Találd meg  a legjobb hidratáló krémet száraz bőrre

Találd meg a legjobb hidratáló krémet száraz bőrre

A szárazságtól szenvedő bőrnek speciális ápolásra van szüksége. A száraz bőr az egyik leggyakoribb bőrtípus - így ápold a megfelelő bőrápolókkal és hidratáló krémekkel.

A száraz bőrnek extra ápolásra van szüksége - a te bőrápolási rutinod megfelelő?

A száraz bőrnek intenzív hidratálásra és kezelésre van szüksége ahhoz, hogy egészségesnek tűnjön és puha maradjon.
Tipikusan száraz területek a bőrön

A bőrszárazság leggyakrabban a térdünkön, lábszárunkon és a könyökünkön jelentkezik

Egy intenzív hidratáló krém, mint a NIVEA Smooth Sensation Testápoló javítja a száraz bőr állapotát és enyhíti az irritációt.  Mindennapos használattal a különbség igazán szembetűnő lesz.

Mi okozza a bőr szárazságát?

A száraz bőr öröklődhet, de ez nem jelenti azt, hogy együtt is kell élned vele.  Számos száraz bőrre ajánlott testápoló elérhető az üzletekben, mint például a NIVEA Intenzív Testápoló Tej is.

Az időjárás és az évszakok nagy hatással lehetnek a száraz bőrre. A nagy hideg (vagy meleg), a fűtés és a szeles idő még jobban kiszáríthatja, irritálhatja a bőrt, ami így érzékennyé is válhat. Fontos, hogy mindig az évszaknak megfelelő termékeket használd, hogy a bőröd szép maradjon. 

Nem ajánlott túl forró vízben fürödni, zuhanyozni, mert ez is száríthatja a bőrt és ronthat a szépségén.

A nem a bőrtípusodnak megfelelő bőrápoló krémek használata több bajt okozhat, mint jót. A bőrtípus pontos meghatározása és a megfelelő ápoló krém kiválasztása elengedhetetlen a bőr megfelelő ápolásához. 

Azt is elmondhatjuk, hogy a túlzott bőrápolás olyan termékekkel, amelyek nem működnek jól együtt, bőrirritációt okozhat: a bőr kiszáradhat, kipirosodhat és hámlás is kialakulhat. 

Dexpantenol - a gyönyörű és puha bőr vitaminja

  • A száraz bőrt kifejezetten az erre a bőrtípusra kifejlesztett termékekkel kell ápolni. Ideális választás erre a célra a NIVEA Repair & Care Regeneráló termékcsalád, amely értékes dexpantenolt tartalmaz. 
  • A dexpantenol a B5 vitamin előfutára, a bőr vitaminjainak királynőjeként is emlegetik. Az a hatékony formula, amely dexpantenolt tartalmaz, növeli a száraz bőr természetes védekezőképességét és visszaállítja a bőr egyensúlyát.
  • A dexpantenol segít csökkenti a bőrpírt.
  • A megfelelő termékek csupán néhány használata után a száraz és repedezett bőr megfiatalodik, puhább lesz és a szárazság okozta viszketés enyhül.
A lábszár
Tipikusan száraz területek a bőrön

A lábszár

A lábszár bőre különösen hajlamos a kiszáradásra a hideg hónapokban, vagy bizonyos bőrbetegségek esetén.
A térd és a könyök
Tipikusan száraz területek a bőrön

A térd és a könyök

A bőr ezeken a területeken jellemzően vékonyabb, hogy megkönnyítse a mozgást, ez viszont azt is jelenti, hogy hajlamos a kirepedezésre és hámlásra.
A nyak
Tipikusan száraz területek a bőrön

A nyak

A nyak általában jobban ki van téve a környezeti hatásoknak, mint a test többi része, ezért könnyebben ki is szárad. Ráadásul a legtöbb ember elhanyagolja a nyakat bőrápolás során.
Lábfej és kéz
Tipikusan száraz területek a bőrön

Lábfej és kéz

A kezedet és a lábfejedet általában hamarabb éri a hideg, mint a test többi részét, így télen könnyen kiszáradhat és kirepedezhet. Használd a külön erre a célra kifejlesztett NIVEA Repair & Care Regeneráló termékeket, hogy mindig puha legyen a bőröd érintése.

