Hogyan fejlődött a csókolózás?

A csók tudománya: miért csókolózunk?

Hogyan fejlődött a csókolózás? A csókolózás évszázadok óta az emberi érintkezés egyik legszebb formája. Ajkaink összeérintésével partnerünk felé érzett szerelmünket és gyengédségünket fejezzük ki. De vajon mi játszódik le ilyenkor az agyunkban, és hogyan is fejlődött a csókolózás művészete az idők során?

Miért csókolózunk?

Ajkainkon a bőr rendkívül érzékeny, ezért rengeteg törődést igényel. Ujjbegyeink mellett a szánk rendelkezik a legtöbb receptorral, ezért ez az egyik legérzékenyebb szerv, ami összeköt minket a külvilággal. Nem véletlen, hogy a csókolózás olyan élvezetes számunkra.
A csók tudománya: miért csókolózunk?

Óvd az ajkaidat!

A száraz, kirepedezett ajkak nemcsak esztétikai, hanem fizikai problémát is okoznak. A Labello Med Repair mindkét esetben gyógyírként szolgál.

Miért élvezik az emberek a csókolózást?

Bizsergető érzés a gyomorban, gyengédség, az ajkak összeérintése a vonzalom kifejezésének egyik módja. Habár a csókolózás egy a génjeinkben kódolt, ösztönös viselkedés, az emberi faj az egyetlen, amelyik így mutatja ki érdeklődését a másik iránt. Éppen ez az oka annak, hogy a tudósok továbbra sem tudják, hogy miért szeretjük megcsókolni a másikat.

Az viszont biztos, hogy az agyunk a csók alapján győződik meg arról, hogy a másik fél megfelelő társ-e a számunkra, amit a nyálban lévő hormonok és egyéb kémiai anyagok alapján ismerünk fel.  

4 ok, amitől a szád száraz, cserepes lehet

  • Hideg: az ajkak kiszáradásának leggyakoribb oka a hideg és a meleg gyors váltakozása. Télen ezért repedezik ki gyakrabban a szád.
  • Nem megfelelő ápolás: a hagyományos hidratálók összetevői csak nagyon ritkán felelnek meg az ajkak érzékeny bőrének ápolására.
  • UV-sugárzás: mivel az ajkak bőrében csak elvétve található pigment, ezért érdemes megóvni a napsugárzás káros hatásaitól.
  • Stressz: a hosszú, fárasztó és mentálisan megterhelő napok nem kímélik a bőrünk állapotát, és ezalól az ajkak sem kivételek.

A csók evolúciója

Ismerd meg, honnan ered a csók, és miért fontos a megfelelő ajakápolás csókolózás előtt.

Hogyan fejlődött a csókolózás?

Meglepő lehet, de a tudósok szerint a csók a szájjal etetésből fejlődött azzá, ami. A régi idők során nem volt szokatlan, hogy az anyák a szájukból táplálták gyermekeiket, és minden bizonnyal ebből alakult ki a csókolózás gyakorlata. 

5 ok, hogy miért érdemes ajakbalzsamot használnod csókolózás előtt

  • Az ajkaid hidratáltak és puhák lesznek tőle, aminek a partnered is örülni fog.
  • Elfelejtheted a száraz, kirepedezett bőrt a szádon.
  • Védőréteget képez a bőrön.
  • Az ajkaid ápoltabbnak, egészségesebbnek, csókolni valóbbnak látszanak.
  • Kevésbé tapadnak majd az ajkaitok egymáshoz, amitől a csók még érzékibb lehet.Az ajkaid hidratáltak és puhák lesznek tőle, aminek a partnered is örülni fog.

Miért fontos az ajkak ápolása és védelme?

Bár a csók is fontos, az ajkainkat emellett evéshez, iváshoz és beszédhez is használjuk, ezért nem csoda, hogy olykor kiszáradnak, ha nem ápoljuk őket megfelelően.

Használd a Labello Med Repair Ajakápolót, hogy a szád mindig sima és hidratált legyen. Az E-vitamint is tartalmazó ápoló összetétel védelmet biztosít, hogy az ajkaid puhák és csókosak maradjanak.

A még kényeztetőbb ajakápolási élményért próbáld ki a Labello Red Ajakbalzsam. A gazdag, hidratáló összetétel felüdülést jelent a száraz ajkaknak, a finom ízt pedig mindketten szeretni fogjátok. A kellemes érzés Neked és Neki is maradandó élmény lesz.Bár a csók is fontos, az ajkainkat emellett evéshez, iváshoz és beszédhez is használjuk, ezért nem csoda, hogy olykor kiszáradnak, ha nem ápoljuk őket megfelelően.

 
background