Biodegradábilis bőrápolás

BIODEGRADÁBILIS BŐRÁPOLÓ ÉS TISZTÁLKODÓSZEREK A NIVEA-TÓL

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

A biodegradáció egy természetes és kiegyensúlyozott folyamat, amely az anyagok körforgását biztosítja a természetben. Ezt láthatod minden ősszel, amikor a fák lehullajtják leveleiket, hogy azok a következő hónapokban létfontosságú tápanyaggá váljanak az erdő talajában. A modern, biológiailag nem lebomló anyagok azonban a környezetbe kerülve gyakran megzavarják ezt a folyamatot és a természetes körforgást.

Ezért bőrápoló formuláink fejlesztésekor fontos szempont, hogy azok biológiailag lebomló összetevőkből készüljenek. Így biztosítjuk azt, hogy a kozmetikumokat alkotó anyagok úgy kerüljenek vissza a természetbe, hogy nem hagynak maguk után olyan szennyeződéseket, amelyeket a környezet nem tud lebontani. Azt, hogy egy készítmény biológiailag lebontható-e, analitikai módszerek segítségével, az OECD irányelveit vagy azzal egyenértékű szabványokat követve határozzuk meg.

Miért fontos a biodegradábilis bőrápolás?

A biológiailag lebomló bőrápolási termékek előnyei azonnal nyilvánvalóvá válnak, ha figyelembe vesszük, mennyi kerül ezekből a termékekből a csatornákba például tisztálkodás során. Gondolj csak bele, mekkora mennyiségű tusfürdőt mosol le magadról egy zuhanyzás alkalmával! A használt víz a lefolyókból szennyvíztisztító telepekre kerül, ahol a megtisztítása során lényegében a természetes biodegrációs folyamatokat utánozzák. A biológiailag lebomló bőrápoló termékek megkönnyítik a szennyvíz tisztítását, és biztosítják, hogy csak ártalmatlan anyagok kerüljenek a vízrendszerünkbe.

A készítmények biológiai lebonthatóságának javítása érdekében a NIVEA már 2013-ban úgy határozott, hogy fokozatosan megszünteti a polietilénből készült hámlasztó részecskék használatát, amelyeket a kozmetikumokban gyakran mikrogyöngynek vagy mikroműanyagnak neveznek. 2015 vége óta az összes NIVEA peeling termék mikrogyöngy-mentes, és 2020 óta minden NIVEA tisztálkodási termék, például a tusfürdők és samponok is mentesek minden, az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) alapján meghatározott mikroműanyagtól. Ezek helyett környezetbarát alternatívákat alkalmazunk. Ami pedig a legfontosabb, hogy a NIVEA minden terméke 2021 végére az UNEP meghatározásai szerint mikroműanyag-mentes lesz.

És mi a helyzet a polimerekkel?

A mikroműanyagok körül folyó párbeszéd napjainkra olyan anyagokra is kiterjedt, amelyek alapvetően eltérő tulajdonságokkal bírnak. A szóban forgó összetevők a polimerek, amik lehetnek vízben oldódóak vagy gélszerűek. Néha „folyékony mikroműanyagként” emlegetik őket, bár ez a kifejezés nemcsak félrevezető, de tudományosan sem megalapozott. Kis mennyiségben sűrítőként, stabilizátorokként vagy filmképzőkként használják őket annak érdekében, hogy a termékek bizonyos tulajdonságai kedvezőbbek legyenek, például a segítségükkel lehet javítani a fényvédők vízállóságát, vagy a samponok hajsimító hatását. Ám az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szerint ezek a polimerek nem mikroműanyagok.

Az elnevezésüktől, valamint rendeltetésüktől függetlenül azonban a NIVEA által használt összes polimernek meg kell felelnie a legmagasabb biztonsági követelményeknek. Ez garantálja, hogy csakis olyan anyagokat alkalmazunk, amelyeket jól tolerál a bőr, és nem allergizálnak. A NIVEA vállalja, hogy 2025 végére az összes európai formulájában használt polimer biológiailag lebomló lesz. A biológiai lebonthatóság számunkra kulcsfontosságú, mert ezzel tudjuk megakadályozni az ökoszisztémára gyakorolt esetleges káros hatásokat.

Sister2Sister

 

A NIVEA biodegradábilis tusfürdő palettája

Tusfürdő választékunk a biológiailag lebomló bőrápolási termék kínálatunk fontos része. A már ismert kedvenc termékeid mellett a Naturally Good és Fresh Blends tusfürdő termékeink is több mint 95%-ban biológiailag lebomlók. Keresd ezt a szimbólumot termékeinken, hogy biztos lehess benne: a tusfürdőd ugyanolyan gyengéd a bőrödhöz, mint a környezethez.

Link a tusfürdő választékhoz

 

NIVEA öko-optimalizált arctisztító kendők

A Naturally Good arctisztító kendők a biológiailag lebomló bőrápoló termékek újabb kiváló példái a NIVEA-nál. Biológiai lebonthatóságuk akár a 95%-ot is eléri, ráadásul viszkózszálakból, 100%-ban növényi alapú anyagból állnak, amely szintén biológiailag lebomló. Rendkívül nagy figyelmet fordítottunk a fenntartható forrásból származó viszkóz kiválasztására. Ennek termesztése 50%-kal csökkenti a vízfelhasználást és az emissziót a generikus viszkózhoz képest.

Link az arctisztító kendő választékhoz

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK.

A NIVEA-nál szeretnénk 100%-ban transzparensek maradni, és megválaszolni a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseidet. Ha ezen a weboldalon nem találod meg azokat a válaszokat, amiket kerestél, vagy részletesebb információra van szükséged, kérünk, hogy látogass el a NIVEA anyavállalatának, a Beiersdorf-nak a fenntarthatósági weboldalára.