5 tipp a magabiztosságért

Vannak, akik túlságosan is magabiztosak, míg mások kevésbé. A magabiztosság az elégedettség és a lelki nyugalom törékeny egyensúlya. De hogyan is kerülhető el saját magunk állandó alábecsülése, rosszabb esetben alulértékelése? Hogyan kezdjünk el végre saját magunkban hinni? Tippjeinkkel ebben segítünk!

1. Kezdd el edzeni a pozitív emlékezőképességed!

Kezdd el edzeni a pozitív emlékezőképességed!
Minden este lefekvés előtt gondold végig a napot, és írj be a naptáradba három élményt, melyek napközben örömöt okoztak. Dicséretet a főnöktől a jól elvégzett feladatért, meghitt beszélgetést a pároddal a vacsora során, repülőjegy foglalást a rég megálmodott úti célra stb. Így edzésben tarthatod a koncentrálóképességed és a hosszú távú emlékezőképességed is, ezért egyre inkább a pozitív dolgokra fogsz fókuszálni. Ne felejts el időnként belelapozni a naptárba, és feleleveníteni a néhány hónappal korábbi kellemes élményeket.

2. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

A közösségi média virágzásának korában könnyen érezheted azt, hogy az életed túlságosan átlagos és szürke. Naponta belepillanthatunk olyan emberek életébe, akiket személyesen nem ismerünk, és mégis olyan illúzióba esünk, hogy az önmutogatásuk a valóságot tükrözi. Vedd észre azokat a pillanatokat, amikor mások által közzétett csodás képek miatt rosszul érzed magad, és egyszerűen hagyd abba a (gyakori) nézegetést. Biztosan jobban fogod magad érezni!
Ne hasonlítsd magad másokhoz!

3. Vizualizáld a vágyaidat!

Vizualizáld a vágyaidat!
Általában félünk beszélni az álmainkról, nehogy elkiabáljuk őket, vagy, hogy ne tűnjünk naivnak. De ez nagy hiba! A gondolat ereje teremtő hatalommal bír. Képzeld el, gondolatban éld át azt a pillanatot és érzést, amikor a titkos vágyad az utolsó részletekig teljesül. Tegyél a hűtőszekrényre egy képet, amely emlékeztet a célodra. Ne félj beszélni róla: ismételgetéssel saját magad győzöd meg arról, hogy semmi sem lehetetlen, és elképzelhető, hogy környezetedben szövetségesekre is találsz célod elérésében. 

4. Tegyél rendet a ruhatáradban!

Az önbizalom szoros összefüggésben van a megjelenéssel, az pedig az ismerős érzéssel, hogy „nincs mit felvennem“, jobb esetben „nem tudom, mit vegyek fel“. Megoldás mindkét problémára az utóbbi hónapokban megjelent irányzat, az ún. kapszulagardrób. A koncepció lényege egy kisebb mennyiségű ruhákból álló kollekció összeállítása, melynek darabjai illenek egymáshoz és könnyen kombinálhatóak. Egy idényre 33 ruhadarab elegendő! Nem kell szigorúan ragaszkodni ehhez a mennyiséghez, de próbáld kiselejtezni a ruhatárad, és szerezz be néhány minőségi, klasszikus darabot. Így nem csak több hely lesz a szekrényedben, de megkíméled magad attól a kellemetlen érzéstől, amikor nem találsz alkalomhoz illő öltözéket. 
 
Tegyél rendet a ruhatáradban!

5. Mozogj!

Mozogj
Igen, ez a tanács régebbi, mint a NIVEA márka, mégis alábecsüljük. A mozgás hatására frissen felszabadult endorfinokat a szánkban olvadó legjobb minőségű csokoládé sem tudja pótolni. A nagymamáink valószínűleg nem töltöttek annyi időt a munkahelyen ülve, mint mi, de nem is volt annyi lehetőségük a számos különféle mozgásforma kipróbálására. A világháló segítségével könnyen szerezhetünk sporttársat, aki velünk együtt jelentkezik az edzésekre, de akár otthon is kényelmesen tornázhatunk egy videó utasításait követve. Találd meg a neked legjobban megfelelő sportot!

NŐNEK LENNI JÓ!

„Hogy én miért is nem születtem férfinak?” – gondolják gyakran a nők, amikor egy nehéz élethelyzetben találják magukat, s talán néhány pillanatig el is hiszik, hogy a teremtés koronáinak bizony könnyebben megnyílnak a kapuk az életben. Lehet, hogy még Kleopátrának is voltak olyan napjai, amikor szívesebben lett volna Caesar…?  

A HOLD MÁGIKUS EREJE

A Hold nagyobb hatással van ránk, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Hatással van a testünkre, az érzéseinkre, az egészségünkre, a szépségünkre, nőknél a menstruációs ciklusra. De vajon ki tudjuk-e használni a varázslatos erejét? Tudod, mikor érdemes fodrászhoz menni vagy elkezdeni a böjtöt? Nézd meg, hogyan lehet a Hold egyes fázisait okosan kihasználni.