértől, akár hiperhidrózistól szenvedsz, számodra is létezik megfelelő izzadásgátló. Olvass tovább tippjeinkért, amelyekkel győzedelmeskedhetsz az izzadság felett!

Mi a hiperhidrózis?

A hiperhidrózis az erős izzadásra használatos orvosi kifejezés. Mindenki izzad - a legtöbb ember esetében ez napi egy liter izzadságot jelent. Azonban akik hiperhidrózistól szenvednek, akár 100 milligrammot is izzadhatnak 5 perc alatt, csak a hónaljukon.

Mi okozza az erős izzadást?

Igen gyakori tévhit, hogy az erős izzadás oka a nem megfelelő tisztálkodás. Természetesen mindent megteszünk bőrünk ápolásáért, megtisztítjuk a szennyeződésektől és az izzadságtól, azonban a hiperhidrózis többről szól, mint a személyes higiéniáról.
Az erős izzadást okozhatják betegségek, vagy lehet egy önmagában fennálló állapot.
A túlsúly, a magas vérnyomás és a cukorbetegség mind befolyásolhatják, hogy mennyit izzadunk. Ezen kívül hatással lehet az izzadságunk mennyiségére bármilyen hormonális változás, esetleg gyógyszerek mellékhatásaként is felléphet a szokatlan intenzitású izzadás.
Ha a hiperhidrózist valamilyen meghatározható tényező, betegség okozza, akkor természetesen e betegség kezelése is csökkentheti az erős izzadást. Azok számára azonban, akiknél a hiperhidrózis önmagában áll fenn, a megoldás a tünetkezelésben rejlik.


A kellemetlen szagok kezelése

Tudtad, hogy az izzadságnak magában nincs kellemetlen szaga? A rossz szag akkor keletkezik, amikor a verejtékmirigyben kiválasztott izzadságot a bőrünkön található baktériumok lebontják. 

Az egyik leghatékonyabb módszer az izzadságszag legyőzésére, ha szabályozzuk az izzadság képződését. Ha az izzadásgátlót, például a NIVEA Powder Touch izzadásgátlót lefekvés előtt használod, akkor elég időt adsz a terméknek, hogy megtegye hatását, és védelmet építsen fel a kellemetlen szagok ellen az éjszaka folyamán.

Ha meleg pulóvert húzol, nagyon fontos, hogy az izzadásgátlót a reggeli zuhany után közvetlenül alkalmazd, így nem válik ragadóssá a hónaljad napközben.

Ugyancsak segíthet az izzadás csökkentésében a stressz kezelése, és különböző lazító, relaxáló technikák alkalmazása. Hasonlóan hasznos lehet a rendszeres szőrtelenítés, hiszen így megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok megtelepedjenek a szőrszálakon, így minimalizálva a kellemetlen szagok kialakulását.

Ha már megtörtént a kellemetlenség, akkor sokat segíthet a cipő kiszellőztetése, a mosáshoz pedig ajánlott antibakteriális mosószert használni, így a ruhák megtisztulnak a kellemetlen szagoktól és a baktériumoktól is.

Csak lazán!

Könnyen elkaphat minket az elkeseredés, ha erős izzadással küzdünk. A jó hír, hogy rengeteg mindent tehetsz a túlzott izzadás legyőzéséért, és visszaszerezheted a magabiztosságodat! Itt hasznos tippeket adunk mind az életmódbeli változtatásokkal kapcsolatban, mind a legjobb izzadásgátlók tekintetében!

Egy bőrápolási rutin, amely segít legyőzni az izzadást

Akár reggel, akár este zuhanyozol, fontos, hogy kiemelt figyelmet szentelj a problémás területekre ahol leginkább izzadsz.

Ha kiszálltál a zuhany alól, egy kényelmes golyós dezodor, mint a NIVEA Dry Comfort dezodor egy kiváló társként biztosítja, hogy egész nap friss maradj.

Vess gátat az izzadásnak ezekkel az izzadásgátlókkal

A mi ajánlatunk neked