Bevált tippek száraz bőrre

Győzelem a száraz bőr ellen és jobb általános közérzet - bőrápoló termék tippek és egyszerű változtatások az életmódodban.
Javítsd a levegő minőségét

Javítsd a levegő minőségét

A párásító használata és a rendszeres szellőztetés segíthet a bőr hidratáltságának megtartásában.
Cukor és olaj

Cukor és olaj - a száraz bőr természetes bőrradírja

Fontos a rendszeres bőrradírozás, hiszen így távolítjuk el az elhalt hámsejteket, és elősegítjük a bőr regenerálódását. Egy természetes, házi bőrradír mindig jó szolgálatot tesz és még nem is igényel túl sok időt az elkészítése.

Gyors útmutató a száraz bőr leküzdésére - mire kell odafigyelni?

A puha, egészségesnek tűnő bőr elérése nem nagy dolog. Ha megértjük, mi okozza a bőr kiszáradását, apró változtatásokkal elkerülhető lesz a jövőben. 

Ne használj érdes, durva termékeket, mivel ezek némelyike megfoszthatja a bőrt a természetes olajoktól, így az kiszárad és nem lesz túl szép látvány. A gyengéd hidratáló krémek, mint a NIVEA Intenzív Testápoló Tej mindennapos használata segít helyreállítani a bőr nedvességtartalmát. 

Próbáld meg elkerülni a túlságosan meleg, vagy hideg környezetet is, ha szeretnéd megóvni bőröd a kiszáradástól.

Kiegyensúlyozott hidratálás - a legjobb bőrápolók száraz bőrre

Tusoláskor, vagy fürdéskor használj gyengéd hidratáló tusfürdőt, mint a NIVEA Creme Care Krémtusfürdő. Ne tölts túl sok időt a tisztálkodással - az ideális hossz maximum 5-10 perc. 

Használj minden nap tápláló testápolót, vagy hidratáló krémet, mint pl. a NIVEA Repair & Care Regeneráló Testápoló. A legjobb, ha ezt közvetlenül tusolás után teszed, miután megszáradtál, hiszen a bőr ekkor szívja be a legtöbb nedvességet. 

Csak kéthetente radírozd a bőröd, hogy ne száradjon ki még jobban. 

Ne vidd túlzásba a bőrápolási rutint - a túl sok termék és nagy mennyiség használata irritálhatja a száraz bőrt. Győződj meg arról, hogy az öblítő és mosószer, amit használsz, nem okozhat-e bőrirritációt. Általában a hipoallergén mosószerek és öblítők ártalmasak a legkevébé a bőrnek.
Télen a bőröd különleges ápolást igényel
Hogyan ápoljuk a bőrt a hideg téli hónapokban?

Télen a bőröd különleges ápolást igényel

Ahogy csökken a hömérséklet, a bőr kezd kiszáradni és enyhén kényelmetlen érzete lesz. Használj minden nap hidratáló testápolót! 
Hogyan küzdj a száraz, fáradt bőrrel
Hogyan ápoljuk a bőrt a hideg téli hónapokban?

Hogyan küzdj a száraz, fáradt bőrrel

Hideg hatására a bőr véredényei összehúzódnak, így lelassul a vérkeringés. Ennek hatására a bőr kiszáradhat, fakóbbá válhat. 
A fütési szezon
Hogyan ápoljuk a bőrt a hideg téli hónapokban?

A fütési szezon

A fütés kiszárítja a levegőt és elszívja bőr nedvességtartalmát, így az kiszárad és húzódni fog. A párásító készülékek helyreállítják a levegő páratartalmát. 
Igazítsd bőrápolási rutinod a hideg időhöz
Hogyan ápoljuk a bőrt a hideg téli hónapokban?

Igazítsd bőrápolási rutinod a hideg időhöz

Télen, amint elkezd kiszáradni a bőröd, próbáld ki a NIVEA Care Intenzív Táplaló krém, hogy bőröd hidratált és egészséges maradjon, még a mínuszokban is!
product-stage-bg