Amit a zsíros hajról tudnod kell

Amit a zsíros hajról tudnod kell

Hajápolás, mellyel búcsút inthetsz a zsíros hajnak Mindenki makulátlan hajat szeretne, de a legtöbben már megtapasztalták, milyen érzéssel jár a zsíros haj. Mutatunk neked néhány tanácsot, hogyan szűntesd meg, és hogy milyen frizurák, hajformák illenek ehhez a hajtípushoz.

Gyakori kérdések a zsíros hajról

Egy szép, dús frizura sokat tud dobni az önbizalmon. Ha jól érzed magad, azt mindenki más is észre fogja venni.

Miért lehet ez jó és hasznos neked?

Sokan úgy gondolják, hogy a zsíros haj csak rosszal jár. Az igazság az, hogy ha  hagyod zsírosodni a hajad, akkor az jót is tehet az egészségednek. Az olajok segítenek megelőzni a hidratáltság elvesztését és a haj károsodását. Ez különösen fontos azoknak, akik festik a hajukat!

Hajtípusok, melyek hajlamosabbak zsírosodni

Egyes hajtípusok kétségtelenül jobban szenvednek a zsírosságtól. Például a hullámos hajú nőknél előfordulhat, hogy a hajtő zsíros, míg a hajvégek inkább szárazak és élettelenek. Ilyenkor a hullámosság az, amely megakadályozza, hogy a fejbőrről az olajak a hajvégekig jussanak.

Mi okozza a zsíros haj kialakulását?

A száraz és a zsíros haj is gyakori probléma a nők számára világszerte.

A zsíros hajat a faggyúmirigy túlzott olajtermelése okozza. Ezek a mirigyek a pórusokban helyezkednek el a test minden részén, beleértve a fejet is. Feladatuk a terület hidratálása, a vízállóság biztosítása és szervezetünk ideális hőmérsékletének fenntartása. A zsíros hajú embereknél a faggyúmirigyek túl sok olajat termelnek. Az is tény, hogy ha zsíros bőröd van, valószínűleg a hajad is az lesz.

Nem meglepő, hogy ha ujjaiddal gyakran piszkálod vagy túrod a hajad, az még rosszabbá teszi a helyzetet, hiszen az olajat így szétkened a hajadon.


Hogyan bírkózz meg a zsíros hajjal

Mint ahogyan a megfelelő bőrápolási rutin növeli az önbizalmat, úgy ezek a hajápolási tippek is segítenek, hogy jól érezd magad, akár zsíros, akár frissen mosott a hajad.

Hogyan előzheted meg a zsíros hajat

Az egyik leggyakoribb hiba, amit el szoktak követni, az a túlzott hajmosás. Minél gyakrabban mosod meg a hajad, annál gyorsabban kezdenek termelődni az olajok a fejbőrön. Lassíthatsz a folyamaton, ha ritkábban mosol hajat.

Ne piszkáld kézzel a hajad, és kerüld a túlzott formázást. Ha ezeket túlzásba viszed, a hajad is gyorsabban zsírosodik.

Ha hajad  hajlamosabb a zsírosodásra, próbálj ki kifejezetten zsíros hajra kifejlesztett termékeket, mint például a NIVEA Micellás tisztító sampon. Hatékonyan tisztítja és hosszan tartóan felfrissíti a hajat és a fejbőrt, e mellett segít a fejbőr természetes ph-egyensúlyának megőrzésében. 

Gyönyörű frizurák zsíros hajra

Az egyik legjobb tipp zsíros hajra, ha fonattal próbálkozol. Ha hiszed, ha nem, így jobban áll, mint frissen mosott hajjal. Viselj bármilyen frizurát, a francia fonástól kezdve a tehenészlány frizuráig, és figyeld meg, milyen könnyen rejtik el a zsíros tincseket.

A zsíros haj előnyei

  • A zsíros hajból készült frizurák tartása jobb és hosszabb ideig megmaradnak. 
  • Hagyd hajadat zsírosodni, hogy hidratáltabb legyen.
  • A zsíros haj egyenlő a védett hajjal - a természetes olajok segítenek a töredezett hajvégek megelőzésében. 
  • Kevesebb hajcsat szükséges a frizura elkészítéséhez.
  • Nincsenek kiálló tincsek!
  • Amikor a természetes olajokból álló hajpakolást lemosod, sokkal egészségesebbnek fog tűnni a hajad.
     

Hagyd kibontakozni a saját szépséged!

Hogyan rejtsd el a zsíros hajat - frizurák zsíros hajra

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy elrejtsd a zsíros hajat, ha fejpántot viselsz. Azonban ha meg akarod mutatni a hajfürtjeidet, akkor is sok megoldás létezik.

A fonatok igazán változatosak tudnak lenni, minden stílushoz és alkalomhoz tökéletesek. Ha merészebb lennél, próbáld ki az oldalas francia fonást. Kezd el a hármas fonást a fülnél, és használj tincseket a nagyobb részből ahogy haladsz tovább.

A legbiztosabb választás kezdőnneknek, ha az áthúzott lófarkat próbálják ki. Ez a frizura remekül dúsít és sem a hajad, sem pedig a fejbőröd nem fog zsírosnak tűnni.