Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

A NIVEA felhasználói fiók fejlesztés alatt. Hamarosan végzünk a karbantartási munkával. Kérjük, nézz vissza később.

Száraz bőr a lábakon

Hogyan ápoljuk a száraz bőrt a lábainkon

Mi okozza a láb bőrének kiszáradását?

Sokan elhanyagolják bőrápoláskor a lábakat, így a száraz bőr a lábon meglehetősen gyakori jelenség. Tudd meg, hogy tarthatod lábad bőrét puhán és hidratáltan!

Mi okozza a láb bőrének szárazságát?

Számos ok bújhat meg a lábak bőrének szárazsága mögött, és az életstílusod is hatással lehet rá.

A hőmérséklet hatása a lábaidra

Mind a meleg, mind a hideg hőmérséklet hatással lehet a bőrödre, és a lábak általában kifejezetten érzékenyek a hőmérséklet okozta kiszáradásra. A nyári hónapokban a lábakat gyakran éri erős UVA/UVB-sugárzás, amely kiszáríthatja a lábak bőrét, és akár még irritálttá is teheti őket. Télen az erős beltéri fűtés kiszárítja a levegőt, amely felborítja a bőr természetes nedvesség egyensúlyát, és hozzájárulhat a láb bőrének kiszáradásához és hámlásához.

Ráadásul a zuhanyzáskor vagy fürdéskor használt víz hőmérséklete is hatással van a lábad bőrére. A túlságosan forró víz kiszáríthatja a bőrt, így érdemesebb langyos vízzel zuhanyozni és fürdeni a lábak bőrének egészsége érdekében.
 

A láb száraz bőrének ápolása

Sokszor elfeledkezünk a lábak bőrének ápolásáról - fedezd fel, hogy mennyit számít a rendszeres bőrradírozás és hidratálás!

Hidratáld a lábaidat!

A mindennapos testápoló használat a lábakon biztosítja, hogy a bőr sejtjei hidratáltak maradjanak, és megakadályozza a bőr kiszáradását. A rohanós reggeleken legtöbben időszűkében vagyunk, így egy gyorsan beszívódó termék elengedhetetlen. A NIVEA új, olajos testápolói másodpercek alatt beszívódnak a bőrbe, és 24 órán át ápolt bőrt biztosítanak.

Egy intenzíven hidratáló testápoló, mint a NIVEA Intenzív Testápoló Tej használata inkább este ajánlott, hiszen így kifejtheti jótékony hatását az éjszaka folyamán. A mandulaolajat tartalmazó formula megerősíti a bőr védőrétegét, így megakadályozva a nedvesség elvesztését, és megnyugtatja a durva, irritált bőrterületeket.
 

Mondj búcsút az elhalt bőrsejteknek!

Használj bőrradírt a lábaidon hetente egyszer!

A rendszeres bőrradírozás nagyon fontos módja a száraz, hámló bőr eltávolításának, így felfedve a puha bőrt alatta. Zuhanyzás előtt tisztítsd le a bőröd egy kefe vagy durvább szivacs segítségével, majd használd a NIVEA Q10 Bőrfeszesítő Testápolót C-vitaminnal

6 hasznos tipp a láb száraz bőrének megelőzésére

  • Mindig használj testápolót közvetlenül zuhanyzás után, hogy biztosítsd a megfelelő beszívódást!
  • Cseréld rendszeresen a borotvádat!
  • Szerezz be egy párásító készüléket, hogy biztosítsd a levegő megfelelő nedvességtartalmát télen!
  • Használj egy gyengéd, illatmentes mosószert az irritáció megelőzésének érdekében!
  • Mindig fogyassz elegendő folyadékot!
  • Használj naptejet a lábaidon egész nyáron!

Intenzív testápoló tej értékes olajokkal

Élvezd a mandulaolajjal gazdagított tápláló és ápoló hatású NIVEA Intenzív Testápoló Tejet és különleges illatát, ami magával ragad. Bársonyosan puha bőrérzet, amitől jól érzed magad a bőrödben.