Fenntartható pálmaolaj

PÁLMAOLAJ FENNTARTHATÓ FORRÁSBÓL

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

PÁLMAOLAJ FENNTARTHATÓ FORRÁSBÓL

A bőrápoló termékek számos természetes eredetű összetevője pálma(mag) olajból származik. Mivel a pálmaolaj egyedülálló tulajdonságai miatt a kozmetikai termékek fontos alapanyaga, a kereslet iránta folyamatosan növekszik. A probléma azonban az, hogy a pálma termesztése gyakran kapcsolódik erdőirtáshoz és más, nem fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokhoz. Mivel az erdők természetes módon és hatékonyan tárolják a CO2-t, folyamatos pusztulásuk nagyban hozzájárul az éghajlatváltozáshoz – ezt a problémát pedig nagyon komolyan vesszük. A NIVEA arra törekszik, hogy tiszteletben tartsa a természetet. Hisszük, hogy a pálma(mag) olajat fenntartható forrásból kell beszerezni, az esőerdők megsemmisítése nélkül. 

Miért használ a NIVEA pálma(mag) olaj alapú összetevőket?

A pálma(mag) olajból készült anyagok növényi eredetűek, vagyis megújuló összetevők és természetes eredetű összetevőknek számítanak. Emiatt használatuk fontos lépés jelenthet a fosszilis alapú gazdaságtól a fenntarthatóbb jövő felé.

 

A pálmaolaj termesztésével kapcsolatos viták ellenére a szakértők és a nem kormányzati civil szervezetek egyetértenek abban, hogy a pálma(mag) olaj cseréje más növényi olajra nem lenne ésszerű megoldás. Más növények termesztéséhez ugyanis lényegesen több földterületre lenne szükség, így ez a megközelítés összességében még kevésbé lenne fenntartható.

 

A NIVEA részt vesz a pálmaolaj-ipar fenntartható átalakításában, amely elítéli az erdőirtást, elősegíti az ökológiai mezőgazdasági gyakorlatokat, tiszteletben tartja a biológiai sokféleséget, és biztosítja a kistermelők megélhetését.

Hogyan támogatja a NIVEA a pálmaolaj fenntartható termesztését?

Kezdjük a jó hírekkel: 2020 vége óta a NIVEA termékeiben használt pálma(mag) olaj tartalmú összetevők 100%-ban fenntartható forrásokból származnak, az RSPO-szabványnak (Roundtable for Sustainable Palm Oil – Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal) kritériumai alapján.

 

A NIVEA anyavállalata, a Beiersdorf aktív tagja az RSPO-nak, és részt vállalt más nemzeti és nemzetközi ágazatokon átívelő szövetségek kialakításában is. E csoportok közös célkitűzései az átláthatóság növelése a pálmaolaj-iparban, és a fenntartható átalakulás elősegítése.

Az átláthatóság a hatékony és fenntartható pálmaolaj-ipar kulcsa. Ezért szorosan együttműködünk beszállítóinkkal és a felhasznált nyersanyagot egészen a forrásig visszakövetjük. Jelentősen megnöveltük pálmaolaj-ellátási láncunk átláthatóságát, így az általunk használt pálma(mag) olaj eredetű alapanyagok 92 százalékának pontosan ismerjük a forrását.

 

A NIVEA anyavállalata, a Beiersdorf, a helyi partnerekkel együtt lokálisan együttműködik a kisgazdákkal, hogy elősegítse a további erdőirtás nélküli termesztést, és hozzájáruljon a helyi közösségek életszínvonalának és gazdasági helyzetének javításához. Az indonéziai Nyugat-Kalimantan régióban elkötelezettségünkkel nemcsak 240 kistermelőt támogatunk közvetlenül, hanem további három, mintegy 4500 lakosú falu is profitál a projektünkből.

Carbon Disclosure Project (CDP) által elismert eredmények

Erőfeszítéseinket mások is elismerik: a NIVEA anyavállalata, a Beiersdorf Carbon Disclosure Project (CDP) klímalistáján kiemelkedő helyen szerepel. A nemzetközi nonprofit vállalat a legfontosabb környezeti témák – ideértve az erőgazdálkodást is - kezelése érdekében tett erőfeszítéseket értékeli és egy összetett, független módszertan alapján sorolja be a cégeket. 

 

A fenntartható pálmaolaj-iparhoz nyújtott holisztikus támogatásunk eredményeként 2020-ban a CDP klímalistáján „A” kategóriás vállalataként szerepeltünk.

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK. 

A NIVEA-nál szeretnénk 100%-ban transzparensek maradni, és megválaszolni a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseidet. Ha ezen a weboldalon nem találod meg azokat a válaszokat, amiket kerestél, vagy részletesebb információra van szükséged, kérünk, hogy látogass el a NIVEA anyavállalatának, a Beiersdorf-nak a fenntarthatósági weboldalára.