Fedezd fel a NIVEÁ-t!

Információt vagy termékeket a következő kategóriában:

Bőrpigmentáció - anyajegyek és fibróma

Minden, amit tudnod kell a bőrpigmentációról

A legtöbb anyajegy és fibróma ártalmatlan, csak egyedivé tesznek Téged.Tanuld meg, hogyan alakulnak ki, és hogyan tudod megállapítani, hogy ártalmasak-e.

Minden az anyajegyekről és a fibrómáról

Az anyajegyek és a fibróma nagyon gyakoriak, de fontos tudnod, hogy miért jelennek meg, és hogy hogyan ismerd fel az elváltozásokat.

Mi okozza a fibróma kialakulását?

A fibróma különösen gyakori a cukorbetegek és az idősebbek körében. A hormonszint változásai nagy hatással vannak ránk, ezért a terhes nők különösen érzékenyek. Hajlamosak arra, hogy bőrkinövések jelenjenek meg rajtuk ott, ahol a ruha dörzsöli a bőrüket.

Hogyan alakulnak ki az anyajegyek?

Az anyajegyek sötétebb foltok a bőrödön, amik melanocitákból (bőrsejtek, amelyek meghatározzák a bőröd színét) állnak. A sima szeplőktől eltérően az anyajegyek kitapinthatóak és bőrtípustól, hajszíntől függetlenül mindenkin megtalálhatóak.

A legtöbb anyajegy a korai gyerekkorban kezd kialakulni és az évek során kis változásokon mehetnek keresztül. Ha egy családtagod hajlamos az anyajegyek kialakulására, valószínűsíthető, hogy te is az leszel, mert a genetika nagy szerepet játszik a bőrpigmentációban. Azonban gyerek- és fiatalkorod is hatással lehet a kialakulásukra attól függően, hogy mennyi időt töltöttél a napon, amikor kisgyermek voltál.

Bár alapvetően fontos, hogy figyelemmel kísérd anyajegyeidet, általában a legtöbbjük a bőrpigmentáció teljesen ártalmatlan formája. Néhány ember kozmetikai okok miatt dönt az eltávolíttatásuk mellett, de ez egyéni döntés. A legtöbb ember a sajátjainak érzi az anyajegyeiket és az egyéniség egyik szimbólumának tartja őket.

Hiperpigmentáció: Az alapok

Mi okozza a hiperpigmentációt, hogyan kezeld?

Mi az a hiperpigmentáció?

A hiperpigmentáció akkor jelentkezik, amikor a bőr bizonyos területei sötétednek a melanin nevű pigmentek túltermelése miatt. Ez egy általános állapot, és hatással lehet a test bármely területére, beleértve az arcot és a kezeket is.
A hipermigmentációnak számos indoka lehet, gyakran a leégés vagy a genetika okozhatja. Bizonyos gyógyszerek és hormonváltozások hatással lehetnek a kialakulására. Fontos leszögezni, hogy bár a hiperpigmentáció általában nem ártalmas, konzultálj orvosoddal, ha a sötét foltok megváltoznak vagy viszketnek, esetleg érzékennyé válnak.

Az akne hiperpigmentációhoz vezethet

Ha aknétól vagy más bőrbetegségektől szenvedtél fiatalként, akkor ez okozhat pigmenthiányos bőrfelületeket. A dermokozmetikai eljárások, mint például a dermabrázió, is kiválthatnak ilyen tüneteket.

Hasznos tippek a hiperpigmentáció megelőzésére

  • Próbáld kerülni bőröd felesleges tapogatását, piszkálását.
  • Mindig használj hatékony naptejet, mint például a NIVEA Protect & Moisture Hidratáló Napozó Spray FF 30.
  •  Renszeresen távolítsd el a bőrödről az elhalt hámsejteket.
  • Viselj kalapot és, amikor csak lehetséges, ne tedd ki bőröd közvetlen napsütésnek.
  • Ne használj olyan termékeket a bőrödön, amelyek irritálhatják.

Radírozd le a napot

Az elhalt hámsejtek felhalmozódása csak fokozza a hiperpigmentáció hatását. A legjobb módja annak, hogy bőrsejtjeidet megújulásra ösztönözd és hogy elkerüld a nem kívánatos pigmentációt, ha egy hatékony hámlasztót választasz, mint például a NIVEA Bőrfinomító Arcradírt.

Bőrödet egész életed során ápolnod kell - óvd a lehető legjobban!

A hiperpigmentált bőr hidratációja egy fontos és jó módja annak, hogy egészséges maradjon. Használj gyorsan felszívódó, zsírmentes hidratálót, mint amilyen például a NIVEA Aloe & Hydration Testápoló Tej.