Hogyan számoljunk le a fekete pontokkal?

MIT TEHETSZ A BŐRHIBÁK ELLEN?
Szinte mindenki talált már apró fehér vagy fekete pontokat az orrán, a homlokán vagy az arcán. Ezek a bőrhibák egyáltalán nem mondhatók szépnek. Szerencsére van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy a bőröd tisztább legyen és a mitesszerek eltűnjenek.

Amit a mitesszerekről tudnod kell

Hogyan alakulnak ki a mitesszerek?

Ezek a bőrhibák mindig a faggyúmirigyek tüszőinél jelennek meg. A szőrtüszők, melyek egy kis szőrszálból és egy faggyúmirigyből állnak, főként az arcon, a mellkason és a háton találhatók meg. Ha a szőrtüsző csatornája elzáródik vagy ha baktériumok jutnak a pórusokba, mitesszer jelenik meg.
A mitesszereket komedónak is nevezik. Ezek akkor alakulnak ki, amikor a faggyúmirigy kivezető járata eltömődik, és emiatt a termelődő zsíros anyag nem tud kifolyni. Ez „fehérfejű” mitesszerek kialakulását eredményezi. Ha a bőr felnyílik a mirigy járatának végén, akkor a faggyú a levegővel érintkezve sötét színűvé válik. Ebben az esetben „feketefejű” mitesszerről beszélünk.

HOGYAN SZABADULJUNK MEG AZ ELTÖMŐDÖTT PÓRUSOKTÓL

Az eltömődött pórusok az elégtelen vagy rossz arctisztítás következményei. Nem kell hát tovább kétségbeesni, ha zsíros bőrt kaptál az élettől, elég, ha kicsit megváltoztatod a bőrápolási rutinodat. Alapkövetelmény a nap végi tökéletes bőrtisztítás. A NIVEA MicellAIR Bőrtisztító gél eltávolítja a szennyeződéseket, és bársonyossá és hidratálttá varázsolja a bőrt. A bőrtisztító gél apró peeling részecskéket tartalmaz, melyek megszabadítják a bőrt az elhalt hámsejtektől, ami ettől könnyebben lélegzik majd. Mi más segíthet még megszabadulni az eltömődött pórusoktól? 

  • Kizárólag pattanásos bőrre való termékeket használj
  • Ne fogdosd az arcodat mosatlan kézzel
  • Ne nyomogasd a pattanásokat
  • Hidratálj alaposan

A mitesszerek és az akné kialakulásának okai

  1. Hormonális változások
  2. Stressz és szorongás
  3. Egészségtelen életmód
  4. Genetikai hajlam

Akné: amikor a mitesszerek elszaporodnak

Aki aknétól szenved, annak gyakran alakulnak ki a bőrén pattanások és mitesszerek. A bőrfelszín szarusabbá válik, mint ami az egészséges bőrre jellemző, és emiatt a pórusok elzáródnak. Az akné legenyhébb formája az acne comedonica, mely számos, nem gyulladt feketefejű mitesszer megjelenését jelenti. 


Az akné és a mitesszerek kialakulásának sok oka lehet: a hormonszint hullámzása és a genetikai hajlam mellett a lelki tényezők – például a stressz és szorongás – is nagy szerepet játszanak. Bizonyos gyógyszerek és a párás környezet is előidézheti a pattanások megjelenését.


 
Mitesszerek

A mitesszertől a pattanásig

Ha a feketefejű mitesszerek nem nyílnak meg maguktól, komoly problémát okozhatnak: a felgyülemlett faggyú táptalajként szolgál a baktériumoknak, és ez gennyes gyulladások kialakulásához vezethet. Az eredmény: az arcon piros pattanás jelenik meg. Soha ne nyomd a pattanásokat! Amikor szétreped, gyulladást idézhet elő a környező szövetállományban – az egyik pattanás mellett gyorsan megjelenhet a következő.
A pattanások eltávolításához mindig vedd igénybe kozmetikus segítségét. Sok bőrgyógyász tud ajánlani olyan kozmetikust, aki a bőr tisztítására szakosodott, és aki tudja, mi a legjobb módszer a pattanások eltávolítására. Így megelőzheted a gyulladások kialakulását és a bőr magától meggyógyulhat.
 

SZÉPSÉGÁPOLÁSI ÉS ÉLETMÓD TIPPEK AZ EGÉSZSÉGES ÉLETHEZV

Szeretnéd tudni mi történik a NIVEA háza táján? Milyen újdonságokkal és nyereményjátékokkal rukkol elő? Regisztrálj a NIVEA Klubba és élvezd annak minden előnyét!

NEM TUDOD, MI AZ A NIVEA KLUB?

Tudj meg többet itt