FELELŐS BESZERZÉS

FELELŐS BESZERZÉS

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

FELELŐS BESZERZÉS

A NIVEA-nál természetes erőforrásokat használunk bőrápoló készítményeink és csomagolóanyagaink előállításához. Ezekkel a megújuló anyagokkal való munka fontos lépés a fosszilis tüzelőanyag-alapú gazdaságtól a fenntarthatóbb jövő felé. A növényi alapanyagok és csomagolóanyagok használatakor azonban fontos az is, hogy ezeket a növényeket hogyan termesztették. A NIVEA arra törekszik, hogy tisztelettel bánjon a természettel, ezért céljaink között szerepel az ökológiai mezőgazdasági gyakorlatokhoz való hozzájárulás, az erdőirtás megelőzése, valamint az alapanyagainkat termelő közösségek és régiók támogatása.

sustainability

Hogyan szervezi meg a NIVEA a felelős forrásból származó anyagbeszerzést?

A NIVEA-nál azon dolgozunk, hogy megakadályozzuk a környezetre gyakorolt bármilyen negatív hatást vagy károsodását, melyet az értékes természeti erőforrások felhasználása okoz. Ezért célunk, hogy 2025-ig megújuló összetevőink 100 százalékát fenntartható módon szerezzük be, támogatva az ökológiai mezőgazdasági gyakorlatokat.

A NIVEA elkötelezett a fenntartható pálma(mag)olaj-gazdaság mellett, amely nem járul hozzá az esőerdők kiirtásához. 2020 vége óta csak olyan pálma(mag)olaj-alapú összetevőket alkalmazunk, melyek fenntartható tanúsítvánnyal rendelkező forrásokból érkeznek. Ez világszerte termékeink 100 százalékára vonatkozik.

Papírt és kartont használunk természetes csomagolóanyagként. A „Forest Stewardship Council” (FSC) tanúsítvány biztosítja, hogy a faalapú termékek felelősségteljesen művelt erdőkből származzanak, amely környezeti, társadalmi és gazdasági előnyöket is jelent. 2019 óta a termékcsomagoló papírdobozaink 100 százaléka FSC tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az összetevők termesztési módja egzisztenciálisan is fontos az alapanyagot termelő régióban élő emberek számára. A természetes eredetű összetevők termesztése gyakran visszanyúlik a családi tulajdonban lévő vállalkozásokhoz, amelyeket kisüzemi gazdaságoknak is neveznek. A NIVEA a helyi nonprofit partnerekkel közösen lokálisan működik együtt a kisgazdákkal, elősegíti a fenntartható művelést további erdőirtás nélkül, és hozzájárul a helyi közösségek életszínvonalának és gazdasági helyzetének javításához.

sustainability

Természetes bőrápolók shea vajjal Nyugat-Afrikából

A shea vaj sokoldalú hidratáló, és gyakran a természetes bőrápoló termékek összetevője. Afrika-szerte az emberek évezredek óta használják, hogy megvédjék bőrüket a kiszáradástól a forró szubszaharai éghajlaton. Hidratáló és természetes tápláló tulajdonságai miatt világszerte nélkülözhetetlenné vált a testápoló és kozmetikai termékekben. Ez a kiváló minőségű vaj számos NIVEA terméknek is a fontos összetevője.

A Global Shea Alliance (GSA) tagjaként a fenntartható shea beszerzés előmozdítását tűztük ki célul, miközben a shea gyártásában részt vevő emberekről is gondoskodunk. Például ghánai és burkina fasói kisgazda projektünk 10 000 női shea-gyűjtőt támogatott öt év alatt – képzéssel, tiszta főzőkályhákkal és faültetéssel.

Az etikus bőrápolás támogatása marokkói argánolajjal

Az argánolaj számos NIVEA termékben megtalálható kiemelkedő bőrápolási tulajdonságai miatt. A marokkóiak évezredek óta használják az argánfák értékes olajait. Manapság az argánolaj-kereskedelem stabil jövedelmet biztosít a vidéki lakosság számára, és munkahelyeket teremt, amelyek megakadályozzák a vidéki területek elnéptelenedését. 

Az argánfák azért is segítenek megakadályozni az elsivatagosodást, mert mély gyökereik víztározóként működnek. Ez lehetővé teszi a közösségek számára, hogy újra művelhetővé tegyék a földeket ott is, ahol korábban túl nagy volt a szárazság. Argánolajunkat Marokkó délnyugati részén található helyi beszállítótól szerezzük be, és hozzájárulunk a társadalmi, gazdasági és környezeti projektjeikhez, valamint a helyi vidéki lakosság támogatásához.

 
organic ingredients

Organikus bőrápoló összetevők: bojtorján kivonat Németországból

A növényi alapú összetevők ökológiai mezőgazdaságból történő beszerzése hozzájárul a felelős források támogatásához, mivel ez a gazdálkodási megközelítés egyensúlyban van a természetes folyamatokkal, és korlátozza a szintetikus anyagok használatát. Éppen ezért a NIVEA az organikus bőrápoló összetevők széles skálájával dolgozik, például a bojtorján kivonattal.

A bojtorján sokaknak gyerekkorából lehet ismerős, mert a gyümölcsök apró szálai a ruhánkra tapadnak, ha valaki ránk dobja őket. Ez a tüskés növény Ázsiából származik, ahol az ájurvédikus növényi gyógyászatban és a hagyományos kínai orvoslásban ma is gyógyszerként használják.

A NIVEA kutatási szakértői megvizsgálták a bojtorján gyümölcs bőrre gyakorolt hatásait, és felfedezték, hogy kivonata fokozza a kollagéntermelést. Kozmetikumainkban a kelet-németországi Szász-Anhalt-ban termesztett organikus bojtorján nuda nevű speciális változatát használjuk, amelynek kivonata serkenti a kollagén képződését a bőrben, megakadályozva a kötőszövet ezen kulcsösszetevőjének elvesztését, és jelentősen csökkenti a ráncok kialakulását.

Organikus bőrápoló összetevők

NIVEA Naturally Good Micellás Víz

Organikus Aloe vera: NIVEA Naturally Good Micellás Víz

NIVEA Naturally Good Arctisztító Kendő

Organikus Aloe vera: NIVEA Naturally Good Arctisztító Kendő

Mit tesz a NIVEA az emberi jogok és az etikus bőrápoló ipar támogatása érdekében?

A NIVEA a teljes ellátási és értéklánc mentén aktívan támogatja az emberi jogokat. Elkötelezettek vagyunk az emberi jogok védelme mellett, és nem tűrünk semmiféle kényszer- vagy gyermekmunkát, korrupciót vagy megkülönböztetést működésünkben és ellátási láncunkban sem.

A NIVEA termékek megalkotása közös erőfeszítés, és felelősséget vállalunk mindenkiért, aki részt vesz benne, akár közvetlenül mi, akár üzleti partnereink alkalmazzák. Belső és külső magatartási kódexeket hoztunk létre, amelyek kötelező érvényű irányelveket tartalmaznak.

Az etikus üzleti gyakorlattal kapcsolatos megközelítésünk nemzetközileg elismert elveket és irányelveket követ, mint például az Egyesült Nemzetek Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata vagy a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető egyezményei, és természetesen ragaszkodunk az országspecifikus törvényekhez, előírásokhoz és követelményekhez is.

shaking hands

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

A NIVEA-nál szeretnénk 100%-ban transzparensek maradni, és megválaszolni a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseidet. Ha ezen a weboldalon nem találod meg azokat a válaszokat, amiket kerestél, vagy részletesebb információra van szükséged, kérünk, hogy látogass el a NIVEA anyavállalatának, a Beiersdorf-nak a fenntarthatósági weboldalára.