Kozmetikumok vs. ruhák

Kozmetikumok vs. ruhák

HOGYAN NE TEGYÜK TÖNKRE A KEDVENC TRIKÓNKAT A NAPOZÓKRÉMMEL VAGY EGY JÓ MINŐSÉGŰ ALAPOZÓVAL

Szereted a ruhatáradat? És a kozmetikumaidat? Ha kétszer is igennel feleltél, akkor valószínűleg már veled is megtörtént, hogy életednek e két kedvelt területe nem túl szerencsésen „összetalálkozott“.

Alapozó a fehér blúzon? Vagy akár a napozókrém?

Ilyesmitől már nem kell tartanod. Van számodra pár jó tanácsunk, hogyan őrizheted meg a ruháid tisztaságát akkor is, ha szeretsz sminkelni. Az egyik ugyanis egyáltalán nem zárja ki a másikat.

Soha ne becsüld alá a védőfaktor hatásait

Ha már előfordult veled, hogy tönkretetted a kedvenc darabodat a napozókrémmel, az még nem ok arra, hogy többé ne védekezz a napsugarak ellen, amelyek nemcsak megégetik a bőrödet, hanem számos egyéb egészségügyi problémát is okozhatnak. 

Tippünk: Tudod, hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb védőfaktort? Egyszerűen számold ki! 

Olajos bázis – a ruhatár ellensége

A napozókrémekkel kapcsolatos probléma az olajos bázisban rejlik. Ahhoz, hogy a trikón, a fürdőruhán vagy az egyéb darabokon megjelenő esetleges foltoktól megszabaduljunk, jobban oda kell figyelnünk. Már előre számoljunk vele, hogy nem tűnnek el maradéktalanul. Mit tehetünk? Az olajat, ami a foltot okozza, előbb fel kell oldani, hogy maga a folt eltűnjön.

Elsősegély, miután hazaértünk:  A keletkezett foltba finoman dörzsölj folyékony mosószert. Majd hagyd hatni legalább 10 percig, végül mosd ki a darabot a lehető legmagasabb hőmérsékleten, amit az anyag megenged, de nehogy tönkremenjen. Ezt a módszert nem csak a napozókrémek, hanem a sprayek és az olajok esetében is kipróbálhatod. 

 

Pár tanács, ami megmenthet

Ha még nem akarod kidobni a blúzodat, próbálj ki pár egyszerű tanácsot. Talán meglepődsz az eredmény láttán!

Mosogatószer:

Mivel a ruhádon keletkezett, napozókrém okozta foltok olajosak, bármi segít, ami képes zsírtalanítani az adott területet. Próbáld ki hát a mosogatószert, mintha folyékony mosószert használnál.

Szarvasfaggyú:

Ha még nem próbáltad ki a szarvasfaggyú szappant, itt a remek lehetőség. Szappanozd be a szennyezett ruhadarabot, hagyd hatni pár órán át. Ezután kimoshatod. 


Speciális folteltávolító szerek:

Ugyan a legerősebb vegyszerek közé tartoznak, de megmentheted velük a ruhatáradat. Előfordulhat, hogy csak bizonyos drogériákban kaphatóak.

 

Menj biztosra, és válassz kíméletes napozótermékeket

Az öltözéken keletkezett foltok problémájával már régóta foglalkozunk. Akárhányszor új darab kerül a gardróbunkba, azt kívánjuk, hogy a kiválasztott ruha a lehető legtovább szép és hordható maradjon. De emiatt soha nem hanyagolhatjuk el saját magunkat.

A NIVEA napozókrémeiben, olajaiban és spray-eiben most olyan segítségre lelhetsz, amelyben nemcsak azért bízhatsz meg, mert megvéd a napsugárzástól, hanem azért is, mert a ruháidat is megkíméli. Az egyedülálló összetételnek köszönhetően az esetleges foltok már nem olyan makacsok, mint eddig voltak, és mosás után kevésbé látszanak. Próbáld ki a saját bőrödön (ruhádon)! 

 

Más folt sem okoz gondot többé

Sajnos nem csupán a napvédő kozmetikumok, hanem más krémek és a nagy mennyiségű dezodor is foltot hagyhat a ruháinkon. A NIVEA ezért a kényelmünk és a frissességünk mellett a ruháink élettartamára is gondol. Ennek bizonyítéka lehet például az Black & White Invisible izzadásgátló termékcsalád, amely spray, „golyós“ és stift kiszerelésben is elérhető. Ezek csökkentik az izzadság okozta sárga foltok kialakulását a fehér ruhákon, és nem okoznak fehér foltokat a színes öltözéken sem. 

Akkor se lógasd az orrod, ha összekented a trikódat az alapozóval. A lúgos szappanon és az alkoholon kívül egy jó minőségű sminklemosó is segíthet, amely ráadásul még kíméletes is.