Filozófiánk és céljaink

MIÉRT FONTOS A FENNTARTHATÓSÁG A NIVEA-NAK?

Vezető bőrápolási márkaként, több mint 100 éves tapasztalattal, tisztában vagyunk azzal a kihívással, amellyel most szembe kell néznünk: a NIVEA termékei szinte minden háztartásban ott vannak, hiszen mindenki számára elérhető és kiemelkedő minőségű bőrápolási termékeket kínálunk. A NIVEA-nál ezért megtisztelve érezzük magunkat, és ennek a bizalomnak szeretnénk megfelelni, amikor termékeinket a lehető legfenntarthatóbb módon juttatjuk el neked. Mert az előttünk álló környezeti kihívások bennünket is éppen úgy aggasztanak, mint téged. Ezeknek a problémáknak egy része jól látható, például bolygónk szennyezése az indokolatlanul használt műanyaggal, míg mások szemmel nem láthatóak, például az ember okozta éghajlatváltozásért felelős üvegházhatású gázok.

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kivegyük a részünket a környezeti kihívások megoldásából, mivel biztosítani szeretnénk, hogy bolygónk gyönyörű otthona lesz az eljövendő generációknak is.

 

A Te bőröd. A Mi bolygónk. Törődünk velük.

Bármit is teszünk, a NIVEA-nál mindig a bőrre gondolunk először. Hiszünk abban, hogy érdemes a biológiájával foglalkoznunk az egészsége és szépsége megőrzése érdekében. A bőr szerintünk a bőrszíntől és bőrtípustól függetlenül természetesen gyönyörű. Bőrünk jelenti a közvetlen kapcsolatot a környezetünkkel: az érintés által összekapcsol bennünket a számunkra legkedvesebbekkel, és általa érezzük a természet erejét egy frissítő zápor vagy szellő formájában, vagy ahogy átmelegítenek minket a nap sugarai.

Csak egyetlen bolygónk van. Ez az otthonunk és egészségére épp úgy támaszkodunk, ahogyan a bőrünk egészségére is. Ám a bolygónk nincs többé egyensúlyban, és természetes szépségét a környezetszennyezés, valamint az erőforrások kizsákmányolása veszélyezteti. A klímaváltozás elleni küzdelem a legfontosabb kihívás, amivel napjainkban szembenézünk.

A NIVEA-nál nem szeretnénk, ha kompromisszumot kellene kötnöd. Elkötelezettek vagyunk, hogy a bőr védelmére tett vállalásunkat kiterjesztjük a bolygó védelmére is. Termékeink átalakításával, CO2-lábnyomuk csökkentésével és üzleti tevékenységünk módjának megváltoztatásával segíteni akarunk abban, hogy egyszerre vigyázhass a bőrödre és a Földre. Ehhez hosszú út vezet, és még nem értünk célba. De elköteleztük magunkat a bőr és a bolygó ápolása mellett.
 

A NIVEA fenntarthatósági céljai

Vezető bőrápolási márkaként létfontosságú, hogy lépéseket tegyünk a fenntarthatóság felé, ha meg akarjuk óvni a bolygónkat. Tudatosítanunk kell, mennyire fontos feladat ez. Ennek során keményen kell dolgoznunk az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés pusztító hatásainak leküzdésén. Tudj meg többet a NIVEA fenntarthatósági céljairól:

Klímaváltozás elleni küzdelem: rengeteg energiát fektetünk a lehető legjobb bőrápolási termékek kifejlesztésébe, és ennek során mindig figyelemmel kísérjük, hogyan csökkenthetjük szén-dioxid-kibocsátásunkat és spórolhatunk energiát a termékek előállítása során.
- Célunk a teljes ellátási és értéklánc emissziójának abszolút csökkentése 30%-kal 2025-ig
- Klímasemleges működés 2030-ig
- Klímasemleges termékek

Környezetbarát formulákA környezetbarát és biológiailag lebomló alternatív alapanyagok alkalmazásával arra törekszünk, hogy teljes termékportfoliónkat olyan irányba tudjuk fejleszteni, hogy működésünket a környezetünkkel összhangban tudjuk biztosítani. 
- A NIVEA termékei 100%-ig mikroműanyag-mentesek 2021 végétől. 
- 2025 végére kizárólag biológiailag lebomló polimereket használunk az EU-ban forgalmazott termékeink formuláiban. 


Fenntartható műanyag csomagolás & hulladékcsökkentés: a körforgásos gazdaság elveit követve a NIVEA küldetése, hogy felelősségteljesen használjuk a műanyagot termékeink csomagolása során. Módszerünk világos: ahol csak lehetséges, csökkentjük a műanyag mennyiségét, amennyire csak lehet, újra feldolgozzuk, ha pedig lehetséges másra cseréljük, miközben vásárlóinkat is ösztönözzük a csomagolások újrahasznosítására.
- 2025-re a csomagolás 100 százaléka újratölthető, újrafelhasználható vagy újrahasznosítható lesz
- 2025-re a fosszilis alapú szűz műanyag 50%-os csökkentése 
- 2025-re 30%-ban újrahasznosított anyagok használata a műanyag csomagolások esetén
- 2025-re 30%-os hulladékcsökkentés gyártóüzemeinkben
- Nulla termelési hulladék a hulladéklerakókba

Felelős beszerzés: A NIVEA arra törekszik, hogy tisztelettel bánjon a természettel. Ezért célunk az ökológiai mezőgazdasági gyakorlatok támogatása, az erdőirtás megelőzése, valamint azon közösségek és régiók támogatása, amelyek alapanyagainkat termesztik. 
- Minden megújuló összetevőnk fenntartható forrásokból származik 2025-re
- A fő nyersanyagok erdőirtásmentes beszerzése 2025-re
- Pálma(mag) olaj felhasználásunk 100 százaléka fenntartható forrásból származik 2020 vége óta
- A termék csomagoló papírdobozok 100 százaléka FSC tanúsítvánnyal rendelkezik 2019 óta

A vízfogyasztás csökkentése: bőrápolási termékek gyártójaként tisztában vagyunk a felelősségünkkel, és a vízfogyasztás csökkentését a fenntarthatósági törekvéseink középpontjába helyeztük.
- 25%-kal kevesebb víz felhasználása termékenként 2025-re

 

A TE BŐRÖD. A MI BOLYGÓNK. TÖRŐDÜNK VELÜK. 

A NIVEA-nál szeretnénk 100%-ban transzparensek maradni, és megválaszolni a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseidet. Ha ezen a weboldalon nem találod meg azokat a válaszokat, amiket kerestél, vagy részletesebb információra van szükséged, kérünk, hogy látogass el a NIVEA anyavállalatának, a Beiersdorf-nak a fenntarthatósági weboldalára.

 

.