Kendermagolaj

Kendermagolaj: Nyugtatja a bőrt és ragyogóvá teszi

A kendermagolaj nagyon népszerű összetevővé vált a kozmetikai iparban. Hatásai közé tartozik például az irritált bőr megnyugtatása vagy az izomregeneráció felgyorsítása. Miből származik a kannabiszolaj, és hogyan lehet beépíteni a mindennapi életbe?

Mit tartalmaz a kendermagolaj

Kendermagolaj

A kendermagolajat hidegen sajtolva technikai kendermagból nyerik. Ennek eredményeként megtartja a vitaminokat és az ásványi anyagokat. A technikai kannabisz nem tartalmaz THC-t, így nincs pszichotróp hatása. Ezért nem kell attól tartani, hogy a kendermagolaj bármilyen módon befolyásolja az elmét.

 

Ami a kendermagolaj összetételét illeti, 80%-a esszenciális zsírsavakból áll – olyan anyagokból, amelyeket szervezetünk önmagában nem tud előállítani. Ide tartoznak például az Omega 3 és az Omega 6 zsírsavak, amelyek elsősorban immunrendszerünkre gyakorolnak pozitív hatást. Ezenkívül a kendermagolaj A-, D-, E-vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, például kalciumot, magnéziumot vagy vasat.


A kendermagolaj hatásai

Amint azt a bevezetőben jeleztük, a kendermagolaj hatása valóban sokszínű. A kozmetikumokban leggyakrabban a bőr regenerálására használják egy mozgalmas nap után, és az apróbb sebek gyógyítására. Ezenkívül a kenderamagolaj szintén:

 

  • Segít megvédeni a bőrt a gyulladástól
  • Serkenti a szívműködést
  • Fénylővé varázsolja a hajat és javítja a köröm állapotát
  • Segít erősíteni az immunrendszert
  • Pozitív hatással van a herpesz, az ekcéma vagy a pattanások kezelésére
  • Mivel hipoallergén, érzékeny bőrre is alkalmas

Tippünk

A kendermagolaj regeneráló hatását különösen értékelni fogod, ha bőrirritációtól szenvedsz. Például borotválkozás után. Olvasd el, milyen borotválkozási módszerek vannak, és tippjeink segítségével egyszer s mindenkor vedd elejét a bőrirritációnak.

Hogyan legyen része a kendermagolaj a testápolási rutinunknak?

Ha úgy döntöttél, hogy (szó szerint) a saját bőrödön próbálod ki a kendermagolajat, akkor alapvetően két lehetőséged van. Vagy a tiszta kendermagolaj útját választod, amelyet közvetlenül a testre kell felvinni, vagy CBD olajat tartalmazó termékeket választasz. Például a NIVEA NATURALLY GOOD Bőrpuhító nappali krém intenzíven hidratálja a bőrt, egységesíti a bőrtónust, és éppen a természetes kenderolajnak köszönhetően nyugtatja is a bőrt.

Miről ismerjük fel a jó minőségű kendermagolajat?

Miről ismerjük

Szeretnéd kipróbálni a tiszta kendermagolajat? Vásárláskor figyelj oda az eredetére. A minőségi kendermagolajnak rendelkeznie kell BIO minőségi tanúsítvánnyal. Az is fontos, hogy hidegen sajtolják, hogy minden fontos anyag megmaradjon benne. A fogyasztói értékelések és vélemények, és nem utolsó sorban az ár is mérvadó lehet.

 

Hogy a kendermagolaj minél tovább kitartson, tárold sötét és hűvös helyen, ahol a hőmérséklet nem haladja meg a 16 °C-ot.