.

Felkészülés a szülésre – 5 testhelyzet, amely megkönnyíti a szülést

Mely testhelyzetek enyhítik a szülési fájdalmakat és könnyítik meg a szülést?

Próbáld ki az 5 leginkább bevált testhelyzetet, és segíts a picinek, hogy gyorsan a szülőcsatornába kerüljön.

A legfontosabb, hogy találd meg azt a testhelyzetet, amely pillanatnyilag a legkényelmesebb számodra

A szülés kezdetekor el kellene hagynod a vízszintes testhelyzetet, és engedd, hogy a gravitáció segítse a babád gyorsabb megérkezését. Melyik póz könnyíti meg a leginkább a medence tágulását, ugyanakkor enyhíti is a szülési fájdalmakat? Próbáld ki az 5 leginkább bevált testhelyzetet.

Állva

Az álló testhelyzet az egész szülést megkönnyítheti a jövendőbeli anyukák számára. Az első szakaszban a gravitáció segít a babának a szülőcsatornába kerülni, a kis fej nyomása felgyorsítja a méhszáj tágulását. Az álló pozíció tágítja a medencét és lehetővé teszi a csontok szétnyílását, amelyek között el kell férnie a baba fejecskéjének. 

Kellemes lehet a séta is, közben lehet a partnerbe, az asztalba vagy az ágyba kapaszkodni. A szülészek többsége javasolja az álló pozíciót minden formában egészen addig, míg teljesen ki nem nyílt a méhszáj, és készen nem állsz a szülésre. 


Mozogj

Az állás, az ülés, a fekvés vagy a labda segíthet a vajúdás enyhítésében. Próbáld ki valamelyik jól bevált pozíciót – bármi megengedett, ami könnyíti a helyzetedet.