Az állatok tisztelete

AZ ÁLLATOK TISZTELETE

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

AZ ÁLLATOK TISZTELETE

A NIVEA hisz benne, hogy a bolygóról való gondoskodás magába foglalja az állatok tiszteletét is, akikkel élőhelyünkön osztozunk. Noha ebben viszonylag nagy az egyetértés, abban továbbra sincs konszenzus, mit is jelent az úgynevezett „cruelty-free”, vagy kegyetlenség-, erőszakmentes címke a bőrápolási termékek esetén.

A NIVEA-nál kiemelten fontos a transzparencia, amikor arról van szó, mit teszünk az állatok jólétéért: világosan állást foglalunk  az állatkísérletek ellen, és széles választékot kínálunk 100 százalékban állati eredetű összetevőktől mentes, vegán bőrápolási termékekből. Célunk továbbá a különösen magas és egyedülálló biológiai sokféleséggel rendelkező ökoszisztémák védelme.

A NIVEA álláspontja az állatkísérletekkel kapcsolatban

A NIVEÁ-nál hiszünk abban, hogy az állatkísérletek szükségtelenek ahhoz, hogy bebizonyítsuk termékeink hatékonyságát és tolerálhatóságát a bőrödön. Több mint 35 éves tapasztalattal azok közé tartozunk, akik globálisan vezető szerepet töltenek be az alternatív tesztelési módszerek fejlesztésében és alkalmazásában. Bőrkutatási részlegünk 1992-ben a világon elsőként fejlesztett ki hivatalosan is elfogadott, állatkísérlet-mentes tesztelési eljárásokat.

A NIVEA célul tűzte ki, hogy világszerte megszünteti a kozmetikai célú állatkísérleteket, ezért is támogatunk különböző nemzetközi munkacsoportokat többek között kutatási eredményeink megosztásával. Emellett azon is dolgozunk, hogy azokban az országokban ugyancsak meggyőzzük a különböző hatóságokat a kozmetikai célú állatkísérletek szükségtelenségéről, ahol még alkalmazzák ezeket a tesztelési metódusokat pl. Kínában és a világ más részein, valamint a felszólítjuk őket, hogy hivatalosan is engedélyezzék az állatkísérleteket kiváltó alternatív megoldásokat.

tiszteljük az állatokat

Miért nem reklámozza magát a NIVEA az „állatkísérletektől mentes” vagy „kegyetlenségtől mentes” bőrápolással?

A kozmetikai termékek állatokon végzett tesztelése 2004 óta tilos az EU-ban, a kozmetikai termékek összetevőinek állati tesztelése pedig 2013 óta. A NIVEA örömmel fogadja és teljes szívvel tesz eleget ezeknek a követelményeknek, melyek mérföldköveknek számítanak az etikusabb bőrápoló termékek gyártása és alkalmazása felé vezető úton. Ebben a tekintetben az EU-ban elérhető összes kozmetikai termék „mentes az állatkísérletektől”. Egy jogi tény népszerűsítése azonban nem tükrözi a NIVEA őszinte és átlátható kommunikációra irányuló céljait.

aloe

Mik a vegán kozmetikumok?

A „vegán kozmetikumok” kifejezés olyan bőrápolási termékekre, sminkekre és piperecikkekre, például test- és arctisztítókra utal, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. Számos olyan összetevő létezik, amelyek alapjául állatok által előállított anyagok szolgálnak, például a méhviasz, a méz vagy tej. Felelősségteljes beszerzés esetén ezek olyan megújuló forrásokból származnak, amik nemcsak a bőrödhöz gyengédek, hanem az állatokhoz is kíméletesek.

Ugyanakkor egyes összetevőket az élelmiszertermelés céljából végzett állattenyésztés melléktermékeiből lehet előállítani. Ebben az összefüggésben az állatokkal való bánásmód sok fogyasztót foglalkoztat. Ezzel kapcsolatban számos, a környezetünket érintő kérdés merül fel, például a több legelő felszabadítása miatt végzett erdőirtás. Mivel a nagyüzemi állattenyésztés jelentősen hozzájárul az éghajlatváltozáshoz, a NIVEA komolyan veszi ezeket az aggályokat.

Sokak számára az állati eredetű összetevők használata nem összeegyeztethető az állatokkal való harmonikus együttélés elveivel. Ők ezért keresnek olyan bőrápoló termékeket, amelyek vegánok vagy növényi alapúak.

Hogyan járul hozzá a NIVEA a biológiai sokféleség megőrzéséhez?

A NIVEA felelősségének érzi megóvni gyönyörű bolygónkat, mely nemcsak a mi otthonunk, hanem több millió állatfaj élőhelye is, akik a kiegyensúlyozott ökoszisztémákra támaszkodnak, mint például az erdők, folyók és szavannák.

A NIVEA anyavállalata, a Beiersdorf azon túl, hogy gondoskodik arról, hogy a növényi eredetű összetevőket a természettel megfelelően bánva szerezze be, a különösen magas és egyedülálló biológiai sokféleségű ökoszisztémák védelmét is célként tűzte ki.

Az első, ökoszisztémát érintő kezdeményezésünk a malajziai Borneo szigetén található. Helyi partnerekkel együttműködve dolgozunk a vadvilág védelmén Tabinben, mivel ez a terület a régió számos ritka fajának ad otthont. Az elkövetkező öt évben a veszélyeztetett fajok – például a ritka borneoi elefánt és az orangután – populációinak stabilizálása a cél.

Ennek érdekében folytatjuk a fenntartható pálmaolaj-termelést és az erdőirtás megszüntetésének támogatását. 2025-re a régió összes pálmaolaj-termelője és mintegy 20 000 hektárnyi terület fog megfelelni a nemzetközileg elismert RSPO-szabványnak (Roundtable for Sustainable Palm Oil – Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal), és erről tanúsítvánnyal is rendelkezik majd.

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

A NIVEA-nál szeretnénk 100%-ban transzparensek maradni, és megválaszolni a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseidet. Ha ezen a weboldalon nem találod meg azokat a válaszokat, amiket kerestél, vagy részletesebb információra van szükséged, kérünk, hogy látogass el a NIVEA anyavállalatának, a Beiersdorf-nak a fenntarthatósági weboldalára.