Vedd át az irányítást a zsíros haj felett

Amit a zsíros hajról tudnod kell

Hajápolás, mellyel búcsút inthetsz a zsíros hajnak
Mindenki makulátlan hajat szeretne, de a legtöbben már megtapasztalták, milyen érzéssel jár a zsíros haj. Mutatunk neked néhány tanácsot, hogyan szűntesd meg, és hogy milyen frizurák, hajformák illenek ehhez a hajtípushoz.

Gyakori kérdések a zsíros hajról

Egy szép, dús frizura sokat tud dobni az önbizalmon. Ha jól érzed magad, azt mindenki más is észre fogja venni.

Mi okozza a zsíros haj kialakulását?

A száraz és a zsíros haj is gyakori probléma a nők számára világszerte.

A zsíros hajat a faggyúmirigy túlzott olajtermelése okozza. Ezek a mirigyek a pórusokban helyezkednek el a test minden részén, beleértve a fejet is. Feladatuk a terület hidratálása, a vízállóság biztosítása és szervezetünk ideális hőmérsékletének fenntartása. A zsíros hajú embereknél a faggyúmirigyek túl sok olajat termelnek. Az is tény, hogy ha zsíros bőröd van, valószínűleg a hajad is az lesz.

Nem meglepő, hogy ha ujjaiddal gyakran piszkálod vagy túrod a hajad, az még rosszabbá teszi a helyzetet, hiszen az olajat így szétkened a hajadon.

Hogyan bírkózz meg a zsíros hajjal

Mint ahogyan a megfelelő bőrápolási rutin növeli az önbizalmat, úgy ezek a hajápolási tippek is segítenek, hogy jól érezd magad, akár zsíros, akár frissen mosott a hajad.

Hogyan előzheted meg a zsíros hajat

Az egyik leggyakoribb hiba, amit el szoktak követni, az a túlzott hajmosás. Minél gyakrabban mosod meg a hajad, annál gyorsabban kezdenek termelődni az olajok a fejbőrön. Lassíthatsz a folyamaton, ha ritkábban mosol hajat.

Ne piszkáld kézzel a hajad, és kerüld a túlzott formázást. Ha ezeket túlzásba viszed, a hajad is gyorsabban zsírosodik.

Ha hajad  hajlamosabb a zsírosodásra, próbálj ki kifejezetten zsíros hajra kifejlesztett termékeket, mint például a NIVEA Hydro Care hidratáló sampon. Hatékonyan tisztítja és hosszan tartóan felfrissíti a hajat és a fejbőrt, e mellett segít a fejbőr természetes ph-egyensúlyának megőrzésében. 

Gyönyörű frizurák zsíros hajra

Az egyik legjobb tipp zsíros hajra, ha fonattal próbálkozol. Ha hiszed, ha nem, így jobban áll, mint frissen mosott hajjal. Viselj bármilyen frizurát, a francia fonástól kezdve a tehenészlány frizuráig, és figyeld meg, milyen könnyen rejtik el a zsíros tincseket.

A zsíros haj előnyei

  • A zsíros hajból készült frizurák tartása jobb és hosszabb ideig megmaradnak. 
  • Hagyd hajadat zsírosodni, hogy hidratáltabb legyen.
  • A zsíros haj egyenlő a védett hajjal - a természetes olajok segítenek a töredezett hajvégek megelőzésében. 
  • Kevesebb hajcsat szükséges a frizura elkészítéséhez.
  • Nincsenek kiálló tincsek!
  • Amikor a természetes olajokból álló hajpakolást lemosod, sokkal egészségesebbnek fog tűnni a hajad.
     

Hagyd kibontakozni a saját szépséged!

Hogyan rejtsd el a zsíros hajat - frizurák zsíros hajra

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtsd a zsíros hajat, ha fejpántot viselsz. Azonban ha meg akarod mutatni a hajfürtjeidet, akkor is sok megoldás létezik.

A fonatok igazán változatosak tudnak lenni, minden stílushoz és alkalomhoz tökéletesek. Ha merészebb lennél, próbáld ki az oldalas francia fonást. Kezd el a hármas fonást a fülnél, és használj tincseket a nagyobb részből ahogy haladsz tovább.

A legbiztosabb választás kezdőnneknek, ha az áthúzott lófarkat próbálják ki. Ez a frizura remekül dúsít és sem a hajad, sem pedig a fejbőröd nem fog zsírosnak tűnni.

Samponok és más hajápolási termékek zsíros hajra

Neked ajánljuk