Hajápolási tippek a mindennapokra

Hajápolási tippek a mindennapokra

Így őrizheted meg hajad szépségét és egészséges megjelenését
Lehet rövid, hosszú, göndör vagy egyenes szálú, mi a legjobbat akarjuk a hajadnak. A szép és egészséges haj feltétele a haj egyedi igényeire szabott ápolás.

Mosás, szárítás, formázás: tökéletes hajápolás

Nem minden hajtípusnak ugyanolyanok az igényei. Azért hasznos meghatározni a hajtípusodat, mert így hajad jellegzetességeinek megfelelően alakíthatod ki az ápolás módját. A következő tippek azonban általánosan alkalmazhatók a hajápolásban.

Hajápolási tippek a göndörségért és a dús hatásért

Nemcsak a testednek és az arcodnak van szüksége hidratálásra, hanem a hajadnak is, mely különben szárazzá és zilálttá válik. Ezért kell a hajápolást mindig a hajtípusodhoz igazítanod a NIVEA hajápolási termékeivelTermészeténél fogva a göndör hajnak jóval több tápláló lipidre van szüksége, mint az egyenes szálú hajnak. Ezért hetenként egyszer használj tápláló hajpakolást.


Egyszerűen készíthetsz magadnak hajpakolást

 
Keverj össze egy kis péppé 1/2 avokádót egy evőkanál joghurttal és egy evőkanál jojobaolajjal, majd a keveréket masszírozd be a hajadba. Egy óra múlva alaposan mosd ki a pakolást a hajadból. A hajad azonnal fényesebb és simább lesz. Emellett ki kell fejlesztened a saját, személyes hajápolási rutinodat. Minden egyes hajmosás után vigyél fel a hajadra egy adag balzsamot, és amilyen gyakran csak lehet, mellőzd a hajszárító használatát. A túl sok hő károsíthatja a haj szerkezetét.

Kezelhetetlen a hajad? Nagyszerű!

Ne ess kétségbe, ha vastag szálú és kezelhetetlen a hajad! Az ilyen hajból nagyszerű frizurákat lehet készíteni. Ahhoz, hogy hajad hozzájusson a szükséges tápanyagokhoz, mindennap használj kondicionálót és hagyd, hogy a hajad magától száradjon meg. Végül belemasszírozhatsz egy kis krémet vagy hajhabot a hajvégekbe, hogy ne legyenek itt-ott kiálló hajszálacsák.

Ha göndör hajad gyakran formátlannak tűnik, mert kevés benne a nedvesség, a speciális hajtápláló hab segíteni fog. 

Itt további információt találsz azokról a szép, mindennap viselhető frizurákról, amelyeket te is könnyen elkészíthetsz.
 
Ha sietned kell, szárítsd egyenesre a hajad: egy kefével felülről lefelé haladva simítsd ki a hajad. Ez ki fogja egyenesíteni a hajszálakat.

Csillogás, friss és egészséges fény

Teljes ragyogás: a helyes ápolás eredménye a fénylő haj. Fantasztikus termékeket találhatsz – nemcsak a szaküzletekben, hane a saját hűtődben is.

Hajpakolás a selymes, egészséges hajért

A haj csak akkor tűnik egészségesnek, ha fényes és dús hatású. Csakhogy a hajunk gyakran nem kap elég tápanyagot és nem eléggé rugalmas, amitől töredezettnek és fakónak látszik.

Segíthet, ha természetes olajokkal kezeled a hajad: a mandula-, a jojoba- és az argánolaj különösen alkalmas erre a célra. Hajmosás előtt tegyél néhány csepp olajat a hajvonalra, és oszlasd el a haj teljes hosszában. Annak érdekében, hogy a fejbőr és a haj teljesen beszívhassa a tápanyagokat, hagyd az olajat a hajadon egy órán át, mielőtt kimosnád. A hajad rögtön a kezelés után újra selymessé és könnyen fésülhetővé válik.

Ragyogó megoldások: hajápolási tippek a mindennapokra

Apró tippek a mindennapokra

  • A megfelelő hajszárítási technikával azonnal dúsabb hatásúvá teheted a hajad: szárítsd a hajad a növekedési iránnyal ellentétesen. Ez megemeli a hajtöveket és ezáltal nagyobb térfogatúvá teszi a hajzatot.
  • A megviselt, károsodott haj különösen nagy figyelmet igényel. Ha ilyen a hajad, tápláld gazdag hajpakolásokkal, például a Repair & Targeted Care-rel és lehetőleg kerüld a hővel való hajformázást.
  • Figyelj oda, hogy a megfelelő hajápoló termékeket használd! A hajad csak akkor marad egészséges, ha a hozzád illő samponnal és kondicionálóval ápolod.

Miért kell vigyáznom a hajamra?

A hajtípusodnak megfelelő ápolás a kulcsa, hogy fényes, egészséges hajad legyen – bármely életkorban.

Egyéni frizurák minden hajtípusra

A NIVEA hajszakértője, Sally Brooks bemutatja kedvenc frizuráit – sikkesek, modernek, egyszerűen elkészíthetőek.

Egyéni frizurák minden hajtípusra

Minden nő különleges, ezért minden frizurának is különlegesnek kell lennie. Ezernyi módja van, hogy csúcsformába hozd magad és a hajad. A fodrászod segíthet hozzáigazítani a hajviseleted az arcformádhoz, és tanácsot adhat a legjobb szín kiválasztásában. Ha jól érzed magad, remekül is fogsz kinézni!

NIVEA DIY trükkök: Házi hajpakolás

Megfelelő ápolással mindennap gyönyörű lehet a hajad

Ajánlatunk a számodra