pigmentfoltok

(Nem csak) nyár végén kínoznak a pigmentfoltok? Segítünk, hogyan számolj le velük!

Tudtad, hogy a pigmentfoltokat a melanin túltermelése okozza? Éppen ezért leggyakrabban nyáron és ősszel jelennek meg. Szabadulj meg tőlük a megfelelő kozmetikumok és a helyes UV-védelem segítségével, és őrizd meg a bőröd szépségét és üdeségét.

Mindenről a melanin tehet?

A melanin olyan pigment, amely nem csak a bőrödben, hanem a hajadban vagy a szemedben is megtalálható. Ez gondoskodik a bőrünk természetes UV-védelméről, és ez a felelős a bőrszínért is. Neki köszönhetően barnulunk le, ezért ha gyakran napozol, hogy karamell színű legyen a bőröd, és nem figyelsz oda a napvédő krémre, a bőröd elkezd több melanint termelni (ezt nevezzük hiperpigmentációnak). És ez a pigmentfoltok felé vezető út kezdete.

A bőr túlzott védettség nélküli napoztatása, de a súlyos pattanások, a terhesség vagy a menopauza alatt megbolondult hormonok következményei miatt is megjelenhetnek a bőrünkön pigment- vagy napfoltok (öregségi foltoknak is nevezik őket). Általában azokon a testrészeken találhatók, amelyek ki vannak téve a napsütésnek: az arcon, a nyakon, a dekoltázson, a kézen, az alkaron és a vállakon.

 

A pigmentfoltok megjelenését az arcunkon sokan nem szeretjük, de általában ártalmatlanok az egészségünkre. Ha azonban megfelelő védelem nélkül napoztatjuk a bőrünket, nemcsak a pigmentfoltok kockázatának lesz kitéve, hanem a ráncok is gyorsabban alakulnak ki és a bőr idő előtti öregedése is elkezdődik. Ha pedig gyakran napozol, akkor a pigmentfoltok mellett a bőrrák veszélye is fennállhat.

 

A nap egész évben süt, ezért a bőrünkről is egész évben gondoskodnunk kell. Tudod, hogyan ápold a bőrödet télen?

 

UV-védelméről

Próbáld ki a csajos tanácsokat

Nagyanyáinknak nem volt lehetőségük pigmentfoltok elleni szérummal vagy más termékkel ápolni a bőrüket. De ők is találkoztak a pigmentfoltokkal, és ők is igyekeztek megszabadulni tőlük. És ahogy az már lenni szokott, a megoldást a természetben találták meg. 

  1. Mandulaolaj: Keverj össze alaposan egy kanál mandulaolajat egy kanál mézzel és összezúzott mandulával. Vidd fel a pakolást a bőrödre, hagyd hatni 15 percig, majd öblítsd le az arcodat. 
  2. Kurkuma: Keverj össze egy doboz tejfölt fél kanál kurkumával, vidd fel a pigmentfoltokra és engedd hatni 15 percig. Ezt követően alaposan mosd le és szárítsd meg a bőrödet. 
  3. Citromlé: Egy kiskanál citromlevet keverj össze egy kiskanál mézzel, natúr joghurttal, és vidd fel a pakolást az arcodra. 15 perc után mosd le és szárítsd meg az arcodat. 
 

Mandulaolaj


Indulj harcba a foltok ellen depigmentációs kúrával

A kor előrehaladtával a testünknek több támogatásra és figyelemre van szüksége. A bőröregedéssel együtt természetes módon megszaporodnak a pigmentfoltok is. Nem kell azonban, hogy tessenek! 
NIVEA Cellular Luminous 630

A NIVEA Cellular Luminous630 termékcsalád tagjainak rendszeres használatával a pigmentfoltok már 4 hét után láthatóan elhalványulnak. A Cellular Luminous630 Pigmentfoltok elleni szérum hialuronsavat, E-vitamint és erős antioxidánst is tartalmaz. Segít eltávolítani a sötét foltokat és megakadályozza újabbak kialakulását.

Hasonló hatással lesz a bőrünkre a Cellular Luminous630 Pigmentfoltok elleni nappali krém is. Ez a napsugarak ellen is védelmet nyújt, melyek – mint már említettük – a pigmentfoltok legfőbb okozói. 

 

Olvasd el a következő cikket: Mi mindenre képes a bőrszérum és segít az ereje a tökéletes bőrápolásban?

 

Alap a megfelelő védelem

Alap a megfelelő védelem

A pigmentfoltok eltávolítása önmagában még nem oldja meg az új foltok kialakulásának problémáját. Az első számú alapszabály, hogy nem szabad alábecsülni a megelőzést, és mindenekelőtt a nyári hónapokban szükséges védeni a bőrünket a káros sugárzástól. Parancsolj megálljt az új foltoknak a megfelelő napozókrémek használatával. Ha a vízpartra indulsz, és nem tudod eldönteni, melyik faktor lenne jó, válaszd a magasabbat – mondjuk az FF 50+ hidratáló naptejet. És ne feledkezz meg az alapos, napozás utáni bőrápolásról sem.

A bőrünk állandó védelmet igényel, ezért az év során a hétköznapokon is legyen nálad védőfaktort tartalmazó nappali krém. Próbáld ki a NIVEA Cellular Elasticity FF 30 Bőrmegújító nappali krémet. Alaposan táplája a bőrt, javítja a bőr rugalmasságát, és segít a ráncok és a pigmentfoltok elleni védekezésben is. A rendszeresen ápolt arcbőr tovább marad szép, üde és pigmentfoltok nélküli