Napolli krem

Szeresd a bőrödet: tippek a nappali krém használatához

Nem lesz második esélyed az első benyomás megteremtésére!

Az arcod képes kifejezésre juttatni a személyiségedet, ezért gondoskodj arról, hogy egész nap üde legyél a mindennapi szépségápolási rutinodnak köszönhetően. Egy sugárzó arc több ajtót is megnyit előtted.

A reggeli szépségápolási rutinod

Minden egyes napod más, hiszen mindegyiknek megvan a saját ritmusa. A bőröd pedig pont ezért értékeli a rendszerességet a szépségápolás szempontjából. Időt kell rá szakítanod, főleg a reggeli órákban, amikor gyakran sürget az idő. A bőrödnek rengeteg nedvességre, illetve a külső hatások elleni védelemre van szüksége a nap folyamán.

Nappal krém

Egy japán arctisztítási módszer: a habzó háló

A japán nők különösen szeretnek habot használni a tisztításhoz. Így képesek mélyen, mégis gyengéden megtisztítani a bőrüket. Így működik a módszer: először nedvesítsd be a finoman szövött hálót, aztán pedig tegyél rá valamilyen tisztító terméket. Dolgozd bele a krémet a hálóba, és nyomd át rajta úgy, hogy hab jelenjen meg a másik oldalán. Az így létrejött habbal alaposan tisztítsd meg az arcodat. 

Törődj magaddal a szépségápolási rutinod előtt: tisztítás és tonizálás

A tisztítás mindig az első lépés legyen az arcápolás során. Még reggelente is szánj rá időt, mert a bőr éjjel regenerálódik.  Mindig alaposan távolítsd el az elhalt bőrsejteket. A nappali krémek csak így tudják maximálisan kifejteni a hatásukat.  Használj egy gyengéd, hidratáló komponenseket tartalmazó arctisztító tejet, mint például a mandulaolajat és Hydra IQ-t tartalmazó NIVEA ápoló arctisztító tej. 
A tisztítás után a tonizálás jelenti a következő lépést. Tegyél egy kis tonikot egy vattapamacsra és távolítsd el az arctisztító maradványait, ezzel felkészíted a bőrödet a nappali krém használatára. Az arcod üde és sugárzó lesz, és készen áll a nappali krém használatára.

A megfelelő bőrtisztító minden egyes bőrtípushoz

Mindig olyan arctisztítót használj, ami illik a bőrtípusodhoz!

Így kezdd szépen a napot

  1. Tisztíts
  2. Tonizálj
  3. Ápold a szemeidet
  4. Tegyél fel nappali krémet

Tökéletes ápolás nappal és éjjel

Az arcápolás akkor igazán hatékony, ha folyamatos gondoskodást nyújt a bőrödnek. Csupán egy szemkrémre, illetve egy nappali és egy éjszakai krémre lesz szükséged a bőrtípusodnak megfelelően.

A nap elkezdődött: szentelj figyelmet a bőrödnek

Minden egyes nap kihívást jelent a bőrödnek, aminek sok hidratálásra és védelemre van szüksége. Minél tudatosabban tervezed meg a napi feladataidat, annál nyugodtabban és harmonikusan tudod majd megvalósítani őket. Ismerned kell a bőrtípusodat, illetve az arcod egyes bőrzónáit annak érdekében, hogy megtaláld a megfelelő nappali krémet. A szemkörnyéki terület igazán különleges, hiszen az itteni bőr nagyon vékony, és rengeteg stressznek van kitéve a hunyorgás és a dörzsölés miatt. 

És mit tegyél abban az esetben, ha a bőröd fáradtnak és sápadtnak tűnik? A megoldás nagyon egyszerű: használj egy olyan színezett krémet, mint például a NIVEA BB 5 az 1-ben bőrszépítő hidratáló arckrém. Enyhe pigmentáltságának köszönhetően illik a természetes bőrszínedhez és frissítő hidratálást biztosít. Sok időt töltesz a szabadban a nap folyamán? Akkor használj fényvédős nappali krémet, ami megelőzi a napsugarak okozta bőröregedést.

Gyengéden vidd fel a bőrödre a szemkörnyékápolót!

nappali krem

A szemkörnyékápoló segít megelőzni a szárazság és a nevetés okozta ráncokat. Így használd megfelelően a szemkörnyékápolót: kezdd a felvitelt az alsó szemhéjadnál a gyűrűsujjad használatával, es így haladj kifelé a belső szemzugod felől.

A hidratálás a bőrtípusodtól függ

Fontos, hogy ismerd a bőrtípusodat, hiszen csak így találhatod meg a megfelelő nappali krémet. Ám ez nem mindig annyira egyszerű. Mindenkinek más bőre van, és ez változhat is az idő múlásával. Alapjában véve ötféle bőrtípus létezik. Állapítsd meg, hogy melyik bőrtípusba tartozol és válaszd ki a számodra tökéletes nappali krémet!

Szépítő alvás

A bőröd saját nappali és éjjeli bioritmussal rendelkezik. Nappal védelemre és hidratálásra van szüksége, éjjel pedig segítség kell neki a regenerálódáshoz.  Ennek következtében a nappali és éjjeli krémnek tökéletesen illeszkednie kell egymáshoz. Mivel a bőr az éjszaka folyamán simul ki a regenerálódás érdekében, ezért az a jó, ha az éjszakai krém inkább hidratáló hatású és különösen sok aktív összetevőt tartalmaz. 

A nappali krémekkel ellentétben az éjszakai krémek nem védenek a fény ellen. Ennek következtében tehát ne használj nappali krémet az éjszaka folyamán, hiszen a fényvédelem ilyenkor teljesen felesleges. Mindig olyan gondossággal és precitizással vidd fel az éjszakai krémet, mint a nappalit. Itt még többet tudhatsz meg a megfelelő éjszakai krémről.

Így használd helyesen a nappali krémet

nappali krem

A megfelelő nappali krém használatával megvédheted arcbőrödet a külső, ártó hatásoktól, megfelelő alapot termethetsz a sminkednek, és elekerülheted a bőrproblémákat.

Az érett bőrnek: anti-ageing

30 éves kor után csökken a bőr aktív komponenseinek (pl. a kollagén és a hialuronsav) a szintje. A bőröd az idő múlásával egyre kevésbé tudja tárolni a nedvességet. Ennek következtében a bőröd veszít a térfogatából. Bár nem tudjuk megállítani az idősödést, de egy megfelelő ránctalanító segítségével jelentősen késleltethetjük a folyamatot.

Szigorú edzés a bőrödnek

Szigorú edzés a bőrödnek

Ki ne vágyna fiatalos és feszes bőrre? A genetikai örökségedtől, a táplálkozásodtól és az életmódodtól is függ, hogy milyen hosszan marad feszesen a bőröd, illetve hogy milyen mértékben öregszel. Ugyanakkor, ha rendszeresen és odafigyelve gondoskodsz a bőrödről, akkor jelentősen lelassíthatod az öregedés jeleinek megjelenését. Az idő múlásával egyre fontosabb lesz a speciális ránctalanító termékekkel történő ápolás. 

A Q10-et tartalmazó termékek esetében a Q10 segíti a bőr regenerálódását.  A NIVEA Cellular Anti-Age család hialuronsavból és magnóliakivonatból létrehozott speciális formulája szintén felgyorsítja a sejtmegújulást és a bőrregenerálódást. Az öregedésgátló termékek használatával harcolhatsz a ráncok ellen, ha az arcod mindegyik területét bekened velük. Itt még többet tudhatsz meg az érett bőr ápolásáról.