Ragyogó szemek a buli végén is

Ragyogó szemek a buli végén is

Hogyan szüntessük meg a szemek puffadtságát? Sokáig tartó éjszakai bulizás, szerelmi bánat, egész napos számítógépezés: sok oka lehet annak, ha a szemek másnap reggel elnehezültek és puffadtak. A szem ezen alsó részét könnyzacskónak is nevezik.

Feldagadt szemek?

Miért dagadnak fel a szemek másnapra?

A szemhéjakon nagyon vékony a bőr, az alatta lévő szövet pedig laza és puha. Nem tartalmaz sok olajat, azonban rengeteg vér- és nyirokér található benne. Sok folyadék mozog itt egy nagyon kis helyen belül. Egy vadabb parti után, a test számára nemcsak az alváshiány, hanem az oxigén és ásványi anyag hiány is gondot okoz. Ennek következtében, a nyirokfolyadék összegyűlik a szövetben és szempuffadást okoz. Ráadásul az érfalak áteresztőképességének hiánya, a genetikai hajlam és az öregedő bőr mind hozzájárulhat a szemek és a könnyzacskók puffadtságának a kialakulásához.
Másnap

Készülj fel jól a bulira!

Nem lehet utólag túl sokat tenni az alváshiány ellen, de az előkészületek segítségével gyorsan frissé és élénkké lehet válni a buli utáni reggelen. 

  • A hidratálás érdekében, a testet elegendő folyadékkal kell ellátni, ezért igyál legalább egy pohár vizet minden alkoholos ital mellé. 
  • Az is nagyon lényeges, hogy igyál sok vizet vagy friss gyümölcslevelet a buli utáni reggelen, hogy hidratáld a tested. 
  • Sajnos a buli előtti szunyókálás nem segít abban, hogy pótold a késő éjszakai alvást. A test nem tudja "eltárolni" a kipihentséget és másnap ugyanolyan fáradt leszel, mintha nem szunyókáltál volna pluszban.

Szikrázó tekintet az éjjeli baglyoknak

A nem kielégítő éjszakai alvás szempuffadást okozhat. De ne aggódj, mert vannak tippjeink a probléma gyors helyrehozására, valamint a hosszútávú gondoskodásra.
Hűtés

Hűtés

A hűtés gyors megoldást jelent a puffadt szemek orvoslására. A hűvösség jól esik a szemnek, és csökkenti a duzzanatot is. Éppen ezért tegyél a szemeidre hideg uborkapakolást, mivel ez nemcsak mérsékli a puffadtságot, hanem egyidőben nedvességet is szabadít fel. Ha reggel sietned kell, akkor helyezz hideg kiskanalat a szemeidre néhány perc erejéig. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében tedd a kiskanalakat a fagyasztóba már előző éjjel.

Masszázs

Egy kis masszázs csodát tehet, ezért masszírozd meg gyengéden a szem körüli területet. Az eszközt, köröket rajzolgatva, kívülről befelé haladva használhatod és óvatosan hozzá is nyomogathatod a bőrödhöz, ha ez szükséges. Ez nemcsak hűsíti és felfrissíti a bőrt, hanem segíti a nyirokfolyadék lassú elvezetését is. De ne nyomd oda túl erősen a terméket!

Igyál sokat

Túl sok rágcsálnivalót ettél vagy óriásit buliztál? Akkor igyál meg legalább két liter vizet a nap folyamán, lehetőleg különböző időpontokban. Továbbá, a bulizás után, mielőtt lefekszel, igyál még egy nagy pohár vizet. Ez nemcsak méregteleníti a vesédet, hanem megvéd a másnapi fejfájástól is.

Alvás

A hosszú alvás jól jöhet az élet rengeteg területén, mivel a tested regenerálja magát a pihenés alatt. Az alvás ideális hossza hét óra, mivel ennek a segítségével elmúlhat a szemek duzzadtság. Nagyon fontos a pihenés szempontjából, hogy megfelelő hőmérsékletűvé tedd a szobádat, illetve hogy kényelmes pózban aludj. A hálószobád hőmérséklete ne legyen magasabb 18 foknál. Ezenkívül napközben is pihentesd a szemeidet. Ha néhány percig csukva tartod a szemed, az is előnyös lehet.
Alvás

Gondoskodj a testedről még ébren

A smink eltávolítása széppé tesz

Nincs kedved leszedni a sminked a buli után? Ez érthető, de ha nem mosod le a festéket alvás előtt, akkor a lehető legnagyobb szépségbűnt követed el. Ez arra vezethető vissza, hogy a bőr pórusai így eldugulnak és ezért pattanások jelenhetnek meg. A sminkeltávolító kendő típusú termékek segítségével, egyszerűen és gyorsan letörölheted a szemedről a sminket. A NIVEA Ápoló Arctisztító Kendő gyengéden és alaposan megtisztítja az érzékeny bőrt. Alternatív megoldásként használd a Kettős Hatású Sminklemosót. Nemcsak a sima sminket távolítják el, hanem a vízhatlan festékeket is.
Sminkeltávolítás

Szemek, ébresztő!

  • A duzzanatot nem szabad korrektorral elfedni, mert ezzel pont az ellenkező hatás érhető el, hiszen feltűnőbbé válik a puffadtság.
  • Nem érdemes világos színű szemhéjfestéket használni, mert ez még duzzadtabbnak mutatja a szemhéjat.
  • Csak a külső szempillákat szabad tussal bevonni. A szemceruza vonalat felfelé érdemes kihúzni, mert ezzel olyan hatás érhető el, mintha nagyobb lenne a szem.
  • Tereld el a figyelmet a szemekről és tegyél fel rúzst. A sápadtságot egy kis rúzs használatával elfedheted. Egy könnyedebb vörös árnyalat segítségével frissebben nézhetsz ki.
Termékek háttér