OLYAN A SZEMED, MINT A PANDAMACIÉ?

SZABADULJ MEG A SZEMED ALATTI KARIKÁKTÓL 5 LÉPÉSBEN. A fáradság az éjszakai felkelésektől a szemed alatti karikákban nyilvánul meg? Számolj le velük öt gyors lépésben, és gyönyörű anyuka leszel.

Enyhítsd a fáradság jeleit gyorsan és hatékonyan

Az éjszakai babázásnak ára van: a fáradság nemcsak végigkíséri a napodat, hanem a tükörből is visszaköszön. Hogyan távolítsuk el a szemünk alatt egyre sötétedő karikákat? Amennyiben a leghatásosabb ellenszert – az alvást – nem engedheted meg magadnak, az alábbi öt lépés segítségével garantáltan felfrissítheted a szemkörnyék bőrét.

1. lépés: Hűtsd le a fáradt bőrt

A hűsítő szempakolás a bizonyíték, hogy a csajok tanácsai működnek! Ha éppenséggel sötét és feldagadt szemkörnyékkel ébredtél, ne ess kétségbe. A hűsítő pakolás hatékony fegyver a fáradság jeleinek gyors eltüntetéséhez. Akár kihűtött teafiltert, akár száraz kanalat, akár hideg uborkaszeletet választasz, arcod egy pillanat alatt jelentősen derűsebbnek és frissebbnek látszik  majd.

...

...

2. lépés: Hidratálj

A szemkörnyék bőre szinte egyetlen faggyú- vagy izzadságmirigyet sem tartalmaz, ezért szárazabb, vékonyabb és sérülékenyebb. Könnyen elveszíti a vizet és hajlamos a kiszáradásra. A fáradság, a kimerültség, a kialvatlanság és a betegség jelei ezért a szem környékén jelennek meg a legintenzívebben. 
A szemkörnyék ápolók fantasztikus segítőtársaink lehetnek a sötét karikák elleni harcban. Fontos anyagokkal látják el a bőrt, amelyek pozitív hatással vannak a szem alatt található vékony bőrszövetre. Hogy a szemkörnyék vékony bőre ismét egészséges színt kapjon, a vérkeringés segítségével kell pótolni a tápanyagokat. A hidratáló krémmel történő gyengéd masszázs visszaadja a bőr nedvességét, aminek köszönhetően felélénkül a vérkeringés a bőr hajszálereiben. Próbáld ki a  NIVEA Q10 Power ránctalanító szemkörnyékápolót. Extra hidratálást nyújt, segít megelőzni a finom ráncok kialakulását és friss energiával látja el a bőrt, hogy a szemed ébredés után is frissen ragyogjon. 

 

3. lépés: Ügyelj a helyes folyadékfogyasztásra


Nem mindig tudatosítjuk az összefüggést, miszerint a folyadékhiány súlyosbítja a fáradság jeleit, így szabad utat enged a szem alatti karikák kialakulásának is. Minél inkább terheljük a testünket, annál több folyadékra van szükségünk. Ezért ha fáradtnak érzed magad, növeld a vízfogyasztásodat napi 2-3 literre

 

...

Harcolj a fáradság ellen C-vitaminnal! Válaszd az intenzív táplálást és már nem fognak kínozni az átvirrasztott éjszaka nyomai.

...

4. lépés: Tüntesd el a fáradság nyomait

Amennyiben a hűsítő balzsam és a hidratáló masszázs nem tüntette el maradéktalanul a szemed alatti karikákat, egy enyhe korrektor megmentheti a helyzetet. Hogyan használd helyesen? Mindig az arcbőrödnél egy árnyalattal világosabb korrektort válassz. Vigyél fel kisebb mennyiséget a szem alatti sötét területre, és kíméletesen, ütögető mozdulatok segítségével egyenletesen dolgozd el. Kész? A világosabb árnyalatnak köszönhetően az arcod ragyogóbbnak és természetesebbnek fog látszani.  


5. lépés: Tedd fel a koronát a tökéletes külsődre

A szem alatti fénylő bőr még inkább kihangsúlyozza a sötét karikákat. Szerencsére ezt könnyen kivédheted! Ha a korrektor beszívódott, kis ecsettel finoman púderezd be a területet. Ennek köszönhetően a bőröd a legélesebb világításban sem fogja a fáradság jeleit mutatni.

 


NIVEA KÉK TIPPEK - Fájdalommentes szemöldökszépítés? Nem probléma!

Túl fájdalmas számodra a szemöldökszedés? Itt a megkönnyebbülés!
Nézd meg a NIVEA Kék Tippek sorozat következő részét, és ints búcsút a fájdalomnak!

bg