A Hold mágikus ereje

A Hold nagyobb hatással van ránk, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Hatással van a testünkre, az érzéseinkre, az egészségünkre, a szépségünkre, nőknél a menstruációs ciklusra. De vajon ki tudjuk-e használni a varázslatos erejét? Tudod, mikor érdemes fodrászhoz menni vagy elkezdeni a böjtöt? Nézd meg, hogyan lehet a Hold egyes fázisait okosan kihasználni.

Újhold

A Hold havi változássorozata a Novummal (Újholddal) kezdődik. Az új ciklus kezdete a hangulatunkon is tükröződik: szinte újjászületve érezhetjük magunkat, tele elhatározásokkal és energiával. Ebben az időszakban kezdjünk bele új tervekbe, tevékenységekbe vagy tisztító kúrákba! Igyunk sok vizet! A Hold segít megtisztítani testünket a káros anyagoktól és a mérgektől. Ideális alkalom ez a szaunázáshoz is! Véget vetnél valamilyen rossz szokásának? Most tedd meg ezeket a lépéseket! Ugyanez vonatkozik az étrend megváltoztatására is: a Hold más fázisaihoz viszonyítva ekkor a szervezet gyorsabban elért eredményekkel hálálja meg a fáradozást. 

Növekvő Hold

A Hold a D betű alakjához hasonlít. A szervezetünk könnyebben fogadja be a fontos ásványi anyagokat és vitaminokat. A bőr készen áll arra, hogy alaposan magába szívjon minden hatóanyagot, ezért ekkor mindenképpen használjunk ránctalanító krémeket, arcmaszkokat és szérumokat, például magas Q10 tartalmú készítményeket. Ebben az időszakban érdemes hajat vágatni, festetni, dauerolni, mert a hajszálak erejük teljében vannak. Mozogjunk sokat: a mozgás közben felszabadult endorfinok sokszorosan megtérítik a befektetett energiát. Óvakodjunk az apró sérülésektől és horzsolásoktól, mivel ebben az időszakban a szervezet lassabban regenerálódik. 
Növekvő Hold

Telihold

Telihold
Most a ciklus felénél járunk, amely egyben a legvilágosabb pont is. Nem véletlen, hogy Telihold idején sokan rosszul alszanak, az állatok nyugtalanok és a kutyák többet ugatnak. Pihenjünk sokat, ne végezzünk erőedzést, ne erőltessük meg magunkat. Inkább sétáljunk, vegyünk pihentető fürdőt egy jó könyv vagy magazin társaságában. A szervezetünk anyagcseréje hálás lesz, ha nem terheljük meg, és inkább könnyebb ételeket fogyasztunk. Ebben az időszakban a bőrt sem ajánlatos feleslegesen terhelni. Teliholdkor ügyelni kell az alapos bőrtisztításra és a mindennapos bőrápolásra. A Telihold utáni napokon ne menjünk kozmetikushoz, ne alkalmazzunk arcmaszkokat. Az időszak viszont alkalmas a szőrtelenítésre, mert Telihold idején a szőrszálak lassabban nőnek. 
 

Fogyó Hold

A Hold veszít az erejéből, és az alakja a C betűhöz hasonlít. A Telihold után a Hold fogyatkozik és a test – hasonlóan a Holdhoz – fogy, és megszabadul minden feleslegestől. Ez egy kiváló alkalom véget vetni mindennek, amit tehernek érzünk. Próbáljuk ki a bőrradírozást vagy a nyirokmasszázst, mert ezek megindítják a szervezet méregtelenítését. Itt az ideje elmenni kozmetikushoz, pedikűröshöz, manikűröshöz. Ami pedig az étkezést illeti, ez a legjobb időszak a méregtelenítő kúrák elkezdésére, tisztító hatású teák vagy étrend-kiegészítők fogyasztására. 

NŐNEK LENNI JÓ!

„Hogy én miért is nem születtem férfinak?” – gondolják gyakran a nők, amikor egy nehéz élethelyzetben találják magukat, s talán néhány pillanatig el is hiszik, hogy a teremtés koronáinak bizony könnyebben megnyílnak a kapuk az életben. Lehet, hogy még Kleopátrának is voltak olyan napjai, amikor szívesebben lett volna Caesar…?

5 TIPP A MAGABIZTOSSÁGÉRT

Vannak, akik túlságosan is magabiztosak, míg mások kevésbé. A magabiztosság az elégedettség és a lelki nyugalom törékeny egyensúlya. De hogyan is kerülhető el saját magunk állandó alábecsülése, rosszabb esetben alulértékelése? Hogyan kezdjünk el végre saját magunkban hinni? Tippjeinkkel ebben segítünk